Announcement

Collapse
No announcement yet.

Radio vilkuttaa ekalla käynnistyksellä

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • punppis
    Newbiemmer
    • Jan 2019
    • 9
    • kajaani

    Radio vilkuttaa ekalla käynnistyksellä

    When powering on after car being locked for a while, the head unit flickers and is unresponsive until it restarts itself within a minute or I remove and ente...


    Otin videon tuosta ongelmasta. Jotenkin tuntuisi että autoon liittyvä ongelma, eikä soittimeen. Ekalla kertaa kun vilkkuu niin näkyy se ongelma. Muilla kerroilla ei videolla odoteta että soitin käynnistyy loppuun asti, mutta kun ei vilku niin toimii. Eli videolla ainoastaan ensimmäisellä kerralla ei toimi. Pioneer SPH-DA360DAB.

    Soittimelle menee erikseen ACC ja jatkuva virta. ACC tulee rattiadapterista ja jatkuva virta on vedetty sulakerasiasta (kokeiltu myös suoraan akulta - ei vaikutusta). Jatkuva virta selvästi toimii, kun asetukset säilyy.

    Eli soitin tunnistaa ACC signaalin, ja menee päälle mutta jos on auto seissyt puolisen tuntia soitin vilkuttaa, valittaa GPS antennista eikä toimi kunnes vaan käynnistää soittimen uudestaan. Ei tarvitse edes autoa laittaa käyntiin. Olen saattanut joskus onnistua skippaamaan tuon jos laittaa auton tarpeeksi nopeasti päälle... GPS antennin virheviesti viittaisi että voisiko olla joku ongelma sen antennin kaapeloinnissa, mutta ongelma kuitenkin toistuu vain ja ainoastaan "ensimmäisellä" kerralla.

    Tämä on vähän hankala ongelma selvittää, kun en tiedä tarkalleen minkä ajan jälkeen tuo tapahtuu, tarviiko laittaa ovet lukkoon, jne... Osaako joku sanoa mitä tuossa tapahtuu ovien avaamisen ja avainten työntämisen välillä? Voiko joku auton diagnostiikka yms. pistää vituiksi tuon ekan käynnistyksen?

    Tämä liittyy pelkästään soittimeen. Sama ongelma tulee vaikka kaikki vahvistimet on irti. Seuraavaksi revin varmaan tuon soittimen tuosta ulos ja kokeilen olisiko siellä kaapeleissa mahdollisesti jokin kosketushäiriö tms., on siellä kuitenkin rattiadaptereineen melkosesti tavaraa. Soittimessa on peruutuskamera, rattiadapteri ja tuo GPS-antenni kiinni joten niissä on voi olla yhteys vaikka siihen auton diagnostiikkaan. Jotkut autot myös ilmeisesti tarkistaa kaiuttimien resistansseja yms. ja tämän voi vahvistimessani myös lisäpalikalla estää, mutta käsittääkseni E90:ssä ei moista ole eikä vikakoodejakaan tule.

    Mutta mitähän sieltä soittimen takaa sitten mittailee?
    '01 BMW 330xi E46
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎