Announcement

Collapse
No announcement yet.

F30 puhallinmoottori pyörii itsekseen - ratkaisu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • S1mppa_
    Newbiemmer
    • Apr 2016
    • 21
    • Easter finland

    F30 puhallinmoottori pyörii itsekseen - ratkaisu

    Pohjustetaanpas hieman, vaihdoin noin kuukausi takaperin 2015 vuotiseen F30 sisäpuhaltimen moottorin kovan käyntiäänen takia. Löysin vastaavan Valeon tuotteen motonetistä ja uskalsin tuotteen tilata kun alkuperäinenkin moottori oli Valeon tuote.


    Meni viikko pari ei mitään, kunnes kelit vähän viileni - auto alkoi oireilla hassusti. Ajon jälkeen kun auton laittoi parkkiin, ovet lukkoon, odotti vajaan viisi minuuttia niin sisäpuhallin alkoi pikkuhiljaa heräillä - saattoi pyöriä pari minuuttia tai varttitunnin, aika vaihteli päivästä riippuen. Joka ajon jälkeen oiretta ei edes ilmentynyt.. Ainut mistä auton huomasi tehneensä omia touhujaan, oli mittaristossa ilmoitus akun varauksen vähentymisestä.:think


    Kiiruhdin oireen tiimoilta vikakoodien lukuun, tulos - ei ainuttakaan vikakoodia.:think


    Yhden illan jenkkifoorumeita selaillessa törmäsin samanlaiseen jokseenkin yleisen tuntuiseen vikaan mistä amerikan veljet ovat juuri F30sen kanssa kärsineet, samanlainen oirekuvaus eikä ainuttakaan vikakoodia mistä pääsisi edes hajulle.. Eikä ratkaisua ongelmaan. (Voiko olla syy sekoamassa oleva etuvastus - en tiedä)


    Siinä sitten kiikkustuolissa istuskellessa aloin pohtia että monesti jäljet johtavat sanonnan mukaan sylttytehtaalle ja aloin kelata aikaa taaksepäin että olenko itse tehnyt jotain mahdollisesti asiaan vaikuttavaa, jolloin muistin että tosiaan puhallinmoottori tuli vaihdettua ja siinä samalla pesuvesien mukana luiskahti autoon uusi etuvastuskin.. No eikun kiireenvilkkaa autotalliin, etsimään entinen puhallinmoottori, siitä alkuperäinen - tämäkin Valeon tuote - etuvastus irti ja vaihtamaan se autoon paikoilleen.
    Rumpujen pärinää, kuinkas kävikään. Tämä mystinen temppuilu loppui kerrasta.


    Ajattelin jakaa tämän kohtuu erikoisen temppuilun löydöksen, kun oirekuvaan täysin sopivaa vikaa on muuallakin suuresti ihmetelty ilman ratkaisua. Toivottavasti tästä on jollekulle vielä tulevaisuudessa hyötyä.
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎