Announcement

Collapse
No announcement yet.

E36 vilkun naksutin/valosummeri elää omaa elämäänsä

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DiabloHC
    Newbiemmer
    • Jun 2007
    • 9
    • Kalajoki

    E36 vilkun naksutin/valosummeri elää omaa elämäänsä

    Elikkäs ongelma on seuraavanlainen:

    -95 E36:n vilkun naksutin/valosummeri rätisee omia aikojaan oli virrat päällä tai ei, joskus toimii moitteetta ja joskus pitää aivan kaameaa mekkalaa. Tässä nyt viimeisen parin kuukauden aikana alkanut rätisemään enemmän. Ensimmäisen kerran vika ilmeni viime kesänä, mutta talvella ei kuulunut mitään. Tänään itseltä paloi hermot tuon kanssa kun ajelin vähän pitemmän matkan kotiin ja kuuntelin sitä helvetillistä rätinää koko matkan.

    Ilmeisesti sieltä on se summeri jotenkin oikosulussa? Eniten kummastuttaa ettei se rätinä lakkaa vaikka sammuttaa autosta virrat ja sammuttaa valot. Onko kenelläkään muulla ollut samanlaista ongelmaa ja onko siihen jotain helppoa korjauskeinoa? Itse ajattelin että jos sen summerin johdot katkoisi niin loppuisi ainakin se ääni. Mistä päin sitä vikaa alkaisi etsimään? Sijaitseko se summeri mittaristossa, kun ainakin sieltä suunnalta se ääni tulee?

    Ei millään kehtaisi ottaa Toyotaa käyttöautoksi, eli mahdollisimman pian jos saisi jotain apuja ongelmaan.

    Edit: Tappelin koko päivän tuon mittariston kanssa ja ilmeisesti se summeri on jonkinlainen rele juotettuna mittariston piirilevylle. Sain mittariston kasaan ja kokeilin miten toimii niin yllätys oli suuri kun se ei pitänyt enää mitään ääntä muuta kuin silloin kun vilkutti ja jätti valot päälle. Kävin sitten kaverilla pyörähtään niin eiköhän se helvetillinen meteli ollut taas palannut. :/ Taidan ensi viikolla tinata sen releen helvettiin sieltä, ei kai sillä muuta funktiota mahda olla kuin toimia summerina.

    Tosiaan se rele on Siemens V23072-C1052-X116 jos jollekin sanoo jotain.
    Last edited by DiabloHC; 18-07-2013, 18:51.
    BMW E36 318i -96
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎