Announcement

Collapse
No announcement yet.

E46 polttoainepumpun releen ohjausvirta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pantse79
    Newbiemmer
    • Jan 2021
    • 2
    • Tampere

    E46 polttoainepumpun releen ohjausvirta

    Moikka,

    Osaakos joku seikkaperäisesti neuvoa, että mitä kautta virrat kulkee bensapumpun releelle. Auto on E46 325i man. farkku -02.

    Ongelma on, että bensapumpulle ei tule sähköä - kun vääntää virrat päälle, niin ei hörähdä bensapumppu käyntiin - aiemmin teki samaa satunnaisesti, mutta vika poistui itsestään - nyt palasi uudelleen viime yönä ja kun en netistä löytänyt mitään selkeää sähkökaaviota bensapumpun sähkön syötöstä tai ainakaan osannut oikeilla hakusanoilla etsiä niin parempi tulla täältä kysymään ammattilaisilta.

    Bensapumpun rele hansikaslokeron sisällä on kunnossa, sulakkeet tarkistettu sekä hanskalokerosta että konehuoneesta, Releen napaan nro30 tulee virta, mutta releen aktivoivaa ohjausvirtaa ei vaikka virrat autossa kääntää päälle.

    Mistä pitäisi releen ohjausvirran syötön tulla?
    Vaikuttaako ajonestolaite tähän jotenkin?

    jossain youtuben videolla näytettiin coupemallista että siinä vasemmassa kyljessä kylkipahvien alla vielä 2 relettä lisää jotka jotenkin on osallisina tähän bensapumpun sähköistykseen, mutta tuolta farkusta löytyi tavaratilan seinästä vaan yksi rele ja se on ilmeisesti takalasin lämmittimen rele..

    *edit:
    Tsekattu:
    - moottoritilassa olevalle sulakkeelle tulee virta, kun virrat kääntää virta-avaimesta päälle ja sulake varmistettu olevan kunnossa
    - hanskalokerossa olevalle tulee jatkuva virta ja sulake varmistettu olevan kunnossa
    - rele koekäytetty irrallaan ja varmistettu olevan kunnossa, vain napaan nro30 tulee virta
    - bensapumpulle annettu suoraa virtaa liittimelle ja varmistettu, että toimii

    Vielä varmistamatta navat 85 ja 86 releeltä, että kumpi menee maihin ja kumpaan pitäisi tulla ohjausvirta... ja että lähteekö pumppu käyntiin suoraan jos syöttää virtaa jompaan kumpaan releen napaan nro 87 (eli simuloi releen toimintaa)..
    ja täysi mysteeri on että mitä kautta ohjausvirta releelle tulee?

    ohjataanko jollain polttoainepaine anturilla vai pitäisikö pumpun paukuttaa aina kun virrat on päällä (tuskin)? vai ohjataanko relettä ECU:n kautta anturitiedon mukaisesti? missä kyseinen ECU mahtaa sijaita ja missä anturi jonka tiedolla pumpun käyntiä mahdollisesti ohjataan...
    Last edited by pantse79; 15-01-2021, 21:55.
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎