Announcement

Collapse
No announcement yet.

E46 kova ääninen autoko?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kale79
    Bimmer Rookie
    • Apr 2005
    • 150

    E46 kova ääninen autoko?

    Hei nyt on varmaan jotain vikaa tossa uskollisessa biilissä?!

    Mulla kuuluu varsin kovat äänet sisälle asti. Ei ainakaan mun auto oo enää hiljanen mistään kohtaan. Rengasäänet möykkää sisään tosi hallitsevasti. ja moottorin äänet alkanu kuuluun tosi selvästi sisään, varsinki kylmänä.. Tärykalvot meinaa hajoo, ku 90 km/h kohilla alkaa kuuluun matalaa kuminaa (tasakaasulla) joka täyttää koko auton. renkaina Pirellin P6, ihan 15"... Auto tuntuu puoltavan oikealle ku päästää ratista irti.. huomasin, että puolto oli varsin voimakasta normi ilmanpaineilla.. nyt menin laittaan 2,7 eteen ja 2,9 taakse. niin ei tunnu puoltoa enään juur ollenkaan, mutta auto tuntuu varsin herkältä ohjata.. hmm.. silti auton ovenpielessä lukee, että normipaineet olis 1,9 eteen, ja 2,2 taakse.
    Mut rengasmeteli on ihan kohtuutonta.

    Huolto taitaa kutsua, vois alottaa ohjauskulmien säädöllä.. Rengasmelulle olis tosissaan tehtävä jotain... Tykkään tosta Bmw:n jämäkkyydestä, tuntuu, että mutkiin voi ajaa vaikka kuinka kovaa vaan uskaltaa, eikä mitään pelkoa, auto pysyy tiessä kii ku liimattu. Mut ei helvata, pitää näköjään varaa 4 kuulosuojainta hanskalokeroon.

    Olisko jollain jotain neuvoa, mitä pitäs tehdä. Onks siel kardaanissa tai peräs jotain feiluu. Perämötikkä oli ainaki ihan kuiva. ja kai sen kardaanin tukilaakerinki luulis kestävän. Autolla ajettu muutes jo 160tkm. Katsastuksessa eivät mitään löytäny, sano vaan, että ei oo ollu pelkästään pihan koristeena, mutta hyvässä kunnossa.

    Noniin muutaman kaljan jälkeen tuliki taas tekstiä ihan tarpeeksi.
  • Kale79
    Bimmer Rookie
    • Apr 2005
    • 150

    #2
    Ralina

    Ai niin, unohtu muuten mainita semmonen seikka, että ku lämpösen koneen lyö käymään, niin kuuluu hetken, n. 2 sek semmonen kumma ralina ääni. Oon miettiny, että mistä kummasta moinen kuuluu? kylmänä ku käynnistä niin kierrokset hyppää reippaasti ylemmäs ku normisti, eikä mitään ralinaa sillon kuulu.. noo.. pientä se on.. kovaa ajoa vissiin vaan..

    Comment

    • Kale79
      Bimmer Rookie
      • Apr 2005
      • 150

      #3
      Auto oli muuten 316 vm 00 ja 1,9 nuhiksella, josta tuntuu ne vähätki tehot vähentyneen entisestäänki..

      Comment

      • am_tiainen
        Bimmer Rookie
        • Sep 2004
        • 58
        • Riihimäki

        #4
        No eipä ole mikään ihme jos sulla on pirellit alla. Ovat nimittäin meluisat, epämukavat ja herkästi ohjaavat renkaat (eli ovat erittäin "sporttiset" renkaat).

        Jos haluat herkästi ohjaavat renkaat niin Nokian renkaat ovat varmaan parempi vaihtoehto. Nokian renkaat ovat hyvin ohjaavat ja hiljaiset renkaat. Myös mukavuus on parhaasta päästä (ottaa hyvin epätasaisuudet vastaan).

        Toinen merkki voi olla Michelin joka on ehkä jo liian pehmeä rengas sinun makuun, se kun tuntuu nopeimmissa nopeuksissa varsinkin mutkaisilla kaarteissa tuntuu vähän menevän alle (esim. turun moottoritien mutkaisimmissa osuuksissa). Hyviä puolia Michelinissä on hiljainen rengasmelu ja rauhallinen ohjaus (aliohjaava rengas).

        Michelin on myös kuulemma ainoa rengas joka ei täristytä BMW (aina yleinen vika E39, E38 malleissa), tai näin kuulin yhdeltä BMW omistajalta joka oli kokeillut kaikki mahdolliset rengasmerkit E46:lla.

        Tuo E46 ei ole kyllä mikään hiljainen BMW jos sitä vertaa vaikka 500- tai 700-sarjan bemareihin. Mutta niin kuin sanoin noilla renkailla on kuitenkin merkittävä ero, vaikkei sitä hiljaisella renkaalla varmaankaan kovin hiljaiseksi saa.

        Toki ensimmäisenä kannattaa tarkistuttaa ohjauskulma. Ja siitä kun sanoit että auto tuntuu ohjaavan oikealle niin se on ainakin kaupunkioloissa aika normaalia kun kadut ovat yleensä hieman kallellaan tien laitaan päin (eli oikealle). Kannattaa uudelleen kokeilla vaikka moottoritiellä niin tiedät oliko se puoltaminen vain siitä että lähialueesi kadut ovat kallellaan tien laitaa kohti.

        Niin muihin ongelmiin en kyllä osaa sanoa mitään.
        Last edited by am_tiainen; 21-05-2006, 19:14.

        Comment

        • e46 ci
          Bimmer Fanatic
          • Feb 2006
          • 583

          #5
          Tarkista myös alatukivarsi siltä puolelta minne puoltaa, mulla aiheutti ylimääräistä suuntavakavuuden puutetta ja rattikin oli hieman "vinossa". Ja kyllä se e46 on muutenkin ehkä uraherkempi kuin esim e36 mutta kokemuksesta hiljaisempi.
          ? <-E90, E39, E46, E36, E35..

          Comment

          Working...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎