Announcement

Collapse
No announcement yet.

e34 touring keskuslukitus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mursu909
    Newbiemmer
    • Sep 2004
    • 4
    • 96200

    e34 touring keskuslukitus

    moi,

    tähän asti hyvin palvellut 520i touring '92 (24v diamantschwartz klima hinnat alk. pappamalli a.k.a. Heinz) on ryhtynyt aiheuttamaan ongelmia. keskuslukitus huonoilee seuraavasti:

    kun painaa kaukosäätimen harmaata avausnappia kaikien muiden paitsi kuskinoven nupit nousee ylös, mutta laskeutuu samantien alas. vilkut välähtää kerran normaalisti. pitää olla nopea että saa (taka)ovenkahvasta kiinni tässä välissä jos meinaa päästä jousille. jos painaa nyt uudestaan avausnappulasta, ei tapahdu mitään. jos painaa lukitusnappulasta, koittaa mekanismi laittaa jo lukossa olevia ovia lukkoon, kuuluu vaimeasti surinaa ja vilkut välähtää normaalisti. "lukituksen" jälkeen nupit saa taas käymään ylhäällä avausnapista painamalla.

    joku edellisistä (nahkahousuisista tai karvakorvaisista) omistajista on vaihtanut kuskinpuolen oven. siihen ei käy kumpikaan avaimista. kaukosäätimellä on menty tähän asti. kaukosäätimen vanhassa paristossa oli jännitettä 10,3 volttia. kokeilin uudella paristolla, ei mitään eroa. ei ole hälytintä eikä bordcomputeria. sulakkeita en ole vielä katsonut.

    hanttimiehen ovesta avainta käyttäen tai nupista painamalla/nostamalla homma toimii niinkun pitääkin. kuskin oven nuppi on itsenäinen, siitä kun painaa tai nostaa ei keskuslukitus tee mitään. vähän epämiellyttävää kun pitää yrittää äkkiä avata takaovi siinä sekunnin murto-osassa ja nostaa kuskinoven nuppi sitä kautta. herättää hilpeyttä parkkiksella. tietysti vois ryömiä hanttimiehen puolelta mutta olisko se sitten sen kivempaa.

    edit:
    joo siis kysymyshän kuuluu että mistä tässä kannattais lähtee hakemaan vikaa? sulakkeet eka ehkä, sit jossain oli joku relekin tähän liittyen?
    tuli eka mieleen että etuovesta olis joku rikki ja se tekis sen takia muihin oviinkin tollasta.. kai joku on joskus tämmöseen törmänny??

    kun katon tota peukaloa niin ei se hirveen kaukana kämmenen keskustasta ole :lol: mutta ei viittis huoltoonkaan ihan heti viedä.....

    t. olli
  • DiisseliKiisseli
    Bimmer Fanatic
    • Jul 2004
    • 550
    • Uusimaa

    #2
    Jollain oli tällä voorumilla samanlaista vikaa ja ratkaisu taisi olla jumittava bensatankin tai oven lukko, jolloin ovet meni takaisin kiinni. Eli vastaa tätä efektiä että kun lukon laittaa vaikka oven tapista manuaalisesti kiinni niin muutkin sähkölukot menee kiinni.

    EDIT: Kun tarkemmin luin tota sun viestiäs niin se on varmaan se kuskin ovi sitten jonka lukko jumittaa, kun se ei kerran nouse ylös. Voisit varmaan kokeilla miten se käyttäytyy jos vedät kuskin oven tapin ylös, laitat ovet lukkoon ja sitten yrität avata niitä, niin jos ovet aukee normaalisti niin tiedät ainakin että vika on sitten siinä kuskin ovessa.

    Comment

    Working...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎