Oonpa tossa viemässä autoani (tuontipeli) ruostesuojaukseen eräälle tutulle, ja hän vain ilmoitti että poraapa ensin 8 milliset reiät helmakoteloihin, niin saadaan aineet ruiskutettua koteloihin. Ja käski kysyä vielä joltain, jolle suojaus on tehty, tarkat paikat mihin kohtaan ne reiät tulee. Niin kysymys kuuluu siis: Että ei kai sillä nyt oo mitään seksuaalista merkitystä missä ne reiät on kunhan ne vaan osuu koteloihin??? E34.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
reiät helmakoteloihin?
Collapse
X
-
Re: reiät helmakoteloihin?
Originally posted by kapeOonpa tossa viemässä autoani (tuontipeli) ruostesuojaukseen eräälle tutulle, ja hän vain ilmoitti että poraapa ensin 8 milliset reiät helmakoteloihin, niin saadaan aineet ruiskutettua koteloihin. Ja käski kysyä vielä joltain, jolle suojaus on tehty, tarkat paikat mihin kohtaan ne reiät tulee. Niin kysymys kuuluu siis: Että ei kai sillä nyt oo mitään seksuaalista merkitystä missä ne reiät on kunhan ne vaan osuu koteloihin??? E34.
-
-
Originally posted by reddewilJos se pommi on tähän päivään asti pysyny ruosteettomana, niin älä hyvä miäs nyt mee enää sitä tervaamaan! Kysy vaikka hemiltä! :juo
Onhan täällä mainostettu että esim. E36 ruostesuojaus ei kannata auton käyttöiän kannalta mut ainakin mun mielestä auton käyttöiän loppumisen suurin syy on umpimätä kori.
Kyllä ne E34 ja E36 mätänee myös ajanmittaan siinä missä muutkin, mutta huomattavasti hitaammin jos ne on ruostesuojattu kunnolla
Comment
-
-
Niin, kyllähän e34 edustaa jo sitä ns.vanhaa koritekniikkaa jossa lisäsuojauksista voi johonkin rajaan asti olla hyötyä. Tässäkin törmätään muutamaan ajattelemisen arvoiseen pointtiin. Eli e34:nen ei täysin suojaamattomanakaan mätäne tässäkään maassa niin "pehkuksi" että se juurikaan vaikuttaisi ko.auton luonnolliseen käyttöikään. Ainoa auto joka on lähellä tätä rajaa on vm.85-94 Opelit ei bemu. Toisekseen tuo suojausprosessi olisi pitänyt tehdä uuteen tai lähes uuteen autoon jotta sillä olisi ollut auton koko elinkaaren mittainen vaikutusaika. Jos nyt lähdetään "suojaamaan" 88-89 e34:sta, on kysymys lähinnä jo olemassaolevien vaurioiden peittelystä johon tietenkin ns."jobbarisuojauksissa" pyritäänkin. Kolmanneksi kannattaa huomioida se että mikäli jokin vm.88-92 mallinen auto on tähän asti pysynyt ruosteettomana, ei sillä ole enään niin paljon elinkaarta jäljellä johon suojausprosessilla olisi käytännön merkitystä. Mitään perustavaa laatua olevia vaurioita ei enään ennen paalikonetta syntyä. Ne ruostevauriot mitä voi olla vielä odotettavissa on auton pintapuolen kukkimiset johon ei alustasuojauksella ole juurikaan vaikutusta. Eli: se vaan on niin että ainakin vanhempien e34:n kohdallakin ollaan jo käytännössä ohitettu se ikä jossa suojausprosessilla olisi enään itse auton kannalta käytännön merkitystä. 92-95 e34:set taas alkavat olla tässä ns.vanhan ja uuden koritekniikan välimaastossa jossa kriittisimmät osat ovat jo sinkin/muovipintojen suojelemia. Eli taaskin korostan sitä että mikään tektyylikitti ei enään pelasta vm-88 e34:sta jos prosessi on/olisi niin pitkällä että se vaikuttaisi kokonaiskäyttöikään(tässä maassa on aika vähän "läpimätiä" e34:ia).
Comment
-
-
Sinne helma koteloihin kyllä saa sen suojan ilman reikien poraamista ja kartat on tiedossa,mut pikkasen ihmetyttää eräiden vasta hakoisuus tätä suojausta vastaan,koska ei sinne mitä tahansa aineita pistetä vaan ihan tutkitusti alustaa suojaavia aineita,mitkä kyllä on ihan insinööri tasolla olevat sällit on hyväksi todennu ja ne toimii niin sinkityllä kuin paljaalla raudallakin.Olkoon kyseessä ihan mikä merkki vaan ni jos tuo alustan käsittely nopeuttaa ruostumista niin ja jos siitä löytyy fakta tietoa mielen kiinnolla jään odottelemaan tuloksia.V8 740ia -96
Comment
-
-
Insinöörit näitä ns.uuden koritekniikan autojakin suunnittelevat ja kymmenien vuosien koritakuut niihin laskevat ilman lisäsuojauksia. He/siis sen auton valmistaja on tästä lisäsuojauksen tarpeesta hieman erimieltä kuin alustasuojausala jonka "puolueettomia" testejä nämä nykyiset ruostumistutkimukset ovat. Näitä "puolueettomia testejä" ruokkivaa "ruostettahan" tulee löytymään niin kauan kunnes kuluttajat ovat valmiita maksamaan 100%:sti happeen reagoimattomasta ajoneuvokorista. Tässähän ei vaan olisi mitään järkeä koska nykyiset sinkkikorit eivät koko luonnollisen elinkaarensa eivät käytännössä millään ruostu niin paljon että tällä olisi auton toiminnalliselle lujuudelle mitään merkitystä. Eli nyt suojauksiin sijoitetaan satoja euroja jotta kun auto puristetaan 15-20 vuoden kuluttua paaliin, on siinä kaksi tai kolme peukalonpään kokoista rusehtavaa laikkua vähemmän...tai sitten ei.
Kannattaa huomioida sekin esim:suomalaiset alustasuojaukset saatika yksityiset autonomistajat eivät voi tietää mitkä alustasuoja-aineet sopivat=toimivat tehdas-suojausten/korirakenteen kanssa. Tehtaat käsittelevät rakenteita mm.erilaisin pinnan sulkevin vahoin joka liukenee näihin peruskotelosuoja-aineisiin. Toisaalta kun tällaista muovikäsiteltyä pohjaa lähdetään erilaisin pikikerroksin pinnoittamaan, ei rakenteen kokonaistoimivuus voi olla enään yhtä hyvä kuin miksi se on tehtaalla suunniteltu. On jopa havaittu että ihan tavallinen sutimassa/toden-näköisesti sen liuotin on avannut ja irroittanut pehmenneen PUR muovituksen auton pohjasta jolloin muovin ja pohjan väliin on jäänyt kämmenen kokoisia kosteutta kerääviä taskuja. Eli koska näiden tehtaan ulkopuolisten lisä"suojausten" vaikutuksista ei ole puolueetonta tutkimustietoa, voi kannattaa luottaa siihen mitä auton valmistanut tehdas ja nimenomaan sen insinöörit ovat asiasta mieltä. Se on kuitenkin selvää että 25-vuodenkin koritakuulle voi sanoa hyvästit kun "suti käy".
Comment
-
-
Originally posted by HemiInsinöörit näitä ns.uuden koritekniikan autojakin suunnittelevat ja kymmenien vuosien koritakuut niihin laskevat ilman lisäsuojauksia. He/siis sen auton valmistaja on tästä lisäsuojauksen tarpeesta hieman erimieltä kuin alustasuojausala jonka "puolueettomia" testejä nämä nykyiset ruostumistutkimukset ovat.
Mielestäni edelleenkin ruoste vaikuttaa eniten auton luonnollisen elinkaaren loppumiseen, ei niinkään auton ikä.
Tämä nyt on vain harrastajan mielipide, ei ammattilaisen.
Comment
-
-
Originally posted by J.LKyllähän ne insinöörit on kaikki hommat suunnitellu mut se että noi hommat on suunniteltu keski-euroopan oloihin ei välttämättä takaa sitä että autot pysyis Suomessa ruosteettomina. Mulle ei tulis mieleenkään jättää esim. E30, E34 ja E36 malleja ruostesuojaamatta vaikka kyseinen tuontiyksilö olisikin tähän saakka pysynyt täysin ruosteettomana esim. Saksan oloissa. Jotkin E46 ja E39 mallit alkaakin olee jo eri juttu.
Mielestäni edelleenkin ruoste vaikuttaa eniten auton luonnollisen elinkaaren loppumiseen, ei niinkään auton ikä.
Tämä nyt on vain harrastajan mielipide, ei ammattilaisen.
Jos löydät jonku ruosteettoman e30 bemarin niin mitä hyödyt sen lisäsuojaamisesta? Se tuskin tulee lahoamaan suoraavan 10 vuoden aikana niin paljon että sillä olisi mitään väliä. Jos se on taasen jo valmiikis ruostunut, niin suojaus on myöhäistä tehdä.
Kyllä ikä tekee autoista tarpeettomia. Jos vaikka nyt mietit jotain 70-luvun autoja, niin olisiko sellainen kovin houkutteleva? Täysin ruosteettomanakin se on vaan ominaisuuksiltaa täysin paska verrattuna nykyautoihin ja joutaa jo kierrätykseen.
Comment
-
-
Originally posted by NHBJos löydät jonku ruosteettoman e30 bemarin niin mitä hyödyt sen lisäsuojaamisesta? Se tuskin tulee lahoamaan suoraavan 10 vuoden aikana niin paljon että sillä olisi mitään väliä. Jos se on taasen jo valmiikis ruostunut, niin suojaus on myöhäistä tehdä.
Originally posted by NHBKyllä ikä tekee autoista tarpeettomia. Jos vaikka nyt mietit jotain 70-luvun autoja, niin olisiko sellainen kovin houkutteleva? Täysin ruosteettomanakin se on vaan ominaisuuksiltaa täysin paska verrattuna nykyautoihin ja joutaa jo kierrätykseen.
Näissä asioissa harrastajan ja tavallisen autonkäyttäjän mielipiteet eroaa kovasti. Toiselle se 15v. vanha BMW on helmi jota halutaan vaalia että se säilyisi hyvänä ja käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään, toiselle se on täysin arvoton romu joka halutaan polkea nopeasti loppuun ja viedä paaliin että päästäisiin ostamaan vekselillä se uusi toijota.
Jos ihmetellään että mitä hyötyä ruostesuojauksesta on voi samalla ihmetellä mitä hyötyä auton huollosta on, kulkeehan se jonkinaikaa jotenkuten vaikka kumpikin olisi jäänyt tekemättä.
Ja ei mun mielestä ruostesuojauksen hinta 320-700e ole mikään ylitsepääsemätön summa sijoittaa tollaiseen, osteleehan jengi kaikkea turhempaakin autoonsa.
Comment
-
-
Kyllä se on tasan varmasti se ikä joka tekee autosta lopulta tarpeettoman. Tästä on hyvä esimerkki on esim. 87-89 205 ja 405 pösöt.
ko.autot makaa paalattavien kasassa( täysin mätien opel kadettien kanssa)ilman yhtäkään ruostepilkkua. Niiden elinkaari on tullut tekniikan ja ajankin suhteen päätepisteeseen vaikka näiden koreilla olisi sutaissut kevyesti vielä toisen samanlaisen siivun. Sinkkaamaton/ns.vanhan koritekniikan e30 onkin selkeästi elinkaarensa aikana suojausta VAATIVA auto. Ei tästä kai ole mitään epäselvyyttä. On kuitenkin täysin järjetöntä lähteä 600-700e:llä suojauskäsittelemään jotain vm.-86 e30:stä, ikäänkuin sillä olisi mitään vaikutusta auton jäljellä olevaan elinkaareen. Joka tapauksessa kun sen elinkaari katkeaa viimeistään muutamassa seuraavassa katsastuksessa. e30:ten elinkaareen vaikuttavat suojaukset on jo tehty tai jätetty tekemättä. Eli jos ko.autoa ei ole sen ensimmäisten ikävuosien ja ensimmäisten kymmenien tuhansien kilometrien aikana suojattu, on ihan turha lähteä enään "rypistämään". Toisaalta tässä "harrasteajoneuvoikäluokassa" ei muutenkaan kilomeriä tule oikeasti enään juuri mitään ja auton liikenteessä pitäminen vaatii muitakin "paikkuita" sen verran jo paljon että suojauksesta säästetty raha voi jopa pidentää elinkaarta muutaman katsastuksen enemmän. Omat rahansa voi toki tässä maassa laittaa ihan mihin haluaa, mutta olen kyllä sitä mieltä että ei jengikään nyt kovin montaa turhempaa rahanlaittokohdetta voi
80-lukuiseen e30:een enään keksiä?
Comment
-
-
Mielenkiintoista keskustelua, harkitsen nimittäin nykyisen mobiilini e36 -97 viemistä ruostesuojaukseen. Katsastusmies osoitteli pintaruostetta parissa paikasta takapyörien edessä molemmin puolin, joka voi kiivetä kohti ulkopeltejä ja siitä että autossa on käytännössä vain kiveniskusuoja esim. penkkien alla. Mies oli sitä mieltä, että ehdottomasti kannattaa suojauttaa vielä. Eli siis kannattaako tuonikäinen kaikin puolin hyvä peruspeli, 120 tkm ajettu, ruostesuojauttaa? Mitähän pitäis huomioida? esim. kannattaako vakipaikoilla etusivukoteiloissa olevat kajarit jotenkin suojata, kun olen poistanut sen pehmopahvin, joka koteloi alkup.kajarit. (Tuntui lisäävän kajareille ilmatilaa soimiseen.)KoPe
--------
Jag XF, ex: e30, e36 komposti, e46, e90, f10, e91
Comment
-
-
Näytät olevan ruostesuojausta vastaan. Mulla oli ainakin snadisti myös kuskin oven alla saumassa pientä kupruilua, jotka siivosin, mutta muuten kori on säästynyt. En tosiaan tiedä kannattaisiko pohjalle tehdä mitään, mutta kai noi kohdat takarenkaiden edessä (niillä liepein, missä on nostokohdat) joissa ruostetta oli voisi putsata ja vetää vaikka se vahamainen kotelosuoja päälle? Samoin oven alareuniin kotelosuoja?
Tämä pistää miettimään:
KoPe
--------
Jag XF, ex: e30, e36 komposti, e46, e90, f10, e91
Comment
-
-
Finikoriltahan sitä puolueetonta tutkimustulosta löytyykin...? Nämä nyt ovat kuitenkin tarkoitushakuista probagandaa johon uskominen on verrattavissa haltiakeijun ja joulupukin olemassaolon todistamiseen Disneyn sivustoilla. En suinkaan ole suojausta vastaan. Suojauksille on edelleen tilausta mm.kolarikorjausten yhteydessä ja selkeiden joidenkin autojen tyyppivikojen paikkailussa. Nämä massiiviset täys-suojaukset kuuluvat jo kuitenkin aikakauteen jossa ainoa korisuoja tehtaalta oli kaksi kerrosta maalia, eikä tämä aikakausi enään palaa. Näyttää vaan menevän muutama sukupolvi ymmärtää se tosiasia että autotehtaat ovat jo vuosia valmistaneet ajoneuvoja jotka eivät enään mätäne niiden koko luonnollisen elinkaaren aikana. Voihan näitä kiveniskusuojia ja kotelosuojia ruiskutella oviin ja luukkuihin jos huvittaa, eikä tästä ole välttämättä tämän ikäluokan autossa haittaakaan. Sinkattuja helmakoteloja "korjailtaessa" kannattaa olla kuitenkin näitä kivien/hiekan puhaltamia maalittomia, kevyen pintaruosteen alueita varoa korjaamasta oikeasti ruostuviksi. Siis niin kauan kunnes rakenteiden suunniteltu tuuletus saadaan "mömmöillä" suljettua. Tämähän taas tietää ongelmia jopa sinkityssä rakenteessa.
Comment
-
Comment