Announcement

Collapse
No announcement yet.

CarPlay/AndroidAuto-moduuli ykkössarjalaiseen.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • juuze
    Bimmer Enthusiast
    • Jul 2002
    • 1938
    • Oulu

    CarPlay/AndroidAuto-moduuli ykkössarjalaiseen.

    Tilailin kiinasta CarPlay / AndroidAuto-moduulin e87:aan. Alunperin oli ajatuksissa tilata tähänkin kulkineeseen Android-soitin, mutta koska autossa on Business Navi ja näyttö valmiina niin en viitsiny toista järjestelmää siihen lisäksi alkaa askartelemaan.

    Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com


    Kyseinen käikäle sopii CIC tai NBP-soittimen jatkeeksi, ilmeisesti myös CCC:lle löytyy vastaavia.

    Asennus oli äärimmäisen helppo; Soitin irti, johtosarja paikalleen ja pömpeli paikalleen. Business Navissa keskusyksikkö on puolet pienempi kun Pro Navissa niin boxin sai helposti keskusyksikön alle kaikkine johtoineen.

    Alkuperäisestä soittimen liittimestä vain optiset johtimet irti ja liitetään boxin mukana tulleeseen johtosarjaan. Orkkissoittimelta näytölle lähtevä johto liitetään boxiin ja boxilta uusi johto näytölle. Eli boxi tulee näytölle lähtevän johton väliin.

    Irroittelin lisäksi iDrive-namiskan keskikonsolista ja vedin johtosarjassa olevan canbus-johdon namiskalle. Tätä ei kuitenkaan ainakaan tässä CIC-mallissa olisi tarvinut vetää, vaan saa namiskan komennot canbusin kautta. Johtosarjasta täytyy vetää myös aux-johto keskikonsolissa olevaan 3,5mm plugiin. Lopuksi vaan boxista jumpperit oikein ja soittimet paikalleen.

    Boxissa on BT ja Wifi-yhteydet, eli CarPlay toimii vaikka puhelin olisi taskussa. AndroidAuto tarvii ilmeisesti kytkeä johdolla boxiin kiinni, eli se ei tue wifi-yhteyttä.

    Paketin mukana tuli myös mikrofoni, jonka voi kytkeä. Itse en tätä kytkenyt vielä. Puhelut toimii normaalisti orkkis-mikillä, kun käyttää CIC:n yhteyttä. Jos haluaa käyttää Siriä tai soitella puheluita CarPlayn kautta niin mikki pitäisi kytkeä.

    Järjestelmän vaihtaminen (orkkis soitin/CarPlay) tapahtuu painamalla Options-nappia pari sekuntia. Eli CarPlaysta pääsee soittamaan esim normaalia radiota suoraan napilla, jos haluaa käyttää carplayta niin ensin CD/Multimedia päälle soittimesta ja CarPlay käyntiin Options-namiskalla.

    Ratin näppäimet toimii normaalisti, käynnistää myös Sirin napista. Myös vakio parkkitutka aktivoituu kun pistää pakin päälle. Peruutuskamerankin saa kytkettyä vehkeeseen, sekin tulee varmasti kytkettyä kun alan vetokoukun johtosarjaa humppavehkeitä kytkemään konttiin.

    Oon kaikinpuolin tyytyväinen vehkeeseen. Ohjekirjaa ei tullut paketin mukana, vaan se piti erikseen pyytää myyjältä meiliin, jonka takia asennus ei mennyt yhdellä kertaa maaliin. Harmaita hiuksia meinas aiheuttaa boxin jumpperit ja iDrive-namiskalle tuleva canbus-johto, jota ei oli tarvinut kytkeä. Jumppereilla/dippikytkimillä valitaan, onko käytössä CIC vai NBT ja näytön koko. Ohjekirjan myötä tämäkin ongelma ratkesi.

    Paketti tuli kiinasta reilussa viikossa, eikä jäänyt edes tulliin. Paketin päällä olevaan lähetysluetteloon oli merkattu hinnaksi 18,90€.
    Attached Files
    Jussi
    F31 320xda & e39 530d Msport
    ex e87, e39, e34, e28 & e30
  • juuze
    Bimmer Enthusiast
    • Jul 2002
    • 1938
    • Oulu

    #3
    Tuossa näyttäis olevan vaihtoehto CCC:lle. Uskaltaisin väittää että toimii. Sama myyjä kun itselläkin, vaikuttaa varsin luotettavalta kaupalta.
    Jussi
    F31 320xda & e39 530d Msport
    ex e87, e39, e34, e28 & e30

    Comment

    Working...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎