Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kortti lähti, mitä veikkaatte tuomioksi? II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pretoriaani
    Bimmer Enthusiast
    • Feb 2009
    • 3842
    • Hyvinkää, Finland

    #31
    Itsellä oli jostain sakosta noin 60€ piikissä loppuvuodesta, niin olivat napanneet loppusumman palautuksista pois.
    I don't lose sleep over the opinion of sheep.

    Comment

    • MikeDry
      BTCF Member
      • May 2006
      • 6151
      • Helsinki

      #32
      Originally posted by Hebbu ///M3 View Post
      Elä nyt ota pahalla, enkä sinua tunne, mutta eikö tuo justiinsa oo semmonen asenne mitä vastaan nuo isot sakot on, eli saan pöljyillä niin paljo ku haluan kohan siitä rahalla selviää, vaikka sitten sen kympin kuussa vai mitä sitä piti minimissään ennekö ulosottoon menee...
      Eipä mitään, mutta se olisi ollut paras ratkaisu silloin..

      Kyllä jos ajattelee näin, että n.20kmh ylityksestä saa tuollaiset 50 000€ sakkoja, niin kyllä se kuulostaa pahalta ja suoraan sanotusti oudolta.
      Ehkä tuossa kohtaan voisi olla erinlainen sakotus järjestelmä, kun kumminkin oli n.104 ajanut 80 rajoituksella, mutta tietysti koulujen kohdalla voisi olla niin kovempi sakko, kun ajaa 40 rajoituksesta 10 yli.
      Koska minusta ei ole mitään hyvää perustetta ajaa siinä kohtaan yhtään sen kovempaa kuin rajoitus on. Mutta esim kehällä tyhjällä tiellä 80 rajoituksella jos posottaa 100, niin ketä se "haittaisi", eli liikkuvat rajoitukset olisi hyvä, mutta suomi olisi niin "katkera" yksityisautoilua kohtaan, että ne rajoitukset pidettäisiin matalana.
      Tuohonkin vaikuttaa myös aika paljon autoilijoiden "asenne", eli jos joka paikassa "kaahataan", niin kyllä se nopeusrajoitus tulee putoomaan, yleisen turvallisuuden nimissä. Kun ei tuollainen koululainen tai edes normaali välttämättä osaa kattoa kuinka lujaa auto kulkee, kun aika paljon piittaamattomia kuljettajia tuolla on....

      Mutta tällä sakotus järjestelmällä kun ei voi mitään, niin pitäisi kyllä osata itse ajatella että mitä "rikollista" tekee ja ei se edelleen muuta sitä asiaa jos muut tekee. Sama kuin itse ajoin eilein kehä 3 työmaa aluellaa, missä oli 50 rajoitus, niin siinä muut taisi vetää ainakin 15-20 ylinopeutta, niin ei tullut mieleen että voisin tuon viereisen "siivellä" ajaa myös ylinopeutta.
      Ex:Bmw 325ix turbo, Bmw 316, Bmw 325ixA.
      Current:Bmw 325ix, is in street use, but getting more and more better

      Comment

      • schwarze
        Bimmer Enthusiast
        • Oct 2004
        • 2017
        • Kangasala

        #33
        Originally posted by pera8x View Post
        ei ne kovin helposti ulosottoon mene. niitä voi maksella vaikka euron kuussa, kunhan vaan maksaa. pääasia, että jotain maksaa joskus, eikä jätä sitä sakkoa lojumaan. tai noin se ainakin oli vielä 5 vuotta sitten. toisinaan niitä sakkoja oli useampi päällekkäin, kun ei rahat riittäneet makseleen niitä sitä tahtia, mitä niitä tuli. kolmeakin sakkoa, kun lyhentelei samaan aikaan, niin ei sinne montaa kymppiä riittäny laittaa per sakkolappu kuukaudessa. mutta jos jättää maksamatta, niin ei mene kun pari kuukautta, niin johan tulee karhukirjettä ja maksuaika merkittynä, jollonka se on pakko maksaa kerralla, tai tehdä siitä joku maksusuunnitelma.

        ai mistäkö tiedän? oon ajanu inssin ainakin kolme kertaa, kortti on ollu kuivumassa 6, eikun nyt jo 7 kertaa ja sakkoja oon maksanu niin monta kertaa, etten enää edes muista. autoiluni alkuvaiheet oli aika vilkasta aikaa. sillon pidin sopivana matkavauhtina "lappu lattiassa" metodia. viimisen viiden vuoden aikana ollut vain kerran kortti pois ja kahdet sakot saanu, mistä toiset ei olleet edes ylinopeudesta, vaan laturin kyrvähdettyä konstat sakotti ilman valoja ajelusta..
        Mielenkiintoinen autoiluhistoria Ihan mielenkiinnosta, mistäs vuodesta alkaen sinulla on ollut B-luokan ajokortti?
        Exät vuodesta 1986 -> 2002 tii -71, 1502 -75, 323i -79, 320 -80, 318i -84, 323i -84, 316 -85, 316 -84, 525i -89, 316 -88, 316 -84, 525i -91, 530dA Touring M-Sport -02, 318i Touring -00, E91 325iA -05, 530dA Touring -01, E61 530dA Lci -07 M-Sport, 325ti -03 M-Sportattu, E90 320d M-Sport -06 Le Mans Blau.
        Jetzt: E30 Hartge H//27 replika, E21 320/6 -82 Museorekisteröity, BMW Motorrad Typ 248 R45 -78 Museorekisteröity

        Comment

        • pera8x
          Bimmer Rookie
          • Jan 2015
          • 158
          • tampere

          #34
          pikku A kortin ajoin joskus 17 vuotiaana. sitten BC kortin 18 ikäsenä. nyt mittarissa on 30v.

          se oli sillon, kun sain B kortin ja isolla mopollä pääsin ajeleen, niin kortti oli tiuhempaan, kun kerta vuoteen vähintään kuivumassa. muistaakseni yhden mopolla, yhden kerran prätkällä ja loput autolla. prätkällä se oli kertalaakista, muistaakseni 2 km matkalla 184kmh keskinopeus. tälle matkalle mahtui rajotuksia 60-100

          autolla varmaan vaan kaks kertalaakia, en nyt jaksa muistaa, mutta ei varmaan mikään kovin kovia ylityksiä, kun ei ole jääny muistiin. tyyliin motarilla vähän ylinopeutta kortti pois. ja loput pienempiä ylinopeuksia, mistä sitten aina lopulta lähti kortti, kun niitä tuli niin tiuhaan.

          mopoon oltiin viritelty kevarin moottori ja kaverin kanssa kakspäällä ilman kypäriä testilenkillä. maija tuli vastaan ja karkuunhan sitä sitten lähdettiin. puolisen tuntia leikittiin kissaa ja hiirta ja lopun nyt sitten arvaakin. miekkataksissa asemalle, isoja sakkoja ja pitkä lista rikkeitä ja taas kortti pois. ja selvinpäin ja aikuisiällä.

          tuo oli muutenkin aika villiä aikaa. jotenkin ei vaan osannu oikein arvioida riskejä kovin hyvin. ei sillä ollu mitään merkitystä oliko se kortti taskussa, vai ei. kyllä se auto liikkui ihan hienosti ilman korttiakin. ei näillä ehkä kannattais rehvastella, kun ei mitään ylpeyden aiheita ole, mutta noin se vaan meni siihen aikaan. muistan, kun kerran en viitsinyt edes työnantajalle mainita asiasta ja sitten tulikin tymatka norjaan. ja kuorma-autolla pääsin rattimieheksi, kun olin ainoa jolla oli C kortti. no oli ja oli. kuivumassa se sillonkin oli, mutta homma tuli hoidettua. montako sataa kilometriä tuollakin reissulla tuli ajettua.. yli tuhat.

          toisinaan sitä tuli suhautettua ratsiaankin ilman korttia. puhalluttivat vaan ja toivottivat hyvää matkaa. riski jäädä kiinni oli niin mitätön, etten paljo kantanut huolta asiasta.

          yhden kerran tuo kortittomuus on joka ollut hyödyksi. olin menny juuri armeijaan ja meinasivat laittaa mut johkin vuoden rekkapenaksi, kun oli se C kortti. no, intistä viikolloppuvapaille ajellessa sitten tuttuun tapaan liian kovaa ja sittenhän se napsahti. kytät, sakot ja taas kortti pois. no sitten, kun palasin inttiin ja kerroin, ettei musta varmaan tule rekkapenaa, kun ei ole korttiakaan.. eikä tullut. puolella väheni palvelusaika.

          sitten sitä varmaan kasvo "aikuiseks", tai jotain tapahtu, kun lakkas, kun seinään tuo kaahaaminen. ainoastaan nyt yksi ylinopeus ja se oli tuo viimesyksyinen 108kmh 40 alueella vähän niinku vahingossa. muuten rikosrekisterini on puhtonen, kun nuo kaahaamiset vanhenee viidessä vuodessa, eikä täten näy siellä sitten enää, eikä onneks ole vaikuttamassa uusiin ylinopeusrangaistuksiin.

          ja hönössä en ajele, eikä kyllä muutenkaan ole mitään rikosrekisteriä. ja sakotkin oon onnistunu maksaan sen verran "ajallaan", ettei edes maksuhäiriömerkintöjä. että muuten ihan velvollisuutensa hoitava peruskansalainen. nuorena vaan vähän villi. oisko se uhmaikä tullu vähän jäljestä käsin, tai jotain.
          Last edited by pera8x; 07-03-2015, 09:37.

          Comment

          • MikeDry
            BTCF Member
            • May 2006
            • 6151
            • Helsinki

            #35
            Sori on pakko kommentoida

            Originally posted by pera8x View Post
            .sitten sitä varmaan kasvo "aikuiseks", tai jotain tapahtu, kun lakkas, kun seinään tuo kaahaaminen. ainoastaan nyt yksi ylinopeus ja se oli tuo viimesyksyinen 108kmh 40 alueella vähän niinku vahingossa..
            Sori ei ehkä pitäisi, mutta on pakko tästä jotain kommentoida 108 km/h 40 alueella
            Aika villiä menoa on ollut, näin jälkiviisaana, voi sanoa että kuulostaa että on ollut munkkia ettei ole tappanut ketää tai itseään, mutta jokainen tehkööt omat kokemukset, elämän kulkemisen tiet


            Ps, lyhensin tuota kirjoitustasi, kun tuossa on tuo yksi kohta mihin huomio kiinnitty
            Ex:Bmw 325ix turbo, Bmw 316, Bmw 325ixA.
            Current:Bmw 325ix, is in street use, but getting more and more better

            Comment

            • pera8x
              Bimmer Rookie
              • Jan 2015
              • 158
              • tampere

              #36
              Originally posted by Sädde View Post
              Sori ei ehkä pitäisi, mutta on pakko tästä jotain kommentoida 108 km/h 40 alueella
              Aika villiä menoa on ollut, näin jälkiviisaana, voi sanoa että kuulostaa että on ollut munkkia ettei ole tappanut ketää tai itseään, mutta jokainen tehkööt omat kokemukset, elämän kulkemisen tiet


              Ps, lyhensin tuota kirjoitustasi, kun tuossa on tuo yksi kohta mihin huomio kiinnitty
              no toi nopeus oli oikeesti vahinko, enkä edes kaahannut. ajelin aika normaalisti itseasiassa. kirjotinkin siitä samaan ketjuun, mutta se tais jäädä tonne 1 osioon. sanotaan nyt lyhyesti, että kyseessä oli metsäautotie. pelkkää korpimettää kilometritolkulla, ei ihmisiä, ei asutusta, ei lapsia jne. ainoastaan minä ja poliisi.

              tuo on siis sellanen hyvä "oikotie" mitä kuljen himaan päivittäin. alkaa asutusalueelta ja loppuu asutusalueelle tuo tie, missä kaahasin. ja koska missään ei ole muuta liikennemerkkiä, kun asutusalueiden alussa, niin sama rajotus koskee koko tuota tietä. toi on hyvä pätkä, sillon, ku mulla oli vielä tehokas auto, niin siinä pääsi yli 200. siis siksi vaan kerroin tuon, että antaa vähän kuvaa tiestä. ei mikään mutkahässäkkä, vaan hyvää suoraa tietä. ja koko hommahan lähti siitä, kun olin kotiini tulossa ja yksistä valoista lähdin pikkasen sutimalla, mikä sitten herätti poliisin huomion. en edes huomannut sitä ennenku se roikku perseessä kiinni. monta kilsaa se seuras ja stoppas sitten lopulta.

              Comment

              • MikeDry
                BTCF Member
                • May 2006
                • 6151
                • Helsinki

                #37
                No nyt avasi vähän enemmän......
                Tuli vain mieleen että vedät pokkana jossain 40 alueella 100.
                No sattuuhan niitä
                Ex:Bmw 325ix turbo, Bmw 316, Bmw 325ixA.
                Current:Bmw 325ix, is in street use, but getting more and more better

                Comment

                • pera8x
                  Bimmer Rookie
                  • Jan 2015
                  • 158
                  • tampere

                  #38
                  joo. no sillon se tietenkin vatutti ja kovasti, kun luuli ajavansa n. 80 alueella. eipä ne poliisitkaan tienneet mikä se rajotus on ja kävi kurvailemassa sen tien päästä päähän tarkistamassa. minä odottelin kiltisti. joutuivat vaan toteamaan, että kyllä se nyt vaikuttais olevan se 40 rajotus, kun ei sitä millään ole kumottu.

                  nyt jälkeenpäin ei enää niin korpea tuo asia. pykälien mukaanhan tossa toimittiin, sakot on maksettu ja korttikin on taskussa. tietääpähän hinkuttaa jatkossa sitä 50 tuollakin tiellä. oikeestaan ainoa asia, mihin olisin toivonut parantamisen varaa päättäjiltä oli siinä, etteivät huomioineet sitä tosiasiaa millään tavalla, että kyse ei ollut kaupunkialueesta, asutusalueesta tms. ihan samat rankasut lätkäs pöytään, kun jos olisin kaahannut jonkun lähiön läpi lasten leikkiessä potkupalloa vieressä. nyt tuli mieleen se miljonääri mikä sai sen 40 000e sakkoa ylinopeudesta. varmaan sitäkin vatutti. vähän samat fiilikset oli sillon. tosin, ehkä vähän eri mittakaavassa.

                  no, eipä jaksa muistella tuota tapahtumaa enempää. jatkossa koitetaan ajella vaan nätisti, niin ei tartte selitellä.

                  Comment

                  • diffas
                    Bimmer Fanatic
                    • Jul 2010
                    • 215
                    • Lahti

                    #39
                    Originally posted by Ramzez View Post
                    .... Toivottavasti kaikki nyt ymmärsivät, mitä haen takaa.
                    Kyllä, melkein kuin omasta näppiksestä olisi lähtenyt viesti. Kyllä se on nähty jo maailmalla, miten käy kun kaikilla on vaan saman verran sakkoa. Yleinen käytäntö on lisätä x määrä rahaa, y määrään ylinopeuteen. Esim. Virossa kameratolpissa 3€/1km ylinopeutta, miesvoimalla mitattuna vähä eri käytäntö, mut karkeasti sama suhde. Tämä toki aiheuttaa sen että kellä on pätäkkää, niin ajaa vaikka sen 40km/h ylinopeutta ja viis veivaa 120euron sakosta. Köyhemmälle vähä isompi lovi. Kyllä sen sakon pitää olla semmoinen, että kannustaa höllentää kaasujalkaa. Yleisellä tasolla ylinopeus-sakoista itkeminen on sen verran naurettavaa touhua, onhan kyseessä ollut tahallinen teko joka tapauksessa.
                    Kingdiesel Racing

                    Comment

                    • pera8x
                      Bimmer Rookie
                      • Jan 2015
                      • 158
                      • tampere

                      #40
                      niin. omaa vikaahan se kaahaaminen on ja jokainen varmaan tietää seuraukset mitä siitä voi tulla, jos napsahtaa.

                      oli sitten miljonääri, tai ei, niin veikkaan, että ketä tahansa ottais kaaliin ja aika paljonkin, jos 10...15 km/h ylinopeudesta sais maksaa yhden omakotitalon verran. no toi ukko mikä nyt viimeks oli lehdissä sakoista, niin eihän se saanu, kun "vaan" 40..50 tonnia, mitä se nyt oli. on jotkut saaneet kovempiakin sakkoja. ei noissa silti mitään järkeä kyllä enää mielestäni ole.

                      Comment

                      • diffas
                        Bimmer Fanatic
                        • Jul 2010
                        • 215
                        • Lahti

                        #41
                        Ihan siis verrattava kuin kymmenien miljoonien vuosiansioissakaan ole mitään järkeä?
                        Kingdiesel Racing

                        Comment

                        • jari kihlman
                          Bimmer Enthusiast
                          • Oct 2009
                          • 3270
                          • Pirkanmaa

                          #42
                          Originally posted by diffas View Post
                          Ihan siis verrattava kuin kymmenien miljoonien vuosiansioissakaan ole mitään järkeä?
                          Ei ole ihan yksiselitteinen tuo asia.
                          Isillä on

                          Comment

                          • diffas
                            Bimmer Fanatic
                            • Jul 2010
                            • 215
                            • Lahti

                            #43
                            Onneksi laki on tässä asiassa aika yksiselitteinen.
                            Kingdiesel Racing

                            Comment

                            • jari kihlman
                              Bimmer Enthusiast
                              • Oct 2009
                              • 3270
                              • Pirkanmaa

                              #44
                              Originally posted by diffas View Post
                              Onneksi laki on tässä asiassa aika yksiselitteinen.
                              No nyt tipahdin Muulin kyydistä. Siis mikä laki?Tarkoitatko nyt ansiotuloverolakia, pääomatuloverolakia vai sakkojen kirjoituslakia
                              Isillä on

                              Comment

                              • diffas
                                Bimmer Fanatic
                                • Jul 2010
                                • 215
                                • Lahti

                                #45
                                Sen ymmärsi jo äskeisestä postauksessa että oltiin vähä kujalla. Ei se mitään. Jospa vähän ajatuksen kanssa luet keskustelua läpi, niin ehkä aukenee mistä on ollut kyse.
                                Kingdiesel Racing

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎