Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pitäisi bensan hinnalle tehdä jotain?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Masam
    Bimmer Rookie
    • Jul 2003
    • 163
    • Rovaniemi

    #31
    Parasta tässäkin on se että sitten kun nuo kaikki tekosyyt kuten kallis raakaöljy ja katriinan aiheuttama tuhot ovat tiessään niin jotenkin vain "vahingossa" tuottajat unohtaa laskea hintoja ja jos laskevatkin niin eivät varmasti 15 senttiä litralta. Vituttaahan tuo mutta minkäs teet kun kaiken se auto kuluttaa minkä siihen tankkaa...
    Ex. BMW 320i E30 vm.-85
    Ex. BMW 328Ci E36 vm. -97
    BMW 320d E91 Touring vm. -06

    Comment

    • KFZ-Koenig
      Bimmer Enthusiast
      • Oct 2003
      • 2900

      #32
      Pitäs varmaan siirtyä kohta verottomaan kerosiiniin, kuten jotkut sankarit?
      Autossa pitää olla erikoismaalaus motiiveilla, kromatut köykämiinivanteet, säädettävä maavara, sähkölelut, DVD:t, 6 kW poppikoneet ja nahkasisusta. Samaan autoon pitää sitten saada twinturbo ilokaasukone, elämää suuremmat levikkeet ja spoilerit, kisanumerot kylkeen ja 9" varvikello, alupolkimet ja imukuppikiinnitteiset turvakaaret.

      Comment

      • Guest's Avatar

        #33
        Suomessa bensan hinnassa veroa on yli 60%. Kaikessa viisaudessa valtiomme päättäjät ovat virallisesti todenneet ettei polttoaineveroa lasketa koska Opec maat päättävät keskenään paljonko öljyä nostetaan vuodessa jolloin bensan hinta muodostuu markkinoilla poliittisen neuvottelun tuloksena. Toisin sanoen kaikki verohelpotukset antaisivat vain väärän viestin Opec maille että hintaa voi nostaa koska valtio joustaa ja rahoittaa verohelpotuksilla myös tulevat hinnan nousut .

        MUTTA HALOO !!!!

        Ideassa on periaatteessa jaloa ajattelua MUTTA Meitä suomalaisia on vain n. 5.2 miljoonaa. Suomessa käytettävä bensa määrä on kuitenkin vain pisara meressä koko maailman kulutukseen verrattuna. Vaikka suomalaiset eivät ostaisi öljy johdannaisia lainkaan niin tuskimpa se näkyisi öljy-yhtiöiden taseessa ennen toista desimaalia.

        Suomessa välimatkat ovat yleisesti pitkiä ja bensan hinnan määrääminen on mielestäni pitkälle aluepoliittinen ratkaisu jonka valtio tekee. Toisin sanoen kehä 3 ulkopuolella asuvia syrjitään koska täällä joukkoliikenne tarkoittaa lentokonetta joka ylittää talon kerran viikossa. Jos mielit päästä kauppaan tai töihin ei vaihtoehtoja paljon ole. Tämän hetken mallilla bensanhinnassa oleva järjetön vero ei ole mielestäni tasa-arvoinen ratkaisu.

        Lopuksi voidaan vaan surullisena todeta, että Suomen valtion täytyy kerätä tietyn verran veroja, että yhteiskunta toimii nykyisellä mallilla. Siitä mistä rahaa kerätään tulisi kuitenkin keskustella. Valtion rahoituksen järjestäminen polttoaine verolla sisältää myös vakavia ongelmia ja välillisiä vaikutuksia. Suurin näistä on inflaatiota kiihdyttävä vaikutus. Kun kaikkien kaupan hyllyllä olevien tuoteiden hinnat nousevat kuljetuskustannusten kohotessa pilviiin, siirtyvät paineet ammattiyhdistysliikkeille korottaa palkkoja. Inflaation ja palkkojen noustessa suomen kilpailukyky huononee, joka vaikuttaa ulkomaan vientiimme ja kun viennistä tuleva kate vähenee alkaa työpaikat siirtyä maihin jossa työvoima on halvempaa. JOTEN olisiko sittenkin pienempi paha laskea polttoaineveroa ja suosia vaihtoehtoisten polttoaineiden verotusta.

        Comment

        • kotamikko
          Newbiemmer
          • Aug 2004
          • 10
          • Suomi

          #34
          Niin tuo bensaverohan on kiinteä, eli on aina sama riippumatta litrahinnasta, valtio tienaa nyt tämän korotuksen ansiosta lähinnä ALV:in ansiosta.

          tuolla yhdenlainen bensaverolaskuri:

          BMW 530D

          Comment

          • mukko
            Bimmer Enthusiast
            • Jan 2003
            • 5965
            • Uleåborg

            #35
            Originally posted by huru-ukko
            Voiskohan kusta polttaa koneessa..
            Itseasiassa voi ja näin tehdäänkin jo Volvo -merkkisten kuorma-autojen päästöjä on alettu vähentämään sillä, eli kusta tankkiin ja päästöt putoo + palaminen paranee

            Duunissa oppii aina kaikkee uutta
            -- Official member of BTCF-Sauna Team --

            Save the World, Fuck The Fuel Economy
            Vitut aerodynamiikasta, kuutiotuumat ratkaisevat!

            Comment

            • HarzaTheMan
              Bimmer Fanatic
              • Jun 2004
              • 458
              • Sawo

              #36
              Nyt oli uutisissa, että EU olisi antamassa avustuksena USA:lle öljyvarastoissaan olevaa öljyä. Ongelmana vain on toistaiseksi, ettei ole ylimääräisiä tankkereita joilla kuskata tuo öljy rapakon taakse. Eli EU lahjoittaa siis öljyä rapakon taakse ja kukapa muu tuon lahjoituksen maksaa kuin tavalliset EU:n kansalaiset.
              ex: E39 520i Touring -00 facelift, E36 328i Touring -95, E36 328i Touring -95, E39 523iA -96, E30 325i -89 + muita merkkejä

              Comment

              • KFZ-Koenig
                Bimmer Enthusiast
                • Oct 2003
                • 2900

                #37
                Originally posted by HarzaTheMan
                Nyt oli uutisissa, että EU olisi antamassa avustuksena USA:lle öljyvarastoissaan olevaa öljyä. Ongelmana vain on toistaiseksi, ettei ole ylimääräisiä tankkereita joilla kuskata tuo öljy rapakon taakse. Eli EU lahjoittaa siis öljyä rapakon taakse ja kukapa muu tuon lahjoituksen maksaa kuin tavalliset EU:n kansalaiset.
                Ei kai sitä lahjoiteta, vaan se myydään hätävarastoista.
                Autossa pitää olla erikoismaalaus motiiveilla, kromatut köykämiinivanteet, säädettävä maavara, sähkölelut, DVD:t, 6 kW poppikoneet ja nahkasisusta. Samaan autoon pitää sitten saada twinturbo ilokaasukone, elämää suuremmat levikkeet ja spoilerit, kisanumerot kylkeen ja 9" varvikello, alupolkimet ja imukuppikiinnitteiset turvakaaret.

                Comment

                • Janek
                  Bimmer Fanatic
                  • Feb 2005
                  • 631
                  • Nakkila

                  #38
                  pitäisi vaan ottaa joku järkevä linja, eikä ottaa joka asiasta/tuotteesta älyttömästi veroa, esimerkkinä kaikkien tuntema aihe auto/polttoaine, verottaa vain toisesta tietyllä tavalla, eikä molemmista kovalla kädellä. ja todella typerää oli laskea alkoholiveroa niin paljon kuin laskettiin, älytöntä! vaikka tiedän miksi, niin paljon vähempi olisi riittänyt koska ei kovin moni oikeasti lähtisi hakemaan sitä viinaa jostain saksasta, että se jotain vaikuttaisi suomenmyyntiin(?!) ja kun ei sieltä edes anneta sitä viinaa suomeen kiikuttaa niinkuin muihin maihin. ja vituttais muakin röökiveron nosto, mutta ainoat oikeat paikat veroa on nostaa juurikin tuon tyyppiset jutut, eikä todella tärkeät tuotteet. minun puolestani voitaisiin vapaasti asettaa tietullit joillekin osuuksille jos vain esim. auto/polttoainevero otettaisiin pois tai edes tiputettaisiin sellaiselle tasolle mikä tyydyttäis kansalaisia. ja mihin niitä veroja nykykäytännöllä käytetään? siis niitä joiden on luvattu menevän teiden kunnostukseen ym.? vt2 kunnostuksestakin on monesti ollut juttua, mutta kun ei heillä ole rahaa sellaisen kunnostukseen, ainakin henk.koht. ihmettelen. ja kun ei suomessa ole oikein "lainkaan" korruptiota, mutta se onkin toisenlaista, se tehdään kaikenkansan edessä "huomaamatta" kun korotetaan ja korotetaan herrojen palkkoja vaikkei juuri mitään saada aikaan. tosin pitää muistaa autoverotuksen aleneminen, mutta sekin eu:n painostuksesta, ja silti "laittoman" suuri. kyllä täällä moni asia mättää, ja vääryyttä tapahtuu. niin ja sitten tuosta eläkkeestä(!) ei ehkä tunnu monesta ajankohtaiselta aiheelta, ja joku varmasti ajatteleekin että vittuako niille kävyille sitä rahaa jakaa, mutta jokainen meistä maksaa niille kävyille/itselle sitä veroa niin vitusti ja kovalla vaivalla tehdystä työstä että luulisi siitä jotain silloin saavansa, ei varmaan ole kiva elää työelämän jälkeen jollain 350 euron kuukausitulolla, vaikkei enää mitään 17l/100km kuluttavaa turbobemua olisikaan alla...

                  tuli kaikenlaista juttua humalassa ja moni asia jäi puimatta
                  Audi A4 Avant 2.7BITURBO
                  Bmw 740 E38

                  Comment

                  • antti79
                    Bimmer Enthusiast
                    • Aug 2003
                    • 2499
                    • Littoinen

                    #39
                    Huuh, kylläpäs on tämä bensan hinnan korotus saanut verenpaineet kohoamaan. Ei siinä mitään, itseäni kanssa vituttaa niin ettei veri kierrä. Mutta eiköhän tämä kuitenkin ole väliaikaista? Täytyy muistaa että jätkillä on hukassa 20 kpl öljynporauslauttoja! Ei ihme että hintaa joudutaan nostamaan, tosin valtio saisi hieman tulla vastaan veroissa. Mutta täytyy kuitenkin muistaa että hyvin meillä täällä Suomessa asiat on verrattuna esim. juuri tuohon New Orleansin tilanteeseen. Siinä vaiheessa jos tilanne olisi tuo niin ei sen olisi paskankaan väliä vaikka bensa maksais sen 2€/l....
                    sigpic
                    Originally Posted by jari kihlman
                    "BMW:n E39 on laadukkaimpia BMW:n malleja, joita tehtaalta on koskaan ulos rullannut", se pitää kyllä paikkaansa.

                    Comment

                    • Janek
                      Bimmer Fanatic
                      • Feb 2005
                      • 631
                      • Nakkila

                      #40
                      Originally posted by antti79
                      Huuh, kylläpäs on tämä bensan hinnan korotus saanut verenpaineet kohoamaan. Ei siinä mitään, itseäni kanssa vituttaa niin ettei veri kierrä. Mutta eiköhän tämä kuitenkin ole väliaikaista? Täytyy muistaa että jätkillä on hukassa 20 kpl öljynporauslauttoja! Ei ihme että hintaa joudutaan nostamaan, tosin valtio saisi hieman tulla vastaan veroissa. Mutta täytyy kuitenkin muistaa että hyvin meillä täällä Suomessa asiat on verrattuna esim. juuri tuohon New Orleansin tilanteeseen. Siinä vaiheessa jos tilanne olisi tuo niin ei sen olisi paskankaan väliä vaikka bensa maksais sen 2€/l....
                      joo, totta tuokin mutta en tosiaan usko siihen että sitä lasketaan "entiselle" tasolle, eli ylikorkeaan 1,3 euroon. voihan olla että lumeeksi tiputetaan 1,4:n ja sepitetään sitä ja tätä miksi ei voi enempää, ja taas parin kolmen kuukauden kuluttua on taas jokin syy nostaa, ja taas lasketaan minimaalinen summa, ja näin edelleen. ja valtiohan on tottunut jo siihen ettei suomen kansalaiset mitään radikaalia tee.
                      Audi A4 Avant 2.7BITURBO
                      Bmw 740 E38

                      Comment

                      • Heguli 31
                        BTCF Member
                        • Oct 2004
                        • 9878
                        • KVLA

                        #41
                        Ai bensa kallista Suomessa?Se voi köyhistä vaan tuntua...

                        No onhan se oikeasti sairashintaista,mutta tosiasia on se,ettei tuolle oikeasti voi mitään.(tälle 15setin lisäkorotukselle nimittäin).Nouskaat vaan barrigaadeille ja polttakaa eduskuntatalo,mutta ei se hinta siitä nyt heivahda.Putoaa kyllä ajallaan,mutta saattaa olla,ettei alle 1,30e hintoihin enää ole paluuta.Tämä on hyvä rako köyhän Nesteen nostaa besanhinnat haluamalleen tasolle.Tukkuhinnat pilvissä,josta besan vähittäiskauppiaat ei saa kuin vihaisten asiakkaiden v.....lut.

                        Comment

                        • Janek
                          Bimmer Fanatic
                          • Feb 2005
                          • 631
                          • Nakkila

                          #42
                          Originally posted by Heguli 31
                          Ai bensa kallista Suomessa?Se voi köyhistä vaan tuntua...

                          No onhan se oikeasti sairashintaista,mutta tosiasia on se,ettei tuolle oikeasti voi mitään.(tälle 15setin lisäkorotukselle nimittäin).Nouskaat vaan barrigaadeille ja polttakaa eduskuntatalo,mutta ei se hinta siitä nyt heivahda.Putoaa kyllä ajallaan,mutta saattaa olla,ettei alle 1,30e hintoihin enää ole paluuta.Tämä on hyvä rako köyhän Nesteen nostaa besanhinnat haluamalleen tasolle.Tukkuhinnat pilvissä,josta besan vähittäiskauppiaat ei saa kuin vihaisten asiakkaiden v.....lut.

                          niin, minusta tässä olisikin oikea paikka veronalennukselle, onhan tuo 75% vero jo aikamoista kiskontaa, näin kiltisti sanottuna, vaikka se kaikille jo arkipäivää on ollutkin iät ja ajat niin NYT olisi sopiva hetki mielipiteiden todelliselle ilmaisulle
                          Audi A4 Avant 2.7BITURBO
                          Bmw 740 E38

                          Comment

                          • Tapsa.k
                            Bimmer Enthusiast
                            • Apr 2003
                            • 2676
                            • Oulu

                            #43
                            Luuleeko joku aikuisten oikeasti että joku nimilista/mielenosotus laskee bensan hintaa?
                            -Official member of BTCF-Sauna Team-

                            Comment

                            • Janek
                              Bimmer Fanatic
                              • Feb 2005
                              • 631
                              • Nakkila

                              #44
                              Originally posted by Jekku
                              Luuleeko joku aikuisten oikeasti että joku nimilista/mielenosotus laskee bensan hintaa?
                              eipä se ainakaan jos ei mitään tee, eli samaan tapaan kuin ennenkin, ja tuohon sun tyyliin..?
                              Audi A4 Avant 2.7BITURBO
                              Bmw 740 E38

                              Comment

                              • Tapsa.k
                                Bimmer Enthusiast
                                • Apr 2003
                                • 2676
                                • Oulu

                                #45
                                Originally posted by sanches
                                eipä se ainakaan jos ei mitään tee, eli samaan tapaan kuin ennenkin, ja tuohon sun tyyliin..?
                                Myyjän markkinat...niitä ei kiinnosta hevon vit*** vaikka täällä ois 50000 harraste autoilijaa lakossa hintoja vastaan ku suurimman osan ihmisistä/tavaran on päästävä liikkumaan vaikka litra maksas 2e.
                                -Official member of BTCF-Sauna Team-

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎