Announcement

Collapse
No announcement yet.

Näin säästät korjaamokuluissa.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ReiluReiska
    Bimmer Rookie
    • Sep 2008
    • 44
    • Nasaretista muutto Hell sinkiin :)

    Näin säästät korjaamokuluissa.

    Auton ylläpito on kallista jos pitää turvautua paljon (merkki)korjaamon palveluihin. Kuitenkin jotain pientä voi myös tehdä harrastelijoiden voimin esim. vikakoodien luku, pieni hitsaus, termostaatin vaihto, laturinhihnan vaihto, selvittää miksei toinen rekisterikilven valo pala vaikka lampun vaihtaa jne.

    Tämän ketjun ideana on koota harrastelijoita yhteen ja samaan ketjuun, jotka voivat auttaa toisia autoilijoita (pienissä töissä) eikä tarvitse maksaa hirveitä hintoja varsinaisella korjaamolla. Jotkut saattavat tehdä jopa ilmaiseksi, mutta varmaan jotain pitäisi kuitenkin maksaa palvelusta tai se "auttamien" loppuu kokonaan myöhemmin. En ota kantaa tekeekö joku hommaa pimeästi vai maksaako rehellisesti verot pienistä korjaamisista vaan se on sitten auton omistajan ja korjaajan välinen asia sopia kuviot. Tarkoitus on vain saattaa yhteen harraste korjaajat ja vikojen kanssa tuskailevat autojen omistajat. Löytyy siis joku paikka mistä voi saada apua pieneen hommaan omalta paikkakunnalta ja SÄÄSTÄÄ REILUSTI RAHAA oikeisiin (vastahakoisiin) korjaamoihin verrattuna.

    Jos voit jotain palvelua tarjota tai tiedät jonkun tutun, niin kerro itsestäsi (tai tutun luvalla) tarkemmin mitä palveluita ajattelit tarjota ja kenties millä ehdoilla. Tärkeätä on mainita PAIKKAKUNTA esim. Helsinki, missä palvelua on saatavilla. Kerrothan kuitenkin KATTAVASTI mitä olet valmis tekemään ja mitä et ettei ketju täyty kaikenlaisella huuhaa keskustelulla. Voit myös kertoa välineistäsi mitä löytyy ja mitä ei.

    Jos olet korjausta vailla, niin lähesty palvelun tarjoajaa YKSITYISPOSTILLA ja mielellään annat hänelle vielä puhelinnumerosi, koska usein pelkän sähköpostin avulla on paljon hitaampaa ja hankalampaa neuvotella korjaustarpeesta. Ei aleta kaikea turhaa höpöttämään tässä ketjussa siis vaan mielummin vaikka sitten kahden kesken puhelimessa, jolloin voi kysyä puolin ja toisin kaiken kerralla... toisin kuin sähköpostitse.

    Tässä yksi hyvä esimerkki miten pieni homma voi olla liian iso juttu ammattikorjaamoille, koska ilmeisesti eivät voi järkevästi laskuttaa asiakasta tai eivät vain jostain syystä halua ottaa työtä vastaan. Joskus "kohtelias" tapa kieltäytyä työstä on hinnoitella työ niin törkeän suureksi, että asiakas tajuaa itsekkin lähteä kyselemään palvelua muualta. Olisi todella hienoa jos apua olisi saatavissa sitten harrastelija piireistä jos kyse on kuitenkin aika pienestä työstä, jolloin molemmat osapuolet voittavat...

    viewtopic.php?f=3&t=40080

    P.S. Tästä se ajatus sitten lähti tämän ketjun perustamiseen:

    " Pieni kahden korjaamon kierrokseni osoitti sen mihin oikeastaan täällä pääkaupunkiseudulla pitää tottua: Pieni homma = vähän tuottoa ja jos se ei ole tavanomainen, se = vaikea. Eli sellainen ei kiinnosta. Olispa tosiaan kaltaisiasi asioita ajattelevia ammattilaisia enemmän!"

    ************************************************** ************************************************** ***********

    Ja ylläpito HUOM!!!

    KOITETAAN PITÄÄ TÄMÄ KETJU VAIN ILMOITTELUA VARTEN TEKIJÖISTÄ, EI
    KORJAUSTARPEISTA (auto omistajilta), NEUVOISTA TAI VÄITTELYISTÄ!!! VAIN ILMOITUKSIA PALVELUN TARJOAJIA VARTEN ELI KUKA ON VALMIS KORJAAMAAN TOISTEN AUTOJA!!!

    EI TURHAA MUUTA HÖPÖTTÄMISTÄ ETTEI KOKO KETJU OLE YHTÄ SILLISALAATTIA!!!

    JA VASTATAAN TEKIJÖILLE ***YKSITYISPOSTILLA*** JOS ON TARVETTA KORJAUKSELLE!!!

    KIITOS ETTÄ OSAAT KUNNIOITTAA KETJUN IDEAA JA OSAAT OIKEASTI LUKEA JO ALA-ASTEESTA LÄHTIEN!!!

    ************************************************** ************************************************** ***********
    "Bob the builder... can we fix it... yes we can!"
  • Juzbe
    Bimmer Enthusiast
    • Jul 2004
    • 1066
    • Pori

    #2
    Pori,löytyy autokorjaamon tilat eli lähestulkoon kaikki remontit mahdollisia,tosin muutamien päivien isommat projektit katsotaan tapauskohtaisesti.

    Vikakoodit
    Alustaremontit
    Jarruremotit
    Pakoputkiremontit
    Yms

    Tarvittaessa ilmastointihuollot,aurauksiensäätö mutta nämä muuten kuin "omalla ajalla".

    Comment

    • petrolhead
      Moderator
      • Feb 2004
      • 13793
      • Hyvinkää

      #3
      Tällainen topic löytyy jo yksi, ja se riittää.

      Last edited by petrolhead; 14-04-2013, 19:36.
      2015 VW Crafter
      1984 BMW 316
      2009 Kawasaki Ninja 250RRR
      petrolheadin hölmöilyjä juutubessa.
      "Weight is the car designer's enemy. It works against you in every aspect of the design".

      Comment

      Working...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎