Announcement

Collapse
No announcement yet.

Liikennekäytöstä poistetun auton ostaminen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E.K.
    Bimmer Fanatic
    • Nov 2010
    • 494
    • Helsinki

    #16
    O.T., mut asiaa sivuten.
    Mulla on pari vuotta ollu yks antiikkinen (-59) traktori. Melkein romuna hankittu,
    minkä mukana (jälkeenpäin) tuli vanha punainen rek.otteen ykkösosa jostain vuodelta -94 ja viimeistä edellisen omistajan nimellä...
    Samalta paikkakunnalta äijät kuitenki, ettei ole varastettu. Trafin ja (katsastuskonttorin) mukaan vakuutukset kokoajan voimassa??
    No, näissä ei seisontaa ole koskaan tunnettukaan.
    Ei sitten ole liian tarkkaan uskaltanu selvittää joutuuko tossa maksajaksi, helpompi ehkä pitää kilvettömänä mökkikoneena..

    On siinä käyttöönotto päivämäärissäkin eroja vanhoilla vuosikymmenillä vanhan 94 printatun rek.otteen ja trafilta ostetun historia tietojen kanssa..
    Siis rekisteröity ja poistettu ja uudet kilvet joskus 60- 70luvulla...valmistenumero toki täsmää!

    Comment

    • MYM5
      Bimmer Enthusiast
      • Jan 2005
      • 1141
      • Joensuu

      #17
      Originally posted by joko View Post
      Eli olis tuossa vähän koitettu hieroa kauppaa yhdestä autosta minkä paperiasiat hieman mietityttää.
      Auto on myyty liikennekäytöstäpoistettuna joskus keväällä 2014 pikkuvikaisena. Nyt seuraava omistaja on auton korjannut ja koittaa myydä sitä mutta rekisteröinti ilmoitusta ei ole tehty eli auton viimeinen rekisteriin merkitty omistaja on tuo edeltävä omistaja. Trafin tiedoissa lukee lisäksi että autosta tehty luovutusilmoitus (tarkoittanee kai sitä että edellinen omistaja on toimittanut vapaan luovutuskirjan vakuutusyhtiölle tai trafille).

      Koitin ehdottaa josko myyjä laittais sen eka omiin nimiin mutta ei kuulemma viitsi/onnistu. Heräsi epäilys että eikö tuo rekisteröinti ilmoitus pitäis kuitenki hoitaa 7päivän sisällä myynnistä ja sen jälkeen pitää maksaa sakkomaksu ylimeneviltä päiviltä? Tässä tapauksessa muutamia kuukausia.
      Eli, jos auto on ollut liikennekäytöstä poistettu jo silloin, kun tämä "väli" omistaja on sen ostanut, eikä rekisteröinyt tätä itselleen, niin tarvitset luovari ketjun, kenen nimissä se edelleen on ja tämän keneltä aiot sen ostaa.

      Jos auto on siis ollut koko ajan liikennekäytöstä poistettu, niin maksujakaan ei ole kertynyt. Näin tälle "väli" omistajalle ei tule seuraamuksia tai muita maksuja.

      Jos jostakin virastosta tulee selvityspyyntö, niin siihen kirjoitetaan, että auto ollut liikennepoistossa.

      Toki AINA kannattaa trafilta kysyä, onko autossa maksamattomia veroja ja onko se ollut KOKO ajan liikennekäytöstä poistettu.

      Oliko tarpeeksi vaikeasti selitetty?
      Ajamisen iloa vuoden jokaisena päivänä.

      Comment

      • TseiPii
        BTCF Member
        • Apr 2012
        • 188
        • Keskellä Suomea

        #18
        Ettei täs nyt olisi vaan käyny tuon omistajan vaihdoksen kans sillä tavalla että on loppunu rahat kesken. Kuulin täs juttua sellasesta tapauksesta että jos on joskus menny maksuja ulosottoon (tai jotain huomautuksia, maksamattomia ym) ja haluaa vaihtaa auton omiin nimiin niin autoon pitää ottaa vakuutus koko vuodelle kerralla. Koko summa pitää maksaa myös etukäteen. Näin oli ilmeisesti katsastuskonttorilla sanonu ja auton uudella omistajalla ei ennestään ollut autoa eikä osannut odottaa että melkein tonni rahaa pitääs olla omistajan vaihdokses.

        Ja ne verot tosiaan saa soittamalla trafille ja jos haluaa niin sieltä saa kaikki viitenumerot ym ym
        E30 318i -85

        E30 320i -87 ex
        E36 316i -91 ex
        E36 325i -94 ex
        E46 325i -03 ex
        E46 316i -02 ex
        E61 525i -06 ex
        E46 320d -03

        E70 3.0d - 09


        E39 M5 pyhänä

        Comment

        • ThemeJ
          Bimmer Fanatic
          • Aug 2005
          • 997
          • Turku/Raahe

          #19
          Trafilta kysyt onko veroja rästissä vai ei. Sen jälkeen myyjältä luovari että oot auton siltä ostanu. Myyjä tulee väliomistajaksi siihen väkisinki jos luovutusilmotus hänelle on tehty. Mitälie mahtaa auton luovutusosassa lukee ostajan allekirjotuksen ja päivämäärien kohdalla? Tosiaan liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei ole mitään veroja mitkä kertyy, toki näitä verojahan voi olla vaikka miten pitkältä ajalta. Vakuutukset puolestaan on enemmänkin henkilökohtainen ongelma eikä seuraa autoa hautaan asti. Voihan nykysellä omistajalla olla ongelmia auton omistamisen kanssa jostain muustakin syystä, ei saa vakuutusta yms.

          Tähän on turha sotkea traktoreita, mopoja tai kyntöauraa tai varsinkaan ajoneuvoa joka on joskus ollut vain vakuutuskilvissä yms erikoistapauksia. Auton voi edelleenkin ostaa/omistaa luovutuskirjalla, vanhalla 2. osalla, vaikka virsikirjalla jos siinä on katkeamaton luovutusketju omistajista. Ilman voimassa olevaa 2.osaa tulee viikon karenssi rekisteröintiin ja maksu on aavistuksen suurempi.
          Last edited by ThemeJ; 08-10-2014, 14:00.
          Bmw E30
          Bmw 2000Touring Scrap
          Ex. Bmw E30 316
          Ex. Bmw E36

          Comment

          • MajorDrake
            Bimmer Enthusiast
            • Apr 2006
            • 7494
            • Jyväshyvä

            #20
            Originally posted by Pazi88 View Post
            Jos sillä on se kakkososa täytettynä ja päivämäärät paperissa, niin sillä ei tee enään mitään. Nimittäin jos seitsemän päivän sisään ei ole omistajanvaihdosta tehty, niin ainoa keino on täyttää laput uudestaan. Tätä tuskin virallinen omistaja suostuu tekemään, kun taitaa kaikki rästit tulla sitten hänen maksettavaksi.
            Höpö höpö, jos uusi omistaja ei ota liikennekäytössä olevaan autoon vakuutusta 7 päivän sisällä, tulee liikennevakuutuskeskuksesta sakkoja, minimissään 34 €...

            Jos vakuutus on otettu ajoissa niin mitään lisämaksuja ei tule ja auton voi rekisteröidä vaikka kuukauden päästä omiin nimiinsä.
            Minulla taitaa olla liki 2 kk pisin aika 2-otteen päivämäärästä kun rekisteröin auton nimiini, auto oli kokoajan liikennekäytössä ja liikennevakuutus oli otettu ajoissa, mitään sakkoja ei tullut eikä konttorilla edes kommentoineet asiaa...
            M550d G30 & Taycan Turbo S & 991 Turbo S Cab
            Tuontiautoja avaimet käteen -- http://www.viacar.fi -- myös rahoitus ja vaihto --
            Vetokoukkujen asennusta kaikkiin merkkeihin Jyvässeudulla...

            Comment

            Working...
            X
            😀
            🥰
            🤢
            😎
            😡
            👍
            👎