Originally posted by Hemi
Tarina erään E39 525d -01 koeajosta...(ruostettako ?)
Collapse
X
-
Se sinkkipinta ei oikeastaan mene rikki kuin jonkun "korjaajan" toimesta.
Lisäksi sinkkikoreissa pätee tämä elektrolyyttisuojauksen periaatteet jossa epäjalompi(eli sinkki) syöpyy/hapettuu ja jalompi(eli koriteräs) säilyy. Tätähän periaatetta käytetään kaikissa merialuksissa joissa sinkki pultataan isoina harkkoina vain osaan laivan runkoa. Eli kuten jossain aiemmin totesin tuon citroen xantia esimerkin jossa etulokasuojien alaosat menettävät maalinsa jo vuoden ja viimeistään kahden vuoden jälkeen, mutta jos lokasuojia ei "korjata" eikä yritetä "suojata", kestää lokasuoja ehjänä koko auton elinkaaren. Esteettinen ko. ongelma tosin on.
Mikäli korjaukseen halutaan juuri tästä syystä ryhtyä on kuvio perusperiaatteeltaan juuri niinkuin Tapani K esitti. Mikäli vauriokohdassa yleensä on sinkki, kannattaa puhdistus tehdä varoen. Se ruskean värinen oksidi sinkkikerroksen päällä ei ihan varsinaisesti ole sama asia kuin puhtaan teräspinnan päällä oleva selkeä ruoste. Mikäli selkeää syöpymää ei ole niin Tapanin kaavalla eteenpäin, mutta mikäli vaurikohdassa on selvää syöpymää/materiaalin ohenemista niin sitten kohta rälläkällä täysin peltipuhtaaksi ennen pintakäsittelyjä.
Comment
-
-
Sudelle voin vastata ilmeisesti vain omasta puolestani: Itse en missään tapauksessa lähtisi "suojauskäsittelemään"(sotkemaan) tuon ikäistä e36:sta. Siihen sijoitetulla rahalla suorittaisin ensinnäkin kunnollisen kerran vuodessa tehdyn alustapesun jossa tarkistetaan mahdolliset pinnoitusten vauriot. Toisekseen ostaisin kunnollisen satsin autoglymin autonhoitotuotteita ja pitäisin auton kunnon vahakerroksen suojaamana kaikilta maalatuilta osiltaa. Siis myös ovien/oviaukkojen sisä ja reunaosat samoin kuin etu ja takaluukkujen näkyvät/maalatut sisäosat.
Comment
-
Comment