memebuy23buy

Tarina erään E39 525d -01 koeajosta...(ruostettako ?)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Tapani K.
    Bimmer Fanatic
    • Oct 2003
    • 423
    • Tampere

    #31
    Originally posted by Hemi
    Huh,huh... Ei se vain mene muutamille jakeluun mistä tässä on oikein kysymys vaikka samaa asiaa saa vääntää rautalangasta metritolkulla.
    Eli kuten olen jo tuossa aiemmin todennut: Ei ole järkevää eikä mahdollistakaan rakentaa 100%:sti ruostumatonta autoa koko sen luonnollisen elinkaaren ajaksi(100%hapen vaikutukseen reagoimatonta korirakennetta). Eli kun auto kerran on ihan tavallinen kulutushyödyke siinä missä mikä tahansa muukin tuote/laite, ei sitä kannata tehdä ikuiseksi. e39:kin kohdalla pätee ihan samat lainalaisuudet. Eli sinkistä ja muoveista huolimatta myös e39:iin ilmestyy sen elinkaaren aikana PAIKALLISIA/pistemäisiä syöpymiä ja ruostekukkasia. Korin sinkkausprosessi ei toimi niin täydellisesti korin joka nurkassa ja taitteessa että 100% suojaustasoon päästäisiin. Tähän ei edes pyritä ja jokainen kori ja valmistuspäivän kori on yksilö. Sillä että autoon ilmestyy/kun ilmestyy nuppineulan mentävä reikä tai että maali jossain sisänurkassa kupruilee peukalon kynnen alueetta, ei ole mitään merkitystä korin lujuus tms.teknisiin ominaisuuksiin. Olisihan se auton käyttäjän kannalta mukavaa että auto pysyisi absoluuttisen virheettömänä sen elinkaaren viimeisellä neljännekselläkin, mutta jotta tähän päästäisiin ei kukaan maksaisi autosta uutena sitä lisähintaa, joka realisoituu vasta auton elinkaaren loppupuolella. Eli, edelleen korostan sitä että tähän maailmaan ei ole ihminen valmistanut sellaista tuotetta/esinettä teräksestä joka olisi täysin ikuinen/reagoimaton. Se että joku löytää bemustaan yhden tai kaksi "kuprua" ei tarkoita sitä että auto mätänisi tai edes ruostevaurioituisi sen koko elinkaaren aikana. e39 kuten mm.useimmat Audit omaavat KÄYTÄNNÖSSÄ ruostumattoman korirakenteen, mutta teoriassa "vain" 99.8%:sti". Tähän yhtälöön ei juurikaan voi vaikuttaa esim.lisäsuojauksilla näiden korien elinkaaren aikana, vaan ne ongelmat mitkä ovat syntyneen itse valmistusprosessin/laadunvalvonnan kautta, näkyvät joka tapauksessa jokusten vuosien kuluttua. Kaikki korin lujuuden ja käyttöominaisuuksien kannalta kriittiset alueet pysyy teoriassakin lähelle 100% ruostumattomina. Selkeitä yksilövikoja/eroja on e39:kin, ja ko.auton sinkkausprosessi on selkeästi parantunut mm.juuri luukkujen sisäkanttien osalta mallisarjan edetessä. Muovinpinnoitetun sinkkiteräksen päällä ei pikilitkut pysy...sanoisin.
    Mites jos tollainen sinkittypinta menee rikki ja siihen alkaa sitä ruostetta ilmestyyn niin mikä olis paras keino korjaukseen?Varovasti hioa ruoste pois ja sitten sinkkispray tai pohjamaali ja sen päälle pintaväri,vai miten?Mikä olis paras aine tai menetelmä korjaukseen?

    Comment

    • Hemi
      Bimmer Enthusiast
      • Apr 2004
      • 18880
      • Pirkanmaa

      #32
      Se sinkkipinta ei oikeastaan mene rikki kuin jonkun "korjaajan" toimesta.
      Lisäksi sinkkikoreissa pätee tämä elektrolyyttisuojauksen periaatteet jossa epäjalompi(eli sinkki) syöpyy/hapettuu ja jalompi(eli koriteräs) säilyy. Tätähän periaatetta käytetään kaikissa merialuksissa joissa sinkki pultataan isoina harkkoina vain osaan laivan runkoa. Eli kuten jossain aiemmin totesin tuon citroen xantia esimerkin jossa etulokasuojien alaosat menettävät maalinsa jo vuoden ja viimeistään kahden vuoden jälkeen, mutta jos lokasuojia ei "korjata" eikä yritetä "suojata", kestää lokasuoja ehjänä koko auton elinkaaren. Esteettinen ko. ongelma tosin on.
      Mikäli korjaukseen halutaan juuri tästä syystä ryhtyä on kuvio perusperiaatteeltaan juuri niinkuin Tapani K esitti. Mikäli vauriokohdassa yleensä on sinkki, kannattaa puhdistus tehdä varoen. Se ruskean värinen oksidi sinkkikerroksen päällä ei ihan varsinaisesti ole sama asia kuin puhtaan teräspinnan päällä oleva selkeä ruoste. Mikäli selkeää syöpymää ei ole niin Tapanin kaavalla eteenpäin, mutta mikäli vaurikohdassa on selvää syöpymää/materiaalin ohenemista niin sitten kohta rälläkällä täysin peltipuhtaaksi ennen pintakäsittelyjä.

      Comment

      • Hemi
        Bimmer Enthusiast
        • Apr 2004
        • 18880
        • Pirkanmaa

        #33
        Sudelle voin vastata ilmeisesti vain omasta puolestani: Itse en missään tapauksessa lähtisi "suojauskäsittelemään"(sotkemaan) tuon ikäistä e36:sta. Siihen sijoitetulla rahalla suorittaisin ensinnäkin kunnollisen kerran vuodessa tehdyn alustapesun jossa tarkistetaan mahdolliset pinnoitusten vauriot. Toisekseen ostaisin kunnollisen satsin autoglymin autonhoitotuotteita ja pitäisin auton kunnon vahakerroksen suojaamana kaikilta maalatuilta osiltaa. Siis myös ovien/oviaukkojen sisä ja reunaosat samoin kuin etu ja takaluukkujen näkyvät/maalatut sisäosat.

        Comment

        Working...
        X