Itse rupesin käyttämään käsijarrua kun pelkäsin että rupee jumittamaan käytön puutteesta.
Hyvin pitää P.
Vähän alle 300tkm oli mittarissa kun vaihdoin pois, ostin n.160tkm ajettuna. Ei ollu turbo eikä vaihdelaatikko ongelmia.
Komppaan Tontsaa käsijarrua on syytä vedellä muulloinkin, kuin vaan leimalla. Parkkilukko pitää kyllä ja siksipä tota käkkäriä ei tuu niin helposti käytetyksi.
Onkos nuo kaikki e39 530 dieselit tuolla gm laatikolla, vai voiko esim 2003 olla jo jollain "paremmalla" laatikolla? Vai vaihtuuko laatikko korimallin kanssa vasta?
Sellaista kuulin yhdeltä automyyjältä jotta 2000 ja nuoremmat olisi paremalla laatikolla kuin esim -98 tai -99?
Automaatti on automaatti, ei sitä tarvitse vatkailla, senkun ajaa vaan. Omissa A vehkeissä en ole havainnut mitään ongelmia ja sen kuminpolton osaltakin mun huoli kohdistuu ensin renkaiden äkilliseen kulumiseen eikä laatikkoon..
Normaalistihan toi pelittää. Silti pyrkinyt välttämään täyskaasukiihdytyksiä heti kylmänä parkkiruudusta lähdettäessä.
Mullakaan ei mitään ongelmaa.. tänä aamuna -34 hellettä :think tosin ennen lähtöä parikolme tuntia sädehoitoa. Mutta eipä tuo ole lämmittämättäkään temppuillu, tietysti perus jäykkäähän meno on alkuun vehje kuin vehje.
Tuo täyskaasun käyttö muutenkin vähän kylmällä koneella, oli automaatti eli ei
metrejä itellä vasta 244tkm... ex 530da vaihdettiin (myyjän mukaan) n.220tkm lootan öljyt, ite ajoin sen tuonne 265tkm (marraskuu-kesäkuu) asti eikä mitään ongelmia. Vielä vähän mietinnän alla viittiikö tähän nykyseen vaihtaa.
Joo eikö se oo normaalikäyttöä kun ei polta jarrua vasten kummia eikä älyttömästi kickdownilla kiihdyttele vauhdista (ohitukset silloin tällöin kestää hienosti silti). Eli D päällä pintakaasulla ajelee ja ohituksiin tökkää vaikka sportille valmiiksi ennen ohitusta valmiiksi niin tiputtaa turbiinilukon pois ja herkemmin pykältää (ei väännätä nii paljo).
Itsellä vaihdettu ekan kerran 180tkm kohdalla, sit sen jälkee 395tkm kohdalla ja viel yhden huollon takia 415tkm kohdalla, tällä hetkellä 422tkm mittarissa ja näillä kovillakin pakkasilla pelaa kyl niin unelmasti kylmänäkin, ei vaihteen vaihtoa edes huomaa eikä huudata kierroksia korkealle
Kyllä D vaihteella uskaltaa kärryä vetää, jos vähän painavampi kärry niin sitte sportille mut ei niitä käsivaihteita steppilaatikos ole pakko käyttää..
Ja turbo viheltää omassani ja odottelen sen laukeemista, huusi jo ostettaessa 395tkm kohdalla mut ääni ei oo muuttunu tän 27tkm aikana mihinkään.. kun hajoaa niin uusi samanlainen tilalle (ei noilla kilometreillä enää viritellä) turbot on jokaisen turbodieselin murhe, varsinkin nämä juuttuvasiipiset mallit.. siihen on vain totuttava
Ajaisin jollain muulla merkillä jos löytyisi kokonaisuutena paremmin itselle sopiva jotain muulta merkiltä.. 😎
Vähän aihetta sivuten, mitenkäs e39 bensakoneellisissa menee nuo steppilootat? Missä on samat lootat ja missä vaihtuu kestävämmäks? (jos vaihtuu)
Listassa ei pidä paikkaansa tuo A4S 310R, koska sitä ei ole ollut E39:ssä.
Jenkkien lista kyseessä eli pieniä poikkeuksia voi olla kuten esim. A5S 560Z oli euroopassa muistaakseni 9/96 asti E39:ssä.
Tuosta automaatin parkkilukosta sen verran kun kysyttiin että käsijarru kannattaa todellakin kiskasta kunnolla päälle jos on joku painava vaunu perässä mäessä, kun parkeerraa. Ja muutenkin käsijarrua kannattaa käytää aina jos auto ei ole tasaisella.
Mielenkiintoinen näkökanta tuolla oulun "miljoonamersun" kuskilla automaattilaatikon käytöstä. Ei kai kovin vääräkään kun +miljoona km ajettu, mielenkiintoinen olis tietää onko vaihdettu öljyjä
"Tarvaisen vinkki automaattivaihteen pitkään ikään on, että hän pitää vaihdetta aina Sport-asennossa.
- Se varmistaa, että auto lähtee aina ykkösvaihteella eikä luistata sen vuoksi kytkintä. Normaaliajossa auto lähtisi usein kakkosella, mutta luistattaisi jonkin verran ja varmasti myös rasittaisi enemmän, Tarvainen sanoo."
Comment