Announcement

Collapse
No announcement yet.

Poliisin tutkatolpista (?)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BemariVompatti
    Bimmer Fanatic
    • Feb 2004
    • 440
    • VT 6

    #91
    Originally posted by NokiLeka
    ...Paras juttu mitä lehdessä on ollut, koski traktoria joka oli väläyttänyt kameraan 160km/h. Oli isännällä ollut vielä perässä tyyliin sontakärryt...
    *reps* On se kone erehtymätön mittaamaan! (no niin on mutta vika onkin ruudun ja tuolin välissä)

    Ja kameroista on kohtuu vaikee nähdä kauempaa mitään kun ne lasit on tummat. Ainoo toivo on että tulee tarpeeks valoa suoraan oman auton takaa jolloin pöntön vaalea peräseinä paljastaa sen tyhjäksi. Tyhmät kun eivät maalanneet pönttöä suoraan mustaksi sisältä jolloin sinne ei näkis.
    Lähinnä ahdistaa kun aina on pöntöt pystyssä ja vakoillaan ihmisiä, mutta eipä ole räpsynyt, nopeus kun itsellä aina sallittu, tai ei ainakaan +10km/h yli.

    Näkisittepä mitä hurjaa ne on Euroopan maissa suunnitellu automaattisesta liikennevalvonnasta, siinä kalpenee jotkut Suomen kamera-joka-kahdeksannessa -viritykset. Tiemaksuja, autom. sakotusta, turvavälin tarkkailua...

    Comment

    • NokiLeka
      Bimmer Enthusiast
      • May 2006
      • 2341
      • Eurajoki

      #92
      Originally posted by BemariVompatti
      Näkisittepä mitä hurjaa ne on Euroopan maissa suunnitellu automaattisesta liikennevalvonnasta, siinä kalpenee jotkut Suomen kamera-joka-kahdeksannessa -viritykset. Tiemaksuja, autom. sakotusta, turvavälin tarkkailua...
      Muistaakseni Hollannissa(?) laki kieltää ihmisten kuvaamisen "salaa" ja tästä syystä joutuvat joka päivä ilmoittamaan radiossa kameroiden sijainnin. Jos ei lähetystä ole sattunut kuulemaan, niin se on voi voi, mutta ainakin ne pitää ilmoittaa.

      Ja olisiko ollut tanskassa(?) systeemi jossa mittaavat auton keskinopeuden tolppien välillä. Eli ilmeisesti jonkin sortin kamera joka lukee rekisterinumeron ja kun ajaa seuraavaan kameraan, systeemi laskee kuinka lujaa olet ajanut tolppien välin. Eli tolppien kohdalle hiljentäminen ei paljon auta.
      "I do everything my Rice Crispies tell me to"

      Comment

      • Petteri75
        Bimmer Enthusiast
        • Aug 2005
        • 2539
        • Kirkkonummi

        #93
        No. Kameratolpat pienentävät ajonopeuksia ja nämä pienentävät onnettomuuksia ja vahinkojen määrää onnettomuuksissa. Esim. Ranskassa jossa kameratolpat on otettu käyttöön suuressa määrin ja vielä pitkälle automatisoituna järjestelmänä, on onnettomuuksien ja juuri vakavien onnettomuuksien määrä vähentynyt. Niistä on siis hyvääkin.

        Mutta on se älyttömän ikävää paahtaa tietä, jossa on pelkkää tolppaa :( Se auttaisi huimasti, että laitettaisiin koko valvottavalle osuudelle sama rajoitus, eikä parin kilometrin välein muuteltaisi sitä 60 km/h - 100 km/h välillä, se vain rassaa ja aiheuttaa turhaa haitariliikettä jonossa. Ei se jonossa ajaminen niin kummallista olisi cruisen kanssa, sen kuin vain tarkkailisi etäisyyksiä..

        51-tiellä tuli pari-kolme viikkoa sitten "ohiteltua", taisipa olla melkein 140 km/h lasissa kun tolppa tuli kohdalle. Vielä ei ole saapunut pikavoittoa.. Suomessa on paljon maantieosuuksia, joissa liikenne ei ole aivan samaa tasoa kuin täällä pk-seudulla, mutta ne poisluettuna ei hyvältä näytä - liikenne kasvaa mutta väylät eivät.
        BMW 530e iPerformance Luxury Line -20

        Comment

        • Blindi
          Bimmer Fanatic
          • Dec 2005
          • 524
          • Järvenpää

          #94
          Aivan. Kameroiden käytön ideahan on järkevä ja oikeutettu, nopeusrajoitukset on tarkoitettu noudatettaviksi, ja näiden avulla vain valvotaan ja "parannetaan" niiden noudattamista.

          Kuten suurin osa pentti perusautoilijoista (meistä) osaa kertoa, on niillä ikävätkin puolensa, mutta niiden poistaminenhan olisi sama kuin päätettäisiin, ettei rajoituksia tarvitse noudattaa.

          Vähän vastaava juttu mitä tuli joskus aamuruuhkassa moottoritiellä itselleen väläytettyä. Kirosin kun raskaat ajoneuvot ym. hiljempaa ajavat väkisin hidastavat muiden menoa, ja ajattelin että motarilla pitäisi olla kolme kaistaa: yksi alinopeutta ajaville, yksi normaalisti matkaaville, ja yksi kiireisimmille. No, eihän tuossa kauaa mennyt kun huomasi että kaikkea sitä omaan päähänkin tulee, milläköhän ilveellä moinen kolmas kaista kiireisimmille sallittaisiin, kun on olemassa nopeusrajoitus ja sen mukaan ajetaan jo tällä toisella?
          Käytännössähän ruuhkassa ei ohituskaistallakaan päästä nopeusrajoituksen sallimaa vauhtia, mutta kuitenkin...

          Comment

          • Sickness
            Bimmer Enthusiast
            • Sep 2003
            • 1923
            • Helsinki

            #95
            Mun mielestä inhottavin asia noissa kameratolpissa on se, että ne muutenkin tien tukkeena olevat mummot, jotka vetää letkaa normaalistikin 10km/h alinopeudella tiputtaa tolppien kohdalla vielä pari kymppiä nopeutta "ihan varmuuden vuoksi". Ja sitten koko jono vetää haitaria ja jengillä palaa hermo.
            E39 520iA -02

            Comment

            • _Pietu_
              BTCF Member
              • Oct 2005
              • 3659
              • Siilinjärvi

              #96
              Mieluusti näkisin vaikka kuvan kamerallinen vs. kameraton tolppa. Tuo cd-levy juttu on ainakin itselle ihan uusi homma. Eipä ole koskaan tullut tietoa niin paljoa, että osaisin katsella miltä kamerallinen tolppa näyttää.
              Paha mennä ajettaessa ottamaan kuvaa ja noita tolppia näkyy olevan muualla erinäköisiä. Mutta noista mitä täällä savon maalla on tajuaa ainakin, milloin siellä ON se cd-levy. Kaikkihan nyt on nähneet cd-levyn sen puolen, mille tieto on tallennettu. Kameran linssi on huomattavasti suurempi kuin cd-levyn keskusta, joka loistaa myös aika hyvin sieltä tolpasta. Tolpassa missä on oikea kamera näkyy huomattavasti tummempi ja isompi möllykkä siellä alemman aukon takana. ( hoono soomi? )

              BMW e91 320dA
              - SAWO CONNECTION - - Normaalisti kännissä ja alasti
              Normaalisti peukalo keskellä kämmentä

              Comment

              • Petri.Kekkonen
                Bimmer Enthusiast
                • Jan 2006
                • 7367
                • Oulu

                #97
                Originally posted by BemariVompatti
                Ainoo toivo on että tulee tarpeeks valoa suoraan oman auton takaa jolloin pöntön vaalea peräseinä paljastaa sen tyhjäksi.
                Aika usein tuo paljastaa tyhjän tolpan, ennen riitti kun näki että salamavalon kohdalla on tyhjää tai suora alumiifolio viritetty siihen salaman ikkunan taakse. Nyt näytti olevan salama tai ainakin sen oikea heijastin paikallaan joissain tyhjissäkin tolpissa.

                Pitäspä käydä joku päivä tikkaat mukana kuvaamassa muutama tolppa ihan läheltä niin vois vähän vertailla miltä näyttää. Sehän on ihan sallittua kai. Tai no estäähän siinä sillä hetkellä ajavien kuvaamisen ehkä.

                EDIT: Tässä nyt ainakin yksi kuva topasta jossa on kai kamerakin kotona: http://www.activegps.fi/valvonta.html
                Last edited by Petri.Kekkonen; 31-07-2006, 11:21.
                E92 335i LCI M Sport '10, Alpinweiss3
                E39 523i M Sport '00, Titansilber

                Comment

                • BemariVompatti
                  Bimmer Fanatic
                  • Feb 2004
                  • 440
                  • VT 6

                  #98
                  En väheksy tolppien vaikutusta liikenneonnettomuuksien määrän vähenemiseen, mutta protestoin niiden ylenpalttista pystyttelyä vähän joka paikkaan. Kouvolasta Haminaan menevä tie on kapea, hidasnopeuksinen ja täynnä tolppaa. Kai siellä sitten on ongelmiakin?

                  Eipä silti, en kyllä nopeammille teille niitä tolppia haluakkaan... valvokaa toki sitä kuudenkympin noudattamista.

                  Verrattuna juurikin mainittuihin esimerkkeihin Tanskassa ja Hollannissa Suomessa ei niinkään ole mätä liikenteenvalvonta, sakotkin ovat rankkoja mutta inhimillisiä. Sen sijaan teiden nopeusrajoitukset ja tekninen puoli kusevat.

                  Tiet ovat vuonna lama laadittuja, kapeita ja mutkaisia asfalttipolkuja, joilla on ehkä voinut ajella kuten pitää kun autoja on ollut vähemmän ja raskasta liikennettäkään ei nykymalliin. Nyt kun sitten kaikenlaisia moottoriajoneuvoja pyörii kaistoilla enemmän ei yhtäkkiä liikenne sujukkaan, vaan syntyy jonoja rekkojen taakse, vaarallisia ohituksia ja rasittavasti vaihtelevia matka-aikoja. Tähän vastataan pudottamalla nopeuksia ettei tarvitse kiihtyä rekkojen takana ja vaarannella liikennettä ajamalla lujaa. No mitäpä se sitten auttaa, jonot vain pitenevät ja turvavälit lyhenevät kun ei voida ohittaa, ja liittyminen tielle on yhtä tuskaa ilman kunnollista kiihdytyskaistaa. Kai siihen joku syykin on että henkilöautot kulkevat yli 80 km/h hyvällä kelillä, muu kuin että "koska voi".

                  Suuressa maailmassa, tämän meidän metsäisen länttimme ulkopuolella, on tajuttu että liikennettä totta tosiaan on ja että sen liikkumisesta voidaan tehdä sujuvaa, jopa mekanikaan pontentiaalin hyödyntävää. On leveät kaistat ja pientareet, on monikaistatiet, on kunnon kiihdytyskaistat, on keskikaiteet ja valaistus tuomassa turvaa.
                  Jos valvontaa kerran halutaan tehostaa, niin minulle se kyllä passaa jos saan laillisesti päästellä 120+ km/h lasissa ohituskaistalla rekoista ja jonoista ohi, liittyä sulavan vauhdikkaasti liikennevirtaan ja nähdä kunnolla pitkin tietä että missä kohtaa voin tuonkin traktorin vaaratta ohittaa. Kunnon penkereillä voisivat retkipyöräilijätkin haukkoa pakokaasuja lähes ilman kolarivaaraa, ja hirven väijy ei olisi heti ajoradan vieressä. Hyvällä valvonnallahan päästään eroon rattijuopoista ja reikäpäistä, näin ainakin teoriassa.

                  Suomessakin on vihdoin herätty rakentelemaan parempia teitä muuallekin kuin pääkaupunkiseudulle, esim. Joutseno-Lappeenranta -välin nelikaistaosuus ja Lappeenranta-Kouvola -välin tienparannustyöt ja lisäpituinen leveäkaistatie. Nyt kun nämä projektit saataisiin joka puolelle kunnolla käyntiin niin voitaisiin jopa ehkä nopeuksiakin nostaa jotta ihmiset pääsevät ajamaan vapaammin ja vähemmän puskurissa kiinni. Se on sitten omaa tyhmyyttä jos turvaväli, turvallinen tilannenopeus, kohteliaisuus ja liikennekuri eivät mahdu omaan päähän.

                  Yhteiskunta joka keinotekoisesti säännöstelee ja rajoittaa kansalaisten elämää, näiden siihen pyrkimättä tai sääntöjen tarpeellisuutta tiedostamatta, luo vain purnaavia, aloitekyvyttömiä ja kurittomia hölmöläisiä. Ihmisille on järki annettu jotta he voisivat asiat parhaiten nähdä ja tehdä kun heille siihen annetaan mahdollisuus. Jos ei parhaiten tehdä, on aika katsoa saunan takana peiliin ja korjata virhe. Yhteisö voi asiassa auttaa, monellakin tapaa.

                  Comment

                  • Cunttory
                    Bimmer Enthusiast
                    • Feb 2004
                    • 1772
                    • Kuopio

                    #99
                    Originally posted by _Pietu_
                    Paha mennä ajettaessa ottamaan kuvaa ja noita tolppia näkyy olevan muualla erinäköisiä.
                    Teillähän on siellä siilinjärvellä taajamamerkin vieressä se tolppa,äkkiähän siitä käyt kuvan ottamassa,saadaan siitäkin (tämänhetkinen) tieto onko kamera vai best of frederik cd.
                    Kaikista Pierburgin tuotteista tulee iän myötä paskaa!

                    Comment

                    • bemu2000
                      Bimmer Enthusiast
                      • Jul 2003
                      • 17799
                      • Jämsä

                      Originally posted by NokiLeka
                      Onhan sitä kauempaa vähän hankala erottaa, mutta vinkkinä voi antaa, että jos näkyy oranssia alemmassa lävessä, niin kannattee hiljentää

                      Kyllähän nuo induktiosilmukat sen verran hyvin ottaa, ettei niistä ohi ajeta niin lujaa ettei kuvaa ehtisi räpsäyttämään.

                      Paras juttu mitä lehdessä on ollut, koski traktoria joka oli väläyttänyt kameraan 160km/h. Oli isännällä ollut vielä perässä tyyliin sontakärryt. Oli polliisilaitokselta soitettu kattomaan kuvaa ja väitetty kivikovaa että isäntä ajanu rattorilla sen lukeman siihen tutkaan. Viimiseks oli selvinny, että moottoripyörä ohittanu traktorin juuri tolpan kohdalla ja koje räpsäyttäny kuvan traktorista. Siinä on kyllä isännälle hyvä valttikortti kun tulee naapurin kanssa puhe traktoreista, aika harva kuitenkaan Zetorilla päästelly tutkaan 160km/h kärryt perässä
                      oletko itse nähny ton lehtijutun, vai onko tää juttu vaan lähtenyt siitä kawan mainoksesta?
                      TA-Technix alustasarjat ja Japan Racing vanteet uudesta nettikaupasta!
                      Vanteet edullisesti
                      Nostureita ja rengaskoneita

                      Comment

                      • mizter
                        Bimmer Fanatic
                        • Apr 2006
                        • 245
                        • Turku

                        http://www.phantomplate.com/ en tiiä onko joku jo ehtinyt laittaa linkin mut nyt joka jannu ostamaan tota niin jää tutkatolppa murheet historiaan

                        joskus näin suomen tv:stäkin jutun jossa ruotsalaiset tota testaili ja se oikeesti toimi

                        ite en oo ainakaan vielä ostanu ku ei satu löytymään noilta mun normi ajoreiteiltä kameroita..
                        Impreza WRX STI Vers.IV -99


                        ex: e36 325i cabrio -94
                        ex: e34 520i -88
                        ex: e30 316 -86
                        ex: e34 M5 -89
                        ex: e36 325i -91
                        ex: e36 320i -92

                        Comment

                        • dunkelblau
                          Bimmer Enthusiast
                          • Nov 2003
                          • 1151
                          • Uusimaa

                          Originally posted by BemariVompatti
                          Suomessakin on vihdoin herätty rakentelemaan parempia teitä muuallekin kuin pääkaupunkiseudulle, esim. Joutseno-Lappeenranta -välin nelikaistaosuus ja Lappeenranta-Kouvola -välin tienparannustyöt ja lisäpituinen leveäkaistatie. Nyt kun nämä projektit saataisiin joka puolelle kunnolla käyntiin niin voitaisiin jopa ehkä nopeuksiakin nostaa jotta ihmiset pääsevät ajamaan vapaammin ja vähemmän puskurissa kiinni. Se on sitten omaa tyhmyyttä jos turvaväli, turvallinen tilannenopeus, kohteliaisuus ja liikennekuri eivät mahdu omaan päähän.
                          Joo, huvittaa aina kulkiessa nää sitikkafarkkumiehet tuolla. Päästävät miehekkäänä täysin sokkona, vailla tilannetajua, +20km/h ohittavaa ohittaen leveäkaistatiellä kohti juuri alkavaa keltaista aluetta, joka johtuu risteävästä tiestä ja josta vielä erikseen varoitetaankin. Parhaat naurut kerran saatiin, kun yks 'näki' tilanteen vasta, kun oli noin 100-50m:n päässä liikenteenjakajasta, menossa sen vika puolelle...
                          Last edited by dunkelblau; 02-08-2006, 00:23.
                          "Se on sitä bemaristin elämää, kuuntelet päivittäin asiantuntevia lausuntoja siitä miten rumia, huonoja, ruostuvia yms. nämä ovat. Asiantuntijalausunnot tulevat usein sellaisten ihmisten suusta, jotka eivät ole edes omistaneet bemaria, saatika sitten ajaneet, mutta heidän tietolähteiden (Essonbaari) luotettavuutta ei missään tapauksessa saa kiistää..." Laxa 25-06-2007

                          Comment

                          • -Dobermann-
                            Bimmer Enthusiast
                            • Oct 2002
                            • 1021
                            • Jyväskylä

                            Originally posted by mizter
                            http://www.phantomplate.com/ nyt joka jannu ostamaan tota niin jää tutkatolppa murheet historiaan

                            joskus näin suomen tv:stäkin jutun jossa ruotsalaiset tota testaili ja se oikeesti toimi
                            no mut hei, ei muuta kun heti kaikki ostamaan jos kerta ehkä suomen tv:ssä on nähty että Ruotsalaisilla on mahdollisesti saattanut toimia !

                            Comment

                            • mizter
                              Bimmer Fanatic
                              • Apr 2006
                              • 245
                              • Turku

                              Originally posted by -Dobermann-
                              no mut hei, ei muuta kun heti kaikki ostamaan jos kerta ehkä suomen tv:ssä on nähty että Ruotsalaisilla on mahdollisesti saattanut toimia !
                              no eipäs nyt kommentoida asiaa tohon tyyliin mistä ei mitään tiedetä

                              kokeile ja kerro sitten..
                              Impreza WRX STI Vers.IV -99


                              ex: e36 325i cabrio -94
                              ex: e34 520i -88
                              ex: e30 316 -86
                              ex: e34 M5 -89
                              ex: e36 325i -91
                              ex: e36 320i -92

                              Comment

                              • NokiLeka
                                Bimmer Enthusiast
                                • May 2006
                                • 2341
                                • Eurajoki

                                Originally posted by bemu2000
                                oletko itse nähny ton lehtijutun, vai onko tää juttu vaan lähtenyt siitä kawan mainoksesta?
                                Ite veikkaisin Kawan mainosta Eli en o lukenu yhtään juttua jossa olis noin päästelty, mutta tossa mittaria ajellessa kuuli tota juttua aika usein
                                "I do everything my Rice Crispies tell me to"

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎