Announcement

Collapse
No announcement yet.

Viikon munakuski

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Topi08
    Bimmer Enthusiast
    • May 2008
    • 4452
    • .

    Kävin tuossa kaupassa, parkkeerasin normaalisti auton hiukan sivumpaan, kuten tapana on, eikös siihen tullut viereen hiace mikä otti haltuunsa 2 parkkipaikkaa, teki mieli kuva ottaa kun kerrankin bemari keskellä ruutua ja hiace ihan päin helvettiä parkissa

    Comment

    • ++500Nm
      Bimmer Enthusiast
      • Sep 2006
      • 1356
      • Turus nykyää

      Aatteli etten kirjoita, mutta kuitenki.
      Kyseessä "viikon muna-apukuski"

      Päästäisenä olin lähdössä punapäälle viettää iltaa ja sieltä hänen kanssa kaupungille...
      ...no taksiasema on vieressä, mutta ei ainuttakaan autoa. Hetken liftattuani näin 9-3 vägön Saabin apteekin edessä (taksiaseman kanssa samassa rakennuksessa).
      Kumarsin kuskina olevalle (65v) isännälle, että ois asiaa.
      Kysyin, jos korvausta vastaan saisin 5 km kyydin.

      "Juuuu, en oikein tiedä...ei tässä mikään kiire ole...mitähän tuo vaimo sanoo..."
      Akka syöksyy apteekin ovesta auton toispuolelle ja huutaa isännälle: "OVET LUKKOON, OVET LUKKOON!
      Sen jälkeen mulle: "MITÄ ASIAA, MITÄ ASIAA?"
      Isäntä siihen, että :"Juuuu..ei nyt näköjään...ei...onnistu..."

      Tulee mieleen, että kuinkahan pelottavalta mä oikeen näytän...tummat housut & tanssikengät & nappipaita yllä...
      Ehkä tää kalju pää antaa viitteitä moottoripyöräkerhotappajasta...

      Ois kiva nähdä se mamma uudestaan ja kysyä "miten sulla on tapana suhtautua ihmisiin..?"

      Onneks silloin lähdin pois, enkä alkanut kouluttamaan tätiä.
      Blow My Whistle

      Comment

      • Miltzu
        BTCF Member
        • May 2008
        • 2476
        • Finland

        Originally posted by Ziggis View Post
        nii et tästä kirjoituksesta tulee taas mielee tuo hieno ajatusmaailma etteivät rekat saisi ohitella ollenkaa hitaampia??
        No sulle ehkä saattoi tulla tosta sellanen mieleen, mutta mä en noin ajattele enkä sitä tarkoittanut. Arvasin kyllä, että jos rekat tuohon mainitsen niin joku siitä älähtää

        Esimerkkitilanne: Lähden Tampereelta Helsinkiä kohti moottoritietä pitkin. Motarin alkupää on 100 km/h aluetta ja siinä on paljon liikennettä, koska liittymät tuo autoja Jyväskylän, Vaasan ja Tampereen suunnasta samalle tielle. Motarin alkupäässä on tästä syystä tietysti ruuhkaisempaa. Kun rajoitus nousee 120 km/h, osa autoista lähtee tietysti vasemmalle kaistalle ohittamaan edellä meneviä hitaampia, kun nopeusrajoitus sen mahdollistaa. Tässä kohtaa rekka sitten päättää lähteä ohittamaan toista rekkaa ja siirtyy siihen vasenta kaistaa kulkevien eteen ja tukkii koko tien, jolloin sekä vasen että oikea kaista kulkee reilua 80 km/h pitkät pätkät.

        Vaihtoehtoisesti tämä rekka olisi voinut ajaa esim. kilometrin sen toisen rekan perässä ja odottaa, että se pahin takaa tuleva ruuhka, joka siis oli jo vasemmalla kaistalla menossa hänestä ohi, pääsisi ohi ja jatkamaan matkaansa.

        Tottakai rekoilla on oikeus ohittaa siinä missä muillakin, mutta niin rekat kuin muutkin hitaammat ajoneuvot (esim. peräkärryjä vetävät) voisivat vähän käyttää pelisilmää ja vilkaista peiliin ennen ohittamaan lähtemistä, että minkälaisen jonon eteen he tulpaksi siirtyvät, ymmärtäen sen 35-40 km/h nopeuseron joka tässä kohtaa oikean ja vasemman kaistan välillä voi olla. Sujuva liikenne vaatii joustavuutta puolin ja toisin, eikä rekoilla ole mielestäni oikeutta tietoisesti tukkia tietä muilta "isomman oikeudella", jos vaihtoehtoja on.

        Vastaavasti tietysti yritän itse olla niin joustava kuin mahdollista. En välkyttele valoja enkä aja takapuskuriin kiinni, vaikka eteen joku hitaampi tulisi (kiroilen vaan hiljaa mielessäni ). En lähde ohittamaan oikealta. Jos huomaan jonkun tulevan vauhdilla takaa, kun olen itse vasemmalla kaistalla, saatan polkaista reippaastikin ylinopeuden puolelle että pääsen alta pois takaisin oikealle kaistalle vaikka oma ohitusnopeus olisi jo ollut vähän yli sallitun (esim. vakkarilla 125 km/ todellista nopeutta motarilla). Jos olen vasemmalla kaistalla ohittamassa letkaa ja oikealla on auto kärkkymässä pääsyä ohituskaistalle esim. rekan takana, yritän jättää tälle tilaa liittyä, tosin monesti siihen ei silti uskalleta tulla...
        Last edited by Miltzu; 14-04-2013, 11:40.

        Comment

        • Heksula
          Bimmer Enthusiast
          • Jul 2004
          • 2285
          • Porvoo

          Originally posted by Ramzez View Post
          Syystä en ole varma, mutta ainakin täälläpäin on varsin tyypillistä, että joku raksafirman paku tai joku muu paku, missä on jonkun firman logot kyljessä, vetää letkaa selvällä alinopeudella. Jantterit tuntipalkalla?
          Täälläpäin ne on sitten kai kaikki urakalla hommissa. Meinaan kun henkilöautolla vetää 130kmh mittarilla niin noi samat pakut ajaa takapuskurissa kiinni. Pari kertaa miettiny että tulee halvaksi jos sheriffi sattuu tutkaamaan ja räpsähtää sakot tiedottamisesta ja ajoneuvokohtaisesta ylinopeudesta.
          2020 G20 320i xdrive

          Comment

          • soda
            Bimmer Fanatic
            • Apr 2007
            • 552
            • Helsinki

            Oli sitten total schade aika lähellä tuossa illansuussa. Ajoin Kehä3 länteen siinä Variston kohdilla. Jotkut tietävätkin Vihdintieltä tulevan rampin olevan aika lyhyt kiihdytyskaistaltaan. No, ajelin perus 85km/h vakkarilla, ja näin että Toyota Yaris on laskeutumassa rampista alas. Ajelen oikeaa kaistaa musiikkia kuunnellen sen enempää huomiota kiinnittämättä ko. autoon. Yaris liikkui ripeähkösti mutkaa, ja juuri kohdallani se ampuu suoraan kiihdytyskaistan ja sulkuviivan ylitse suoraan eteeni tehden lähes 90 asteen käännöksen päätielle! Silloin oli ohjaamo täynnä käsiä, kirosanoja ja nopeita liikkeitä. Ehdin väistää puskuria hipoen vasemman kautta. Jostain alitajunnan syövereistä ehdin heittää pitkätkin päälle ennen väistöä

            Himmasin samantien vauhtia ja väläytin kauempana takana kiihdyttävälle Yarikselle hätävilkkuja. Sen verran ehdin hässäkässä kuskia vilkaista, että ilmeisesti kebabinpyörittäjän sukulaiset olivat iltarukousmatkallaan. Onneksi ei ollut enää lunta maassa.. Pjärkkele.
            BMW - Ex. z3 Coupe 2.8l, e30 Mtech-2 m50b25, CLS 55 AMG, Toyota Supra Eurospec mkIV manuaali (T)T +700hp, e39 530da "työjuhta" e39 530da pre-fl Shadowline M-sport
            Nyt; e93 330da, VW T5.1 Caravelle "FakeTaxi"

            Comment

            Working...
            X
            😀
            🥰
            🤢
            😎
            😡
            👍
            👎