Announcement

Collapse
No announcement yet.

Auton törkeä käsittely EPDM:n asennuksessa!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • heiskate
    Bimmer Fanatic
    • Oct 2009
    • 424
    • Tammela

    Auton törkeä käsittely EPDM:n asennuksessa!!!

    Tuli vietyä oma silmäterä erääseen firmaan josta olin ottanut ohjelman, myöhemmin penkitettäväksi ja samalla angel eyes ledien vaihtoon. Päin vi..ahan se sitten meni.

    Potilas oli E65 730da -05 facelift. Aluksi firman kaveri meinas, että helppo homma, löysää vähän umpioita, että niitä saa ulos päin ja sitten pääsee ledit vaihtamaan. Pari kymppiä asennuslisää ledien hinnan päälle. No aattelin, että antaa mennä. Eipä sitten mennytkään niin kuin elokuvissa. Umpiot eivät suostuneet tulemaan riittävästi ulos päin, että olisi päässyt ledejä vaihtamaan. No kaveri meinas nettiä selattuaan, että joutuu puskurin irrottamaan ja sit onnistuu, mutta silti helppo ja puolen tunnin homma, eikä puhunut mitään hintalisästäkään.

    No viikonlopun jälkeen vein aamulla auton kyseiseen firmaan penkitettäväksi ja ledien vaihtoon. Sain sijaisauton ja iltapäivällä piti hakea sitten pois. Otti puhelinnumeron, jos tarvitsi soitella. No työpäivän päätteeksi innoissaan hakemaan autoa, ei ollut soittoakaan kuulunut, joten kaikki varmaan sujunut ihan hyvin.

    Paskan latinki. Saapuessani paikan päälle hääri kaveri hikisenä puoliksi puretun puskurin ympärillä ja survoi osia kiireellä paikoilleen. Mutisi vaan että penkittää ei ollut ehtinyt ollenkaan ja ongelmia oli ledienkin vaihdossa ja puskurin kokoamisessa. Puskuri oli kuulemma aivan surkeaa laatua ja ihmetteli, miten bemariin on tällaista laitettukaan. No ledit oli paikoillaan kuitenkin ja käski laittaa parkit päälle ja siellähän ne hohtivat.

    Kasaaminen oli siinä vaiheessa, että laitteli juuri puskurin listoja paikoilleen, niitä joissa mm. parkkitutkan anturit ovat. Nehän ei tietenkään menneet kohdilleen, vaan pullottivat vähän joka kohdasta. Samoin itse puskuri pullotteli lokasuojien molemmin puolin. Etenkin se kohta, missä listat sivuilla uppoavat puskurin sisään oli hankalat paikat. Survoi niitä kauhealla voimalla, niin että muovi vaan taittui, mutta ei menny kohdalleen ja bemarin laadun haukkuminen jatkui ja "ei ole hänen vikansa, että tällaista paskaa tehdään".

    Itsellä alkoi heti vitutus kasvaa, kun astuin puljuun sisään ja näin tilanteen ja kuulin, että penkitys on kokonaan jäänyt ja sitten keskeneräisen tilanteen puskurin kanssa. Oli jo myöhäinen iltapäivä ja itsellä pikkuisen kiire. No sälli ei loppujen lopuksi saanut listoja kohdilleen, mutta ajattelin, että laitan ne myöhemmin vaikka itse kunhan pääsen lähtemään, paloihan ledit sentään. Tuun vaikka sitten myöhemmin siihen penkitykseen, jos uskallan.

    Lasku jo jo yllätti heti, ledit 95,- mikä oli etukäteen tiedossa ja ok, mutta työn määräksi iskikin sitten kolme tuntia a/40,- eli hinta hypähtikin kokonaisuudessaan yhtäkkiä yli 200 euron. No aattelin, et jos nyt toimii, niin antaa sitten mennä.

    No kauaa ei iloa kestänyt, vähän matkan päässä alkoi tulla ledeistä herjaa ja toinen pimeni sitten kokonaan. Ilta alkoi pimeneen ja rupesin siinä ajellessa ihmettelemään, että kylläpä näyttää valot lähelle. Jotain on vialla prkle.

    No kotiin päästyä tilanne se, että toisella puolella parkit pimeänä, xenonien korkeussäätö ei toimi, lokasuojat pullottaa ja listojen sisäänmenokohdat puskurissa ihan ruvella. Vittu olin vienyt auton penkitettäväksi, kuului ohjelman hintaan, jäänyt tekemättä, maksanut 200 euroa siitä, että autossa toimimattomat parkit ja puskuri koottu päin veetä ja ruhjottu.

    Mitä tekee kaveri, EI MITÄÄN! Kaikki pitäis vaan niellä ja uusia ledejä kuulemma tulossa, jotka vois toimia. Varmaan vienkin auton lähellekkään enää kyseistä puljua. Otin onneksi kuvia autosta liikkeen pihalla ennen toimenpiteitä, että osaisin verrata ledien muutosta ja jälkikäteen on kuvia surkeasta asennuksesta ja puskurista.

    Kovan ja pitkän väännön jälkeen olisi lopulta tullut työn hinnassa puolet vastaan. Eli olisi silti pitänyt maksaa sällille auton särkemisestä. Vittu ei ihan halpa auto kuitenkaan ja olen kohtuu hyvää huolta koittanut pitää, ni sitten telotaan tommoseen kuntoon ja siitä pitäisi maksaa. Luulin, että firma olisi kohtuullisessa maineessa nettijuttujen perusteella, mutta oli suuri virhe. No pitkän kaavan mukaan aletaan hakemaan jotain oikeutta tähänkin.
    Last edited by heiskate; 19-11-2012, 08:02.
  • Robi
    Bimmer Enthusiast
    • Nov 2002
    • 7606
    • Vantaa

    #2
    Eipä kuulosta kovin ammattimaiselle toiminnalle... Toivotaan että saat autosi kuntoon ja reilusti rahaa takaisinpäin...kustannusarviotahan ei saisi ylittää yli 15% asiakkaan kanssa sopimatta.KLIK Hinta-arviossa pitää pysyä, esimerkiksi lisätöistä pitää aina ensin sopia tilaajan kanssa. Jos lopullinen hinta jää alle hinta-arvion, ei yritys saa periä hinta-arvion mukaista hintaa. Hinta-arvion voi kuitenkin perustelluista syistä ylittää enintään 15 prosentilla.
    Kaarien mankelointia yli kymmenen vuoden kokemuksella.
    Tiedustelut priva tai 0452210069

    Current
    E61 530d
    E39 530d
    E39 520iA
    E46 330xd
    E28 528i

    Comment

    • Juhis
      BTCF Honorary Member
      • Jul 2002
      • 19172
      • -

      #3
      Aikamoista toimintaa! Mikähän firma mahtoi olla kyseessä, että osaa varoa? Laita vaikka privalla tietoa, jos et viitsi tähän kirjoittaa.
      All good things come to those who wait.

      Käy katsomassa -> Lowrider.fi Facebook group

      Sound Factory Bar & Nightclub

      Autojen tuonti Saksasta yli 20 vuoden kokemuksella sekä paljon muuta. -> Blauweiss Import. Myös Cerwin-Vega! tuotteet ja DJ-palvelut edullisesti kauttani.

      Comment

      • Petri
        BTCF Member
        • Jun 2004
        • 3155
        • Nummela

        #4
        On kyllä käsittämätöntä toimintaa.

        Itse päättelin viestin tietojen ja sijainnin perusteella mikä kioski kyseessä ja lopputulos ei yllättänyt... :think
        E36 323Ti Compact Sport Limited Edition -00
        E36 320i Cabriolet "M-Sport" -96


        Ex: E90 320dA LCI M-Sport -10 | E46 330xdA M-Sport II -03 | E46 320Ci M-Sport II -01 | E46 316i "Sport 2000" -00 | E39 523i Sedan M-Sport -99 | E36 320i Coupe M-Sport -95

        Comment

        • heiskate
          Bimmer Fanatic
          • Oct 2009
          • 424
          • Tammela

          #5
          Jos nyt jäi enää epäselväksi, niin kyseinen pulju on Epdm motorsport. Kaveri on sinänsä ihan sympaattisen oloinen, mutta ei pidä päästää koskemaan autoon. Ei mitään rotia, miten sitä käsitellään.

          Ohjelmaan (Superchips) jonka hänen kauttaan hankin, olen ihan tyytyväinen. Persdynolla toiminut ihan hyvin ja eron vakioon tosiaan huomaa. Penkittämättä kyllä jäi...

          Tosin tuolla toisessa threadissä on on kerrottu vähän ongelmasta seiskan suhteen, jota en vielä tiedä mistä johtuu. Toivottavasti ei linkity tähän tapaukseen.

          Uskomattominta on kaverin välinpitämättömyys asiaa kohtaan. Olen yrittänyt selvittää tilannetta hänen kanssaan, mutta ei vain suostu myöntämään, että on tullut virhe tehtyä ja vastaamaan siitä. Olisin pitkään ollut valmis sovintoratkaisuun, mutta ei tunnu onnistuvan. Hänen mielestään asiakkaan kuuluu näköjään maksaa, laittoi auton sitten mihin kuntoon tahansa. Vikaaa ei ole kuin bemarin laaddussa.

          Comment

          • heiskate
            Bimmer Fanatic
            • Oct 2009
            • 424
            • Tammela

            #6
            Olen itse aikanaan tehnyt myös kuluttajaneuvojan tehtäviä kunnassa, silloin kun ne vielä siellä tehtiin. 2009 ne siirtyivät maistraateille. Olen välillä siellä täällä netissä anonyyminä ohjeistusta hankalissa tilanteissa koittanut ihmisille jaella. Tiedän tietty hyvin miten näissä toimitaan.

            Nyt joutui sitten itse ensimmäisen kerran tällaisen tilanteen eteen. Koitin tällekin kaverille sanoa, että ei tässä nyt isoa hätää ole, mutta sun täytyisi nyt kuitenkin vastuu tilanteesta ottaa ja hoitaa kuntoon. Mutta kun ei sitten mitään vastakaikua... sanoin, että ajat vaan itsesi hankaluuksiin ja lopputulema käy paljon kalliimmaksi, kuin vahingon hoitaminen asiallisesti pois.

            No sittenhän alkoi syyttely suhteiden käytöstä jne. Sanoin, että koko ajan olen koittanut asiaa hoitaa ihan rauhassa, eikä tässä tarvitse sen kummempiin toimenpiteisiin ryhtyä, mutta ei mikään auta.

            Pakko se on varoittaa muita sitten tästä yrittäjästä. Muusta en osaa sanoa, kuin tästä omasta kokemuksesta, voihan esim. perusmyyntityötä hoitaa ihan hyvinkin.

            Comment

            • buksin-1
              Bimmer Enthusiast
              • Dec 2003
              • 4592
              • Keski-Pohjanmaa

              #7
              Yleensä ei bemarikoriosien kanssa pidä käyttää koskaan väkivaltaa, jos ei lähde tai ei asetu, tarkoittaa, että tehdään väärin eikä ole kysymys huonosta osien laadusta.
              Vikaluku/koodaus/ohjelmointi/Uusimmat navikartat
              Laitekorjaus ja -asennus -> MK3, MK4, BM24, BM54, MID, LOGIC 7 sekä CIC/NBT, navinäytöt ja vahvistimet.
              SISUSTAT modaukset

              Comment

              • heiskate
                Bimmer Fanatic
                • Oct 2009
                • 424
                • Tammela

                #8
                Tämä pitää todellakin paikkansa! Tänään oli tosiaan vihdoin hiukan aikaa perehtyä noiden listojen laittoon ja nehän menivät aivan hienosti ilman minkäänlaista väkivaltaa paikoilleen.

                Ikävä vaan, että vahinko oli jo ehtinyt tapahtua ja puskuriin sisään menokohta on aiemman väkivallan takia törkeän näköinen. Laitoin tästä kaverille kuvan, niin vastauksena tuli " Ehdottomasti uusi puskuri"

                No minähän vastasin, että niinpä mutta kenen piikkiin. Tietäessäni kuitenkin jo kaverin, niin tiesin, että sarkasmi kukkii. Ja niinhän se olikin, mainitsin sarkasmista ja sanoi, että todellakin sitä ja että hän on kyllästynyt tämän asian käsittelyyn, eikä vastaile asiaa koskeviin kysymyksiin enää.

                Katsoin tämän jälkeen, että pakko tuoda tiedoksi sitten muillekin kaverin toiminta.


                Originally posted by buksin-1 View Post
                Yleensä ei bemarikoriosien kanssa pidä käyttää koskaan väkivaltaa, jos ei lähde tai ei asetu, tarkoittaa, että tehdään väärin eikä ole kysymys huonosta osien laadusta.

                Comment

                • Petri
                  BTCF Member
                  • Jun 2004
                  • 3155
                  • Nummela

                  #9
                  Originally posted by heiskate View Post
                  Tämä pitää todellakin paikkansa! Tänään oli tosiaan vihdoin hiukan aikaa perehtyä noiden listojen laittoon ja nehän menivät aivan hienosti ilman minkäänlaista väkivaltaa paikoilleen.

                  Ikävä vaan, että vahinko oli jo ehtinyt tapahtua ja puskuriin sisään menokohta on aiemman väkivallan takia törkeän näköinen. Laitoin tästä kaverille kuvan, niin vastauksena tuli " Ehdottomasti uusi puskuri"

                  No minähän vastasin, että niinpä mutta kenen piikkiin. Tietäessäni kuitenkin jo kaverin, niin tiesin, että sarkasmi kukkii. Ja niinhän se olikin, mainitsin sarkasmista ja sanoi, että todellakin sitä ja että hän on kyllästynyt tämän asian käsittelyyn, eikä vastaile asiaa koskeviin kysymyksiin enää.

                  Katsoin tämän jälkeen, että pakko tuoda tiedoksi sitten muillekin kaverin toiminta.

                  Laitahan niitä kuvia tännekin?
                  E36 323Ti Compact Sport Limited Edition -00
                  E36 320i Cabriolet "M-Sport" -96


                  Ex: E90 320dA LCI M-Sport -10 | E46 330xdA M-Sport II -03 | E46 320Ci M-Sport II -01 | E46 316i "Sport 2000" -00 | E39 523i Sedan M-Sport -99 | E36 320i Coupe M-Sport -95

                  Comment

                  • Samppae39
                    Bimmer Enthusiast
                    • Feb 2009
                    • 1581
                    • Vähäkyrö

                    #10
                    Tämän kaverin kanssa pystyy ihan hyvin tekemään kauppaa, jos ei tuotteissa ja toimivuuksissa ole ongelmia. Ongelmien ratkaisu voi mennä pidemmän kaavan kautta. Sarkasmia ja omanlaista huumoria löytyy myös, se pitää vaan osata ottaa sellaisena.

                    Comment

                    • jr66
                      Bimmer Enthusiast
                      • Apr 2006
                      • 16296
                      • Asikkala

                      #11
                      Originally posted by Samppae39 View Post
                      Tämän kaverin kanssa pystyy ihan hyvin tekemään kauppaa, jos ei tuotteissa ja toimivuuksissa ole ongelmia.
                      Entä jos (kun) niitä ongelmia tulee ? Onko ko. firmalla tekemistä nick EPDM kanssa ?

                      Comment

                      • Petri
                        BTCF Member
                        • Jun 2004
                        • 3155
                        • Nummela

                        #12
                        Originally posted by jr66 View Post
                        Entä jos (kun) niitä ongelmia tulee ? Onko ko. firmalla tekemistä nick EPDM kanssa ?
                        Yksi ja sama asia.
                        E36 323Ti Compact Sport Limited Edition -00
                        E36 320i Cabriolet "M-Sport" -96


                        Ex: E90 320dA LCI M-Sport -10 | E46 330xdA M-Sport II -03 | E46 320Ci M-Sport II -01 | E46 316i "Sport 2000" -00 | E39 523i Sedan M-Sport -99 | E36 320i Coupe M-Sport -95

                        Comment

                        • heiskate
                          Bimmer Fanatic
                          • Oct 2009
                          • 424
                          • Tammela

                          #13
                          Vaikka pidänkin itseäni huumorintajuisena ja joku muukin tietääkseni, niin siihen se ei riitä, että autoa telotaan ja itse pitäisi se maksaa.

                          Uskoisin kyllä itsekin, että kauppaa voi hänen kanssaan käydä, mutta nyt ei menny kyllä ns. putkeen...


                          Originally posted by Samppae39 View Post
                          Tämän kaverin kanssa pystyy ihan hyvin tekemään kauppaa, jos ei tuotteissa ja toimivuuksissa ole ongelmia. Ongelmien ratkaisu voi mennä pidemmän kaavan kautta. Sarkasmia ja omanlaista huumoria löytyy myös, se pitää vaan osata ottaa sellaisena.

                          Comment

                          • Dani
                            Bimmer Enthusiast
                            • Mar 2007
                            • 3847
                            • Espoo

                            #14
                            Omanlaatuista huumoria että pistetään halvasta miinasta puskurista ajovaloihin ja siltä väliltä kaikki paskaks???

                            ..ei, ei näin, ei todellakaan näin!!!
                            sigpic
                            Shöyroom: BMW E46 330i Touring M-Sport II '02 - Stahlgrau Metallic #400

                            Comment

                            • mikkis
                              Bimmer Enthusiast
                              • Mar 2006
                              • 1898
                              • Vantaa

                              #15
                              Originally posted by heiskate View Post
                              Jos nyt jäi enää epäselväksi, niin kyseinen pulju on Epdm motorsport. Kaveri on sinänsä ihan sympaattisen oloinen, mutta ei pidä päästää koskemaan autoon. Ei mitään rotia, miten sitä käsitellään.
                              Sama kokemus itselläni viime keväältä ex e46 coupeni kanssa, asennus aivan juosten kustu. Elikä etuumpioihin smd ledit ja takavalojen vaihto..ledit sai kyllä paikoilleen etuvaloihin mutta kaikki muu olikin päin v..tua, kunnon naarmut etupuskuriin, hiuksia umpioissa ja etuvalot jouduin itse laittamaan paikoilleen jotta listat ym kohdillaan..kun sanoin ettei ne nyt kyllä ihan paikoillaan ole niin äijä kommentoi että ihan hyvät ne on. Sitten päästiin led takavaloihin jolloin jo heti alkuun laittoi kontin verhoilun kaikki kiinnikkeet enemmän ja vähemmän paskaksi..sitten kiireellä valot paikoilleen ihan miten sattu vaan osumaan paikoilleen joten nekin jouduin säätämään kohdilleen itse myöhemmin.
                              Tyyli oli se että asiakkaalle mahd pian lasku kouraan ja kotiin..mutta tuliko mieleen että oliko asiakas tyytyväinen?? En tästä aiemmin viitsinyt avautua mutta kun näin topicisi niin tiesin heti mistä firmasta kyse, enkä voinut jättää kertomatta omaa kokemustani kyseisestä pajasta.
                              Omia autojaan nuolee ja puunaa viimisen päälle mutta asiakkaiden autoja kohtelee todella törkeästi!!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎