535:n alakerta on ainakin mäntien verran erilainen (puristussuhteessa oli pieni ero). Kansi on sama.
Eri asia sitten, kannattaako enää kokonaista toista (eri mallin) konetta ostaa, jos se ei mene kohtuudella sellaisenaan paikalleen, vaan niistä joutuu silti oleellisesti rakentamaan yhden toimivan. Metsästää vain tarvittavat osat (tyyliin kansi tai jos nykyinen korjattavissa, niin tekee vain sen).
Ja oliko se 286hp(?) versio vaan missä oli isommat imuventtiilit?
En kyllä muista enään, mutta jotain noita tuli pyöriteltyä kun etsin sen isomman imuventtiilin osanumeroa.
Jos miettii esim. aiheen moottorin korjausta, niin ekana olisi hyvä leväyttää nykyinen ja kattoa mitä voi hyödyntää ja mitä ei.
Ellei löydy suoraan sopivaa vaihtokonetta, mihin toki olisi ihan suotavaa tehdä pieni huolto ennen asennusta.
M57N2:ssa kansi on samalla varaosanumerolla 530&535, joten venttilit samankokoiset (N2:ssa siis käsittääkseni se isompi imuventtiili noissa). Samoin N2:ssa ainakin varaosina kanget on samat kaikkiin 525-535. Näin ainakin realoem mukaan.
Mulla reilut 270 tkm M57N2:ssa. Varoittaako nuo ollenkaan ennen kuin ketju katkeaa?
Alkaa melkein huolestuttamaan kun mekaremppa juuri tehty ja auto toimii kuin unelma.
Pientä nakuttamista kuuluu tyhjäkäynnillä jostain keulasta, mutta en tiedä onko normaali ääni vai ei. 30 tkm olen itse autolla ajanut eikä ole siinä ajassa muuttunut miksikään.
Jos varmuuden vuoksi tuon lähtee vaihtamaan niin onko kallis lysti ja saako sen itse tehtyä (ilman erikoistyökaluja) jos ruuvimeisseli jotenkuten pysyy kädessä?
M57 ketju ei helposti rupea äänekkäästi metelöimään.
Näissä sentään ketju on keulalla (eikä koneen takaosassa) eli voi tehdä kone paikallaan, mutta silti vaihtaminen ei ole ihan pikkujuttu. Virallisen ohjeen mukaan pitäisi kansikin irrottaa, kun jakopään koppa tiivistyy kannentiivisteeseen, mutta käytännössä kai niitä on vaihdettu kansi paikallaan ja liimalla kiinni. Ärsyttävästi siellä on yksi jakopään kannen pultti sisäpuolella ja siihen ei taida päästä kuin nokat irrottamalla. Ja tietysti venttiilikopan auki saaminen vaatii suuttimien irrotuksen jne. Ketjusarjat ei sinänsä kalliita ole, päälle sitten aika kasa kaikkea tiivistettä ja muuta, mikä menee purkamisen yhteydessä vaihtoon.
Minulla ei ainakaan varoittanut mitenkään. Suoraan ajosta 100km/h muutaman kilometrin ajon jälkeen kesällä 2014 katkesi alempi jakoketju. Auto oli 2008 vuoden E61 535d eli LCI 286hv ja vakio-ohjelmalla ajettuna 205tkm.
Näillä mennään: - BMW F11 535d m-sport (käyttöautona) since 2016 - BMW E31 850Csi (kesäharrasteena) since 2011 - BMW E31 850i (kesäharrasteena) since 2009 - BMW E24 635Csi (odottaa museointia) since 1998
Vanha suomalainen sanonta: "Se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa!"
Joo ei sitä oikein kuule.
Ja ajoituksen tarkastuskin melko työläs homma sinäänsä kun joutuu jonkin verran purkamaan.
Mutta näissä tuppaa käymään niin, että "miksi ei tekisi vähän enemmän nyt tässä samalla." ja lopulta on koko kone nappuloina, ja osalista kasvaa jonkin verran.
Sinäänsä toki helppo homma, mut suosittelen hankkimaan hyvälaatuisen ajoitustyökalun.
Ite hommasin edullisemman, niin sitä sai kyllä jonkin verran muokata että saa nokat edes ajoitettua sen kanssa. ihan liian leveeksi tehty aukko jostain syystä ja alunperin ei pelivaraa riittävästi että saisi vaan työnnettyä nokkaa vasten työkalun ja sit pultilla työkalun lukitus.
Mut tosiaan kun tarkoitus irroittaa virallisesti syl.kansi ja öljypohja niin joutuu liiman kanssa leikkimään.. pitäisi onnistua myös M57, kun onnistuu myös N47.
Alipainepumppu tuli vaihdettua n. 20 tkm sitten. Ensimmäiset 5 min. aamulla kylmänä kuuluu auton sisällä lievä tasainen nakuttaminen, mutta häviää sen jälkeen. Muistaakseni alipainepumpun vaihto hiukan auttoi tähän.
Ainakin lämpimänä nyt tuo öljykorkin takana oleva nakuttaminen alipainepumpusta ei kuulu juuri ollenkaan enää. Ennen vaihto oli kyllä lämpimänäkin kovaääninen.
Tuo lievä lämpimänäkin kuuluva nakuttaminen tyhjäkäynnillä tuntuu tulevan jostain moottorin keulasta, mutta pitäisi varmasti vastaavan moottorin päästä kuuntelemaan kun en pysty sanomaan onko kyseessä ominaisuus (dieselin normiääni) vai jotain epänormaalia.
Minkäänlaista rätinää en kuule. En myöskään startartattaessa tai sammuttaessa moottorin.
Nämä dieselit kun tänä päivänä tuntuvat olevan mahdottomia myydä järkevään hintaan eikä tietoa ole paheneeko tilanne ennestään kannattaa ehkä vain ajaa ja katsoa kestääkö vai eikö. Onhan näitä 500 tkm+ kin olemassa missä ei ole ketjuille tehty yhtään mitään ja vaihtohomma tuntuu kuitenkin olevan aika monimutkainen.
Alkupään M57 on solenoidisuuttimilla ja pienehköillä railpaineilla > ketjun rasitus pienempi. Jakopää on ainakin sylinterikannessa erilainen kuin uudemmissa, ei tietoa vaikuttaisiko asiaan.
M57N on mennyt mäntiä mutta en ole kuullut että vanhemmasta olisi mennyt, tottakai tähänkin vaikuttaa että tästä N versiosta saa enemmän tehoa irti, jostain syystä vakioksi oletetuistakin on mennyt.
M57N2 on jo DPF ja mielestäni se on monesti syyn alku ja juuri ketjun katkeamiseen. Olen ymmärtänyt että piezosuuttimilla tulisi enemmän partikkeleita kuin solenoideilla mutta muut ominaisuudet ovat paremmat ja DPF llä partikkelit saadaan pois joka tapauksessa.
Nyt kun todetaan että vastapaine on oleellisesti suurempi pakopuolella, siellä on enemmän hiukkasia ym. Niin öljyynhän ne päätyvät ja pitkät öljynvaihtovälit syövät jakopäätä kiihtyvällä tahdilla. Vielä kun lisätään termostaattiongelmat ja DPF tukkeutumiset niin johan alkaa öljy olla mönjää.
Tämän kaiken päälle korkeammat railpaineet niin soppa on valmis.
Egr osalta vaikea ottaa kantaa kun se on lähes kaikissa M57 moottoreissa, sen voi mainita että uudemmissa versioissa kierrätetty kaasu ei ole ainakaan puhtaampaa kuin vanhemmissa.
Vaikea uskoa, että piezoilla enemmän hiukkasia tulisi, kun yksi syy niiden käyttöön on juuri mahdollisuus tarkempaan ruiskutukseen. Ja jos niitä paljon enemmän tulisi, niin silloinhan sen pitäisi polttaa varsin usein hiukkasia (ja eihän nuo kunnossa ollessaan mitenkään usein polta).
Korkeammat railpaineet sen sijaan jo voisi olla hyvä selitys, koska ketju pyörittää pumppua. Toki sitten varmaan silloin myös voisi ajatella, että suuritehoisimmat versiot (ja ohjelmoidut) olisi suuremmassa riskissä. Ketjun rakenne kannessa (ketju pyörittää vain toista nokkaa ja nokkien välillä hammaspyörät) muuttui jo siirryttäessä M57 --> M57N.
Lyhyemmät öljynvaihtovälit tuskin ovat koskaan huonosta...
Comment