Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rikkoutuvat imusarjan läpät - tietoa kerätään - taistelu BMW:tä vastaan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rikutherock
    Newbiemmer
    • Dec 2011
    • 15
    • Vantaa

    Imsarjaventtiiliongelm tuli mullekin juuri!!

    Originally posted by mikkoman72 View Post
    EDIT: BMW on "lopullisesti" kieltäytynyt kaikesta vastuustaan perusteinaan "läpissä/akselissa ei ole mitään vikaa, takuu ummessa, tuhoutunutta konetta ei ole korjattu Laakkosella" jne. Eli asiaa lähdetään nyt hoitamaan viranomaisreittejä, kun ei muuten mene jakeluun.

    EDIT2: Kuluttajariitalautakunta on antanut BMW läppäasiassa ensimmäisen päätöksen (2188/33/2008), joka on - aivan odotetusti - samaan ideaan perustuva kuin aiemmat jakoketju-/hihnapäätökset eli "moottorin tulee kestää sen, mitä on kohtuullista odottaa moottorin kestävän". Päätös ei luonnollisesti ota lainkaan kantaa yhden tapauksen perusteella siihen, että kyseessä olisi rakennevika vaan ainoastaan siihen, että moottori ei ole kestänyt sitä, mitä sen pitäisi kestää. Juuri siksi kaikki vauriotapaukset on kartoitettava ja pyrittävä osoitettamaan, että akseli on murtunut aina samasta kohtaa, riippumatta ajomäärästä, -tyylistä tai koneen mallista.

    * MISTÄ ON KYSYMYS *

    Kuten olemme saaneet täältä foormumiltakin lukea, niin imusarjan läppiä irtoilee tiettyjen n. vuoden 2000 jälkeen valmistettujen koneiden sisään ja tuhot ovat käytännössä aina suuria (tai todella suuria). Vahingot ovat useimmiten luokkaa 12.000 - 17.000 euroa!

    Onko sinun autossasi läpät imusarjassa? Tarkista asia tästä:



    BMW toteaa vahingon kärsineiden vaatimuksiin kulujen korvaamisesta suunnilleen: "On ikävää kuulla autonne moottorin vauriosta, mutta emme korvaa, koska sitä ja tätä jne". Perusteluina on käytetty mm.

    "takuu on ummessa"
    "olet itse toiminnallasi aiheuttanut vaurion"
    "(merkkihuolletulla) koneella on ajettu jo 200tkm"

    ja ehkä parhaana kaikista:

    "koska korjasitte moottorinne 4.000 eurolla, ettekä vaihtamalla koneen 14.000 eurolla BMW:n korjaamolla, emme korvaa".

    Tähänastisista BMW:n perusteluista saa sen käsityksen, että BMW:n mielestä on hyväksyttävää, että BMW:n kone voi kestää vain 70-200tkm, jonka jälkeen se on tuhoutunut. Pidän tätä suorastaan käsittämättömänä, koska olen kuvitellut BMW:n olevan erittäin tarkka maineestaan ja laadústaan. Kysyttäessä, onko BMW:n koneen hyväksyttävää tuhoutua 70-200tkm jälkeen, en ole saanut vastausta neljänkään kysymiskerran jälkeen.

    Itselläni kilahti kone imusarjan läpän hulahdettua koneen sisään ja olen vaatinut korvausta BMW:ltä akselissa jo uutena olleen rakenne-/valmistusvirheen perusteella, tuloksetta.

    * ASIAAN LIITTYVÄT FAKTAT *

    1) Imusarjan läppien akselissa on tämän hetkisen tiedon valossa mitä ilmeisimmin ollut virhe jo uutena (suunnitteluvirhe, kestämätön kohteeseensa). Tämä ilmenee siitä, että akseleita on mennyt poikki täysin ajomäärästä ja -tyylistä riippumatta (70-220tkm) eli kyseessä EI ole kuluman aiheuttama vika, minkä itse kukin voi päätellä em. ajomääristä. Tämä käy ilmi myös siitä, että akselit ovat saatujen tietojen mukaan murtuneet aina samasta kohtaa.

    2) BMW ei edes ole väittänyt tapahtunutta "sattumaksi" tai "yksittäistapaukseksi". Tämäkin väite olisi kestämätön, koska pelkästään tältäkin foorumilta löytyy todella monta vahingon kärsinyttä. Uskon, että vaurioiden määrä tulee vain kasvamaan. Se toki on sattumaa, *kenen* kohdalle vaurio osuu ja *milloin* se osuu, mutta mistään muutamasta yksittäistapauksesta ei ole kysymys. Sama ilmenee ulkomaisilta foorumeilta - koneita hajoaa ja BMW kiistää mitään vikaa olevan.

    3) BMW on saatujen tietojen perusteella tehnyt muutoksia osaan myöhemmin. Olen kysynyt BMW Suomelta, miksi osaa on muutettu, jos siinä ei ollut mitään vikaa. Vastaus oli: "normaalia tuotekehitystä, ei tarkoita sitä, että on vikaa". Väite olisi uskottavampi, jos vaurioita ei syntyisi...

    4) Osan rikkoutumiseen tai rikkoutumattomuuteen ei voi vaikuttaa itse mitenkään. Paitsi poistamalla läpät. Tätäkään ei 99% auton omistajista älyä tehdä, koska tietoa tästä vaurioriskistä ei ole. Ja vaikka älyäisikin, jää läppien poistamisen kustannus (500-800 euroa ellei osaa tehdä sitä itse) omistajan maksettavaksi. Tätä tietoa tulee kaikkien meidän pyrkiä levittämään, jotta saadaan mahdollisimman moni konevaurio torjuttua. Vaikka tämä olisi kyllä BMW:n tehtävä.

    5) Osan rikkoutuminen aiheuttaa aina suuren vaurion, koska vieras esine kannen ja männän välissä ei tee hyvää koneelle. Useassa tapauksessa koneen korjaus ei edes kannata, vaan eteen tulee uuden koneen hankinta. Kustannukset ovat tällä hetkellä saamieni tietojen mukaan vaihdelleet välillä 3.800 - 22.000 euroa!

    6) Osan tulisi kestää oletettava auton elinikä (eikä luokkaa 70-200tkm). Tämä ilmenee siitä, että imusarja ei ole huolto-ohjelmassa (eikä se ole sitä ilmeisesti millään muullakaan automerkillä). Asiaan on suoraan verrattavissa esim. jakoketju. Jos sitä ei ole merkitty huolto-ohjelmaan vaihdettavaksi, niin ei sitä myöskään tarvitse vaihtaa. Jos osasta OLISI annettu vaihtosuositus, niin silloinkin sen tulisi kestää vaihtoväli. Tästä asiasta on jo tehty linjanveto kuluttajaviranomaisen päätöksissä.

    7) BMW on antanut saatujen tietojen mukaan korjaamoille suosituksen (normaalin huolto-ohjelman ulkopuolella, jälkikäteen) vaihtaa imusarja 100tkm välein. Myös tämä osoittaa, että BMW tietää virheestä ja pyrkii torjumaan vastuutaan asiassa siten, että kun asiakkaalle on ilmoitettu "vaihtosuosituksesta", niin on asiakkaan ongelma jos ei imusarjaa vaihda ja kone sitten tuhoutuu. Olen kysynyt BMW Suomelta, "miksi imusarjan vaihtosuositus on annettu, jos osassa ei ole mitään vikaa".

    En ole saanut vastausta kolmen kysymiskerran jälkeenkään.

    8) Olen kysynyt BMW Suomelta "Onko normaalia ja hyväksyttävää, että BMW:n kone kestää - sattumanvaraisesti valikoituen - 30-220tkm, minkä jälkeen se on käytännössä tuhoutunut".

    En ole saanut vastausta kolmen kysymiskerran jälkeenkään.

    * MITÄ MINUN PITÄÄ TEHDÄ, JOS KONEENI ON JO VAURIOITUNUT JA HALUAN SIITÄ KORVAUKSEN, MUTTA BMW KIELTÄYTYY VASTUUSTAAN? *

    Kaikki halukkaat vaurion kärsineet ilmoittautukoon allekirjoittaneelle mukaan ryhmään, jonka kanssa tarkastellaan mahdollisuutta saada kuluttaja-asiamies nostamaan ryhmäkanne BMW Suomea vastaan tai muulla tavoin ohjata BMW Suomi kantamaan vastuunsa asiassa.

    Todettakoon, että ryhmäkanne on kuluttajalle kuluriskin suhteen täysin riskitön ja sitä ajaa kuluttaja-asiamies kaikkien ryhmään liityneiden puolesta, mikäli kuluttaja-asiamies päättää nostaa kanteen. Mikäli asiassa saadaan tätä kautta myönteinen päätös, saavat kaikki ryhmään kuuluvat korvauksen vaurioistaan tuomioistuimen tuomion mukaisesti. Lisäksi tämä päätös luo pohjan tuleville korvausvaatimuksille, mutta tällöin kukin joutuu itse hakemaan oikeuden kautta korvaukset omalla riskillään ja rahoillaan, ellei BMW Suomi hyväksy kuluttajariitalautakunnan päätöstä.

    Tässä vaiheessa kuitenkin kootaan vain ne henkilöt, jotka ovat kärsineet vaurion ja haluavat tutkia mahdollisuutta ryhmäkanteeseen. Kun tarpeeksi monta halukasta on koossa, kartoitamme vaurioiden määrät, laadut ja viemme asian tarvittaessa kuluttaja-asiamiehelle tutkittavaksi.

    EDIT2: Jo nyt on kuusi vahingon kärsinyttä ilmoittautunut.

    Toivon teltä *kaikkea* mahdollista tietoa aiheesta (vaikka ette olisi osallistumassa ryhmäkanneryhmään). Esim.

    - Voiko kone vaurioitua siten, että voimansiirto lukitsisi takapyörät? Tämä vaihtoehto olisi erittäin vaarallinen liikenteessä! Joka tapauksessa, esim. ohitustilanteessa, tehojen yht'äkkinen katoaminen / suuri nykäisy liikenteessä on myös vaarallista.
    - miten osaa on muutettu myöhemmin (EDIT: saatujen tietojen mukaan akselin paksuutta on kasvatettu 4 -> 4,5mm siitä kohdasta, mistä murtumat ovat tapahtuneet)
    - kokemuksia riidoista BMW:n kanssa tästä aiheesta (EDIT: Kaikille annettu sama tyhjänpäiväisillä perusteluilla varustettu kieltäytyminen, joillekin tuoreemmille tapauksille luvattu varaosat/osa varaosien hinnasta eli käytännössä ei juuri mitään)
    - paljonko autollanne oli ajettu, kun kone tuhoutui (EDIT: 70-220tkm)
    - paljon korjaus maksoi (EDIT: 4-22k€)
    - mikä vuosimalli, mikä kone (EDIT: 2001-2007)
    - jne

    Älkää "suodattako" tietoanne, kaikki vain jakoon! Myös kaikki ideat, näkemykset ja kommentit otetaan vastaan. Jos saadaan myönteinen päätös asialle, niin siitä on iloa kaikille saman vaurion kärsineille.

    Mikko

    P.S.: Näinhän se *pitäisi* hoitaa:

    http://www.autoliitto.fi/@Bin/302539...utsut_2008.pdf (1. sivu: Audilla samantyyppinen vika, jossa osa voi imeytyä koneeseen ja tuhota sen kokonaan. Audi antoi takaisinkutsun.)
    Moi Mikko. Mulle tuli nyt 530d Bemarissa, eli läppä meni imusarjan kautta
    palotilaan jättäen jälkiä mäntään ja kanteen ja taivuttanu imuventtiilit ja auto kävi vain 5:llä sylinterillä. Laakkoselta soitettiin tänään ja vian laajuutta oli tutkittu sen verran, että ehdottavat koneen viemistä Koneistamolle Keravalle ja arvioivat korjauskustannuksen liikkuvan 5.500 - 6.000 euron välillä ja sanoivat, että voisivat tulla vastaan 2.500 eurolla. Silti vielä osittain epävarmaa, että pystyykö Koneistamo korjaamaan vian. Pääsin tuttavan kautta nyt tälle palstalle, joka on selvästi osoittanut sen, että kyseessähän on selvä tyyppivika. Mikä tämän koko selvityksesi viimeisin tilanne on, kun olet asiaa selvitellyt? Mielellään liityn siihen Kuluttajakanteen nostamisporukkaan mukaan. Soita mulle puh. 040-541 6213. t. Riku

    Comment

    • MajorDrake
      Bimmer Enthusiast
      • Apr 2006
      • 7506
      • Jyväshyvä

      Originally posted by rikutherock View Post
      Moi Mikko. Mulle tuli nyt 530d Bemarissa, eli läppä meni imusarjan kautta
      palotilaan jättäen jälkiä mäntää
      E39 vai E6x? Tai vuosimalli?

      Itse en tyytyisi ainakaan E6x kohdalla mihinkään muuhun kuin täyteen korvaukseen kun kerran BMW:n edustaja on julkisesti kertonut että ongelma ei koske näitä uudempia autoja...
      M550d G30 & Taycan Turbo S & 991 Turbo S Cab
      Tuontiautoja avaimet käteen -- http://www.viacar.fi -- myös rahoitus ja vaihto --
      Vetokoukkujen asennusta kaikkiin merkkeihin Jyvässeudulla...

      Comment

      • rawpower
        Bimmer Rookie
        • Jul 2011
        • 54
        • Siilinjärvi

        Originally posted by MajorDrake View Post
        E39 vai E6x? Tai vuosimalli?

        Itse en tyytyisi ainakaan E6x kohdalla mihinkään muuhun kuin täyteen korvaukseen kun kerran BMW:n edustaja on julkisesti kertonut että ongelma ei koske näitä uudempia autoja...
        Samaa mieltä jos autona E6x. Kun vein auton marmorille läppien poistoon sanoivat moneen kertaan, että näistä uusista ei ne "vahvistetut" läpät lähde irti. Halusin kuitenkin läpät pois ja ottivathan ne.

        Miten lie jos oisin uskonut merkkihuoltoa ja sit vaikka nyt 4kk myöhemmin yksi läppä löytyisikin sitten koneesta ja olisi koneremontti edessä. Kuka korvaisi? Menisikö bmw piikkiin vai omasta taskusta kaikki?
        BMW E61 530xda -06

        Comment

        • rikutherock
          Newbiemmer
          • Dec 2011
          • 15
          • Vantaa

          Vastaus

          Originally posted by MajorDrake View Post
          E39 vai E6x? Tai vuosimalli?

          Itse en tyytyisi ainakaan E6x kohdalla mihinkään muuhun kuin täyteen korvaukseen kun kerran BMW:n edustaja on julkisesti kertonut että ongelma ei koske näitä uudempia autoja...
          Auto on vuosimallia 2003 ja se on E60 SEDAN

          Comment

          • Perlenbacher
            Bimmer Enthusiast
            • Jan 2010
            • 1103
            • Suomi

            Täyttä korvausta vaan. Jos eivät saa korjattua ja tulee uus kone tulee niin siitä kannattaa maksaa jonkin verran (esim. työn osuus) koska kuluttajariitalautakunta on aikaisemmin ollut sitä mieltä että kun autosta tulee korjauksen jälkeen parempi = uusi kone nostaa sen arvoa niin sellaista ei ilmaiseksi tarvi saada asiakkaan.

            Comment

            • rikutherock
              Newbiemmer
              • Dec 2011
              • 15
              • Vantaa

              Tästä kokonaisuudest pitäis hieroa seuraava vaihtokauppa

              Originally posted by rikutherock View Post
              Auto on vuosimallia 2003 ja se on E60 SEDAN
              • 530d E60:stä lainaa jäljellä 16.000 euroa, ajettu 172.000 km ja vuoden 2003 malli
              • koneen korjauskustannusarvio 5.500 - 6.000 euroa, josta Laakkonen luvannut korvata 2.500 €
              • Nyt sain tänään Laakkoselta laina-auton (BMW 318i vuosimalli 06 ja ajettu 72.000 km) ajalle 23.12- 02.01.2012 ja joulun välipäivien aikana pitäis yrittää miettiä, että minkälaiseen vaihtokauppan päästäisiin
              • Tämänpäiväisen laina-autoajon perusteella olisin valmis kyllä tekemään vaihdon tuohon 318i:hin. Toi 318i tuntuu autona mulle riittävä ihan hyvin, vaikka onhan siinä nyt karmee tehoero verrattuna tuohon 530:een
              • Nyt olis hyvä kuulla muilta asiantutijoilta tällä foorumilla, että mitä ehdottaisitte diiliksi, ku tiedätte nämä parametrit? Eli, jos lähdetään siitä, että 530d jää Laakkoselle ja kauppaan sotketaan mukaan tuo konerikkoasia sekä tämän 318i:n vaihtoarvo. Kaikki hyvät kommentit ovat nyt enmmän kuin tervetulleita.

              Comment

              • rawpower
                Bimmer Rookie
                • Jul 2011
                • 54
                • Siilinjärvi

                Originally posted by rikutherock View Post
                • 530d E60:stä lainaa jäljellä 16.000 euroa, ajettu 172.000 km ja vuoden 2003 malli
                • koneen korjauskustannusarvio 5.500 - 6.000 euroa, josta Laakkonen luvannut korvata 2.500 €
                • Nyt sain tänään Laakkoselta laina-auton (BMW 318i vuosimalli 06 ja ajettu 72.000 km) ajalle 23.12- 02.01.2012 ja joulun välipäivien aikana pitäis yrittää miettiä, että minkälaiseen vaihtokauppan päästäisiin
                • Tämänpäiväisen laina-autoajon perusteella olisin valmis kyllä tekemään vaihdon tuohon 318i:hin. Toi 318i tuntuu autona mulle riittävä ihan hyvin, vaikka onhan siinä nyt karmee tehoero verrattuna tuohon 530:een
                • Nyt olis hyvä kuulla muilta asiantutijoilta tällä foorumilla, että mitä ehdottaisitte diiliksi, ku tiedätte nämä parametrit? Eli, jos lähdetään siitä, että 530d jää Laakkoselle ja kauppaan sotketaan mukaan tuo konerikkoasia sekä tämän 318i:n vaihtoarvo. Kaikki hyvät kommentit ovat nyt enmmän kuin tervetulleita.
                Oliko tässä mallissa jo ne vahvistetut läpät? Jos on niin bmw:n mukaan niiden ei pitäisi mennä koneeseen ja tästä johtuen vaatisin todellakin joko koneen korjausta bmw piikkiin tai sitten kokonaan uuden koneen ja siihen ehkä korkeintaan maksaisit itse asennuksen.
                BMW E61 530xda -06

                Comment

                • Spetke
                  Bimmer Enthusiast
                  • May 2005
                  • 3446
                  • Janakkala

                  Originally posted by rikutherock View Post
                  Laakkoselta soitettiin tänään ja vian laajuutta oli tutkittu sen verran, että ehdottavat koneen viemistä Koneistamolle Keravalle ja arvioivat korjauskustannuksen liikkuvan 5.500 - 6.000 euron välillä
                  ja sanoivat, että voisivat tulla vastaan 2.500 eurolla
                  t. Riku
                  Millä perusteella Laakkonen tulisi vastaan 2500 eurolla, Oletko siis juuri ostanut auton heiltä?
                  Ja ihan höpö höpö hommia ruveta edes haaveilemaan että BMW:ltä (BMW Suomi/tehdas) tulisi minkään moista vastaantuloa. Siinä ei minkään tahon mielipiteet ja kommentit asiaan vaikuta.
                  Yleensä maksumies lukee rekisteriotteessa haltian paikalla
                  ---Bemu Expert Oy--- Bemu Expert Facebookissa ---Bemu Expert YouTubessa---

                  Comment

                  • Perlenbacher
                    Bimmer Enthusiast
                    • Jan 2010
                    • 1103
                    • Suomi

                    Eihän se ole tyhmä joka pyytää? Eivaan, mutta eikös täällä ollut se tapaus jossa saksan pää oli eli mieltä kuin bmw-suomi ja tarjosi osat (koneen) ja asiakas maksoi työn?

                    Comment

                    • rikutherock
                      Newbiemmer
                      • Dec 2011
                      • 15
                      • Vantaa

                      Originally posted by rawpower View Post
                      Oliko tässä mallissa jo ne vahvistetut läpät? Jos on niin bmw:n mukaan niiden ei pitäisi mennä koneeseen ja tästä johtuen vaatisin todellakin joko koneen korjausta bmw piikkiin tai sitten kokonaan uuden koneen ja siihen ehkä korkeintaan maksaisit itse asennuksen.
                      Musta tuntuu, että just tämän 2003 vuoden mallissa ei ole niitä vahvistettuja läppiä. Tämmöinen ymmärrys mulla olisi.

                      Comment

                      • rikutherock
                        Newbiemmer
                        • Dec 2011
                        • 15
                        • Vantaa

                        Originally posted by Spetke View Post
                        Millä perusteella Laakkonen tulisi vastaan 2500 eurolla, Oletko siis juuri ostanut auton heiltä?
                        Ja ihan höpö höpö hommia ruveta edes haaveilemaan että BMW:ltä (BMW Suomi/tehdas) tulisi minkään moista vastaantuloa. Siinä ei minkään tahon mielipiteet ja kommentit asiaan vaikuta.
                        Yleensä maksumies lukee rekisteriotteessa haltian paikalla
                        Laakkonen tulis vastaan juuri sen takia, että olen ostanut ko. bemarin heiltä n. 1,5 vuotta sitten.

                        Comment

                        • rikutherock
                          Newbiemmer
                          • Dec 2011
                          • 15
                          • Vantaa

                          Originally posted by Perlenbacher View Post
                          Eihän se ole tyhmä joka pyytää? Eivaan, mutta eikös täällä ollut se tapaus jossa saksan pää oli eli mieltä kuin bmw-suomi ja tarjosi osat (koneen) ja asiakas maksoi työn?
                          Tästä Saksan episodista olis kiva kuulla lisää jo näin on jossain ollut. Nythän Laakkonen ei eritellyt, että mistä se 2.500 euron osuus tulisi (osasta tai työstä). He vaan totesivat, että voisivat tulla sen verran vastaan. Tämä kyllä osoittaa jo selvästi sen, että Laakkonen myöntää tietäneensä tälläisen läppävikaongelman. Muutenhan he eivät olisi tarjonneet mitään.

                          Comment

                          • rikutherock
                            Newbiemmer
                            • Dec 2011
                            • 15
                            • Vantaa

                            Imusarjan läppävikojen kuluttajakanne

                            Mikä tämän nimimerkki Mikkoman72:n aloitteesta ajaman imusarjojen läppävian kuluttajakanteen nostamisen status on? Tuliko siitä mitään vai kuopattiinko toiveajatteluna?
                            Comments?

                            Comment

                            • Tommix
                              BTCF Member
                              • Dec 2006
                              • 5384
                              • S:t Karins

                              Originally posted by rikutherock View Post
                              Mikä tämän nimimerkki Mikkoman72:n aloitteesta ajaman imusarjojen läppävian kuluttajakanteen nostamisen status on? Tuliko siitä mitään vai kuopattiinko toiveajatteluna?
                              Comments?
                              Lienee malli/merkki vaihtunut, joten se siitä?
                              Käyttis: G31 530e xDrive LCI pappa edition
                              Oma harraste: F82 : 580 hv, 712 Nm täällä: ///M4
                              ex:t: F20: M135i xDrive 445 hv E93: 335i E92: 610 hv, 748 Nm E60: 535DA LCI, E61 535DA, E34: 530i
                              Missfireä, puolimoottorivaloa ja harrastamisen riemua jo vuodesta 2006

                              Comment

                              • Perlenbacher
                                Bimmer Enthusiast
                                • Jan 2010
                                • 1103
                                • Suomi

                                Originally posted by rikutherock View Post
                                Tästä Saksan episodista olis kiva kuulla lisää jo näin on jossain ollut. Nythän Laakkonen ei eritellyt, että mistä se 2.500 euron osuus tulisi (osasta tai työstä). He vaan totesivat, että voisivat tulla sen verran vastaan. Tämä kyllä osoittaa jo selvästi sen, että Laakkonen myöntää tietäneensä tälläisen läppävikaongelman. Muutenhan he eivät olisi tarjonneet mitään.
                                Lue tätä topicia alusta lähtien niin tulee vastaan. Siinä vain auto oli suhteessa uudempi. Tuo että myyjäliike suostuu korvaamaan jotain koneen lauettua on aika normaalia, oli hajoamisen syy mikä vain. Jopa asiallisempi pienautokauppias maksaa puolet uudesta koneesta jos uudehkosta autosta sellainen hajoaa.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎