Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sakkoja sakkoja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hj325hml
    Bimmer Fanatic
    • Aug 2006
    • 729
    • Pirkanmaa

    Originally posted by jussi_r View Post
    Ei ole kokemuksia, mutta tuo pykälä on tosiaan tainnut muuttua niin että autosta ei saa löytyä enempää populaa kuin mille määrälle se on rekisteröity. Näin ollen asiassa ei ole lain mukaan kamalasti tulkinnanvaraa.

    Eipä kait niin, tosin joukkuekaverini joka on poliisi niin sanoi että kyllä itsekin lähtisi ihan samoilla puitteilla reissuun.

    Nähtäväks jää miten käy, ens viikko reissussa.

    :think
    F16 M-Sport

    Comment

    • Esko
      Bimmer Enthusiast
      • Sep 2002
      • 11675
      • Kouvola

      Originally posted by Peltsii View Post
      Ei 2 kaistaa suuntaan motareille tietenkään vapaita rajoituksia, mutta se on hullua että autotekniikka kehittyy, ja rajotukset on ollu samat ties kuin kauan.. Kesällä moottoritiellä olis varmaan 160kmh sopiva rajoitus, talvella 120kmh.. Tai sit kelin mukaan muuttuvat rajotustaulut, min. 80kmh ja max 160kmh..
      Pikemminkin päinvastoin. Ainakin täälläpäin on monia tiepätkiä missä jopa kesärajoituksia on laskettu 100-80km/h. Isoilla teillä risteysalueiden nopeusrajoituksia on alennettu vielä tuosta 80km/h nopeudesta. Jotenkin huvittava yhtälö, kun pohjoisessa kaikki suuremmat tiet on läpi vuoden 100km/h rajoituksella vaikka riskitekijöitä sieltäkin löytyy. No kunhan ne keskinopeutta valvovat tolpat vielä tulee, niin...

      Nyt yhtenä positiivisena asiana tuli huomattua Jyväskylään ajellessa eilen, että ovat vihdoin alkaneet kehittämään tuota Lusi - Jyväskylä väliä. Silläkin tiellä on risteysalueilla 60km/h rajoituksia ja muuta säälittävää. Kuitenkin kyseinen tie on yksi kuljetuimmista reiteistä varsinkin pohjoiseen, niin osaa olla aika tukkeessa ajoittain!

      Comment

      • Juhis
        BTCF Honorary Member
        • Jul 2002
        • 19175
        • -

        Originally posted by BMW View Post
        Liikenne ei etene kirjaimellisesti eikä kehityksellisesti. Meitä tienkäyttäjiä sorretaan vuosikymmenestä toiseen ja aina me nielemme kaiken vaikka kohtuuttomuus mm. kustannuksissa on ohitettu vuosikaudet sitten.
        Erittäin hyvää tekstiä BMW nimimerkiltä. Olen täysin samaa mieltä asioista. Suomessa liikenne on pelkkä lypsylehmä ja autoilijoita kohdellaan kuin idiootteja. Rangaistukset vaan tiukkenee koko ajan, lisää peltipoliiseja, pidempiä ajokieltoja, nopeusrajoituksia alennetaan ja niin edelleen. Samaan aikaan teiden kunto rapistuu entisestään. Valtio kuitenkin kerää koko ajan autoilijoilta uskomattomia summia rahaa, jotka päätyvät ties mihinkä tarkoituksiin.

        Sen sijaan, että panostettaisiin rahat takaisin tieliikenteeseen, parannettaisiin turvallisuutta ja liikenteen jouhevuutta paremman tieverkoston kautta, lasketaan vain nopeuksia ja lisätään peltipoliiseja tien varsille. Halpaahan se on laskea nopeusrajoituksia, laittaa niitä pönttöjä valvomaan ylinopeuksien ajoa ja kerätä eurot valtion kassaan. Kun pitäisi oikeasti yrittää miettiä, miten liikenne toimisi kaikista parhaiten, miten saataisiin ruuhkia vähennettyä ja ihmiset sekä tavarat kulkemaan nopeiten paikasta A paikkaan B.

        Nykyään autojen aktiivinen ja passiivinen turvallisuus on aivan eri luokkaa kuin vaikkapa 20 vuotta sitten. Jos teiden kuntoon panostettaisiin ja liikennejärjestelyt tehtäisiin suurempia nopeuksia silmällä pitäen, ei olisi mitään ongelma nostaa nykyisiä nopeusrajoituksia varsinkin moottoriteillä. Luonnollisesti en tarkoita tällä sitä, että missään lastentarhan edustalla tarvisi saada ajaa 100km/h nopeuksia. Mutta yleisesti ottaen Suomen liikennejärjestelyt takaavat joustamattoman ja alinopeutta matelevan liikenteen jo pienillä liikennemäärillä.

        Originally posted by Kekkeruusi View Post
        Tuohon progressiiviseen sakkoon on pakko heittää, että tahtoisitko ihan tosissaan suomeen järjestelmän jossa pekko pedofiili voi ostaa itsensä vapaaksi miten vain? Eli rikas ihminen olisi lain yläpuolella? Vieläkään ei 35 000€ sakko tunnu Sukarin pussissa missään, omassa pussissani 115€ tekee jo tukalaa.. Sukarille jää vielä 2000 35 000€uroista tuhlattavaksi, kun itselläni on korkeintaan 10 115€uroista..
        Eiköhän tässä keskustelussa puhuttu autoilijoista ja tieliikenteessä saaduista sakoista. Ihan turha ottaa mitään pedofiileja esimerkiksi. Puhutaan nyt vaan liikenteessä saaduista sakoista. Kukaan täällä foorumilla ei varmasti toivo, että pedofiili selviäisi vähäisillä rangaistuksilla teoistaan. Mutta ei ylinopeuden ajamisessa ole mistään raiskaamisesta tai tappamisesta kyse. Usein ylinopeus on "rikos" ilman todellista uhria, eikä ylinopeuden ajaminen automaattisesti tarkoita, että siitä seuraisi lisää onnettomuuksia tai muuta pahaa.

        Eihän siinä ole mitään järkeä, että toinen maksaa samasta rikkomuksesta, esimerkiksi 30km/h ylinopeudesta, 35000 euron sakot ja toinen selviää 115 eurolla. Tuo suuremman sakon saanut on tienannut itse ne rahansa omalla työllään ja maksanut jo kertaalleen niistä valtiolle verot. Miksi ahkeran työn tekemisestä pitäisi joka välissä rokottaa? Sehän on sen 115 euron sakon maksajan ihan oma moka, jos ei tee töitä ja hanki itselleen enempää rahaa. Opiskelijat tietysti asia erikseen, mutta jos joku makaa kotona ja ei viitsi tehdä työtä elantonsa eteen, niin ei kai se ole peruste, että joka paikasta pitäisi päästä vähällä?

        Muutenkin suomimallin mukainen progressiivinen verotus on kateellisten sosialistien keksintö. Suomessa ei todellisuudessa kannusteta yrittämään parastaan ja tekemään ahkerasti työtä, vaan käytännössä "liian hyvin" menestyviltä otetaan äkkiä luulo pois. Mitä enemmän teet työtä, sitä enemmän sinua verotetaan ja sitä vähemmän tekemästäsi työstä jää käteen. Järkevää? :think
        All good things come to those who wait.

        Käy katsomassa -> Lowrider.fi Facebook group

        Sound Factory Bar & Nightclub

        Autojen tuonti Saksasta yli 20 vuoden kokemuksella sekä paljon muuta. -> Blauweiss Import. Myös Cerwin-Vega! tuotteet ja DJ-palvelut edullisesti kauttani.

        Comment

        • sirkus
          Bimmer Enthusiast
          • Sep 2004
          • 2195
          • kaustinen

          Joo nykyinen sakkojärjestelmä on ihan älytön, toki sakot vois tulla tulojen mukaan mut joku katto pitää olla. Esim. 21km/h sakosta maks 1500e tms.
          Chrysler 300c crd touring 2010
          Daily driver
          Chevrolet Silverado 2500HD Duramax -08
          Man cave on wheels
          Chevrolet Camaro -71 LS 6.0 twin turbo /4L80E
          Built not bought
          V8, only juice&milk come in 2 litres

          Kawasaki zzr1100 fighter


          Ex: E46 330xd -04, E60 545i -04, E39 528i -96, E60 530i -03, E38 740d -01, E39 530d -02, E38 750i -98, E30 325e -85 ja E32 730i -88

          Comment

          • PARONI
            Bimmer Fanatic
            • Nov 2002
            • 319
            • Lieto

            Suomen suosituimmat viihdeohjelmat ja kuumimmat puheenaiheet. Parasta aikaa MTV Katsomossa!


            Ei toi nyt aivan turhasta ole.

            Itse olen rauhoittunut aika kummasti niistä ajoista kun kortti oli 1.5 vuoden välein kuivumassa. Eikä minua noi peltipoliisit haittaa yhtään, ennemmin niitä kuin normaali sinivuokkoja, jää nekin resurssit käytettäväksi noiden saatanan raiskareiden ym. jahtaamiseen.

            Ja ne jotka sanoo, että kun sakkoja tulee, niin peiliin on katsominen
            I wanna drive my '58 chevy, but I can't find my fucking legs! - John Rambo.
            ___________________________________________
            Audi A4 Avant 1.9TDI -05

            Comment

            • Juhis
              BTCF Honorary Member
              • Jul 2002
              • 19175
              • -

              Originally posted by PARONI View Post
              Jokaisen tutkimuksen tulos on ihan tasan tarkkaan sellainen, kuin tutkimuksen tilaaja etukäteen haluaa. Maailmalla on tehty myös sellaisia tutkimuksia liikenteen kameravalvontaan liittyen, joiden johtopäätöksenä on ollut, että kuolemantapaukset ovat päinvastoin lisääntyneet!

              Eikä tarvitse olla kovin järjen jättiläinen huomatakseen liikenteessä, kuinka letkassa ajaessa nopeudet kasvavat kameratolppien välillä ja tolpan kohdalla ihmiset jarruttavat todellisen nopeuden jopa alle nopeusrajoituksen.

              Kyllä minäkin peltipoliisit hyväksyisin, jos samalla jokaista peltipoliisia kohden olisi takuu, että yksi LP:n henkilö siirtyy muihin tehtäviin liikenteen valvonnasta.
              All good things come to those who wait.

              Käy katsomassa -> Lowrider.fi Facebook group

              Sound Factory Bar & Nightclub

              Autojen tuonti Saksasta yli 20 vuoden kokemuksella sekä paljon muuta. -> Blauweiss Import. Myös Cerwin-Vega! tuotteet ja DJ-palvelut edullisesti kauttani.

              Comment

              • GameOver
                Bimmer Enthusiast
                • Jun 2005
                • 3026
                • Sjundeå

                Totta toinen puoli. Tuolla nimenomaisella tieosuudella sain huomautuksen viime syksynä, kun ajoin mustangilla 81km/h (80km/h rajoituksella). Itseä siinä ei häirinnyt muu, kuin mitä kaikkea tuo kyseinen poliisi olisi voinut työaikanaan tehdä täysin typerien huomautusten kirjoittelun sijaan.

                Lisätään nyt vielä, että tämä huomattava ylinopeus ei missään nimessä ollut tarkoituksellista juurikin siitä syystä, että oli tieto tuosta nollatoleranssikokeilusta. Ajoin Cruisen kanssa 80km/h mittarinopeutta.

                Originally posted by PARONI View Post
                Eikä minua noi peltipoliisit haittaa yhtään, ennemmin niitä kuin normaali sinivuokkoja, jää nekin resurssit käytettäväksi noiden saatanan raiskareiden ym. jahtaamiseen.
                Kunpa näin olisikin. Kuten sanottu, joku/jotku siellä joka tapauksessa pääsee niinkin antoisaan työhön, kuin lähettelemään lappuja postitse. Tosin siinä mielessä pitää paikkansa, ettei siihen tarvita sentään niin paljoa porukkaa, kuin normi ratsian pystyttämiseen...kaiketi?
                Last edited by GameOver; 03-03-2008, 15:11.
                -22 Lexus ES300h
                -08 Subaru Impreza

                ...ja toiset on niin köyhii ettei niil oo muut ku rahaa…

                Comment

                • Mikkomies84
                  Bimmer Enthusiast
                  • Feb 2005
                  • 1055
                  • Siilinjärvi

                  Ei varmaan koskaan tule täällä nopeusrajoitukset nousemaan. Eikös ne Saksassa vaadi rajoituksia vapaan nopeuden teille? Tulee nyt olevinaan liikaa päästöjä, maailma tuhoutuu yms.

                  Comment

                  • BMW
                    Bimmer Enthusiast
                    • Sep 2004
                    • 3822
                    • California

                    Se on jännä juttu miten helposti Suomalaisia voi kyykyttää liikenteen osalta. Aina jos vedotaan liikenneturvallisuuteen, voidaan hyväksyttävästi tehdä aivan mitä tahansa. Kirjaimellisesti. On ollut varsin huvittavaa seurata miten telläliikkujilla pyyhitään lattioita ja kansa sen kuin kiittää. Ollaanhan liikenneturvallisuuden asialla!

                    Esimerkki: polkaistaan kansalaisten oikeuksia ja kohtuullisuuden hyvettä oikein olan takaa. Ennen 11km/h totuttuun puuttumiskynnykseen (tiedän, että aikaisemminkin teoriassa lain mukaan on poliisi on voinut puuttua alle tuon nopeuden ylityksiin, mutta käytännössä sitä oikeutta ei tietoisesti ole juuri käytetty) sohaistaan niin että otetaan toinen puuttumiskynnyksen numeroista pois ja aletaan pysäyttelemään autoja kirjoittaen lappuja jos ylinopeus on ollut yli 1km/h. Kansa kiittää ja ihmiset ruoskivat itseään peilin edessä kotiintultuaan (kuten tällä palstalla ylinopeussakon/-huomautuksen saaneita kehoitetaan tekemään).

                    Paskalakit nauravat niin että donitsin palaset lentävät nenänkautta mondeon kojetaululle; "Miten kansa voi olla näin tyhmiä? Eihän edes huippunykyaikainen mm. kuorma-autoissa käytetty elektroninen nopeudenrajoitin pysty pitämään jokaisessa ajotilanteessa horjumatonta asetettua kattonopeutta. Toleranssia on yleensä nopeudenrajoittimilla ainakin se 2km/h, mitä se sitten on Virtasen kumisaappaassa? Heko heko."

                    Taas saadaan idiootti kansalta entistäkin enemmän rahaa ja poliisi on sankari koska puolustaa näin ollen liikenneturvallisuutta (huom. puolustaa, ei edistää).

                    ------------------------------------------------------------------------

                    Suomesta tulee maailman nopeimmat autonkuljettajat. Nyt jätkät rinnat rottingille! Se ei ole mikä tahansa titteli. Osataan täällä marjojakin poimia mutta rattia täällä osataan puljata ja polkimia painella sellaista tahtia että heikompaa heikottaisi.

                    Mutta mitä me vaadimme liikenteeltä meille, huippukuljettajien ihmemaassa? 30km/h nopeusrajoitukset, joka kortteli täynnä automaattivalvontakamera-autoja, oksettavia autoveroja, törkeitä bensaveroja, reikisiä kaposia teitä ja nylkyhintaisia paikoitusmaksuja. Kyllä se on niin että tällaisista vätyksistä ei enää kunnon ratinpyörittäjiä synny, kun ei ole edes tervettä itsetuntoa jolla sylkäistä valtion paskapuheet liikenneturvallisuuden edistämisestä takaisin sinne tuuttiin mistä niitä soitetaankin.

                    Ajakoon paristoautoilla ketkä haluavat, perkele minä sanon että V8 on auto ja sillä haluan ajaa ja suoda sen ilon jälkeläisillenikin mikäli hekin haluavat nauttia autoilusta. Koska liikenne ei tuota kuin murto-osan mm. hiilidioksidi päästöistä ei ole mitään syytä pakottaa kansaa liikkumaan puunhalaajien toivomilla riksoilla. Muun muossa teollisuus ja maaseutu saastuttavat rakasta luontoamme moninkertaisesti mutta siitä ei saa mediassa saa puhua. Minä pidän henkilökohtaisesti luonnosta mutta en pidä vihanlietsonnasta autoja kohtaan, koska ne eivät ole vastuussa ylimääräisistä saasteista. Autoteollisuus on vähintäänkin huimasti viimeisimmän 20-vuoden aikana pudottanut autojen päästöarvoja, olisi vihdoin aika siirtää valokeila sinne loppuun teollisuuteen, maatalouteen ym. missä tällä hetkellä ne merkittävät ja todelliset uhkaavat saasteet ilmaan pyöräytetään.

                    Päättäjät ovat huomanneet että autoteollisuutta on helppo ohjata. Kun hallitus manaa kauhukuvat autot ympäristömme hirviöiksi, ovat kansalaiset heti hallituksen puolella päästöjen alentamiseksi, täysin kyseenalaistamatta näitä väitteitä millään tavalla. Hallituksen seuraava askel on asettaa päästörajat niin tiukoiksi kuin vain hallitusta sattuu huvittamaan. Realistisuus ja kohtuullisuus ovat täysin vieraita kästteitä näille kettutytöille jotka mm. päästöasioista ja verotuksesta saavat päättää. Kehittämiskulut näihin päästöarvoihin pääsemiseksi maksatetaan autotehtailla ja loppujen lopuksi kansalaisilla, siis sinulla ja minulla.

                    Mitä tästä hyödymme? Tuttuun tapaan numeroarvosta otetaan yksi numero pois, 300hv autot muuttuvat 30hv paristoautoiksi ja saamme käteen autotehtaan pahvisen myyntiesitteen jossa auton pakoputkesta tulee sinivuokkoja ja mustikoita. Tätä esitettä lukiessamme meidän tulisi vakuuttua että olemme haudanneet ikuisiksi ajoiksi kansallisaarteen ympäristömme eteen. Hoax of the generation.
                    Last edited by BMW; 03-03-2008, 18:57.
                    P
                    R
                    N
                    D

                    Comment

                    • mukko
                      Bimmer Enthusiast
                      • Jan 2003
                      • 5965
                      • Uleåborg

                      Originally posted by BMW View Post
                      Se on jännä juttu miten helposti Suomalaisia voi kyykyttää liikenteen osalta. Aina jos vedotaan liikenneturvallisuuteen, voidaan hyväksyttävästi tehdä aivan mitä tahansa. Kirjaimellisesti. On ollut varsin huvittavaa seurata miten telläliikkujilla pyyhitään lattioita ja kansa sen kuin kiittää. Ollaanhan liikenneturvallisuuden asialla!
                      Jeps, ja nyt kun kaikkien poliitikkojen pääasiallinen missio tuntuu olevan maailman pelastus kaikin keinoin, vaikka tälläinen kärpäsen paska ei mitään voi asialle tehdä johtuen siitä normaalista maapallon lämpötilarytmistä (seilaa ylös ja alas melko säännöllisesti), ja mikäs muikeempaa kun tiputtaa nopeuksia teillä! Otetaan mallia Saksasta!
                      Jepjep, ja jos eduskunnassa olisi edes joku joka tietäisi edes jotain autotekniikasta, voisi samantein unohtaa ko. touhut. Varsinkin kun suurimalla osalla autoista lienee se OIKEASTI taloudellinen ajelunopeus olla siellä 100-120kmh nurkilla ihan moottorin ominaisuuksien perusteellakin.

                      Vähän sama kun tämä diisseliautojen hehkutus, vaikka ne ovat päästöiltään pahempia kokonaisuutena kuin pienikulutuksinen bensiiniauto

                      Tartteis teettää jotain hyviä puskuritarroja "Ajan pienikulutuksisella autolla jossa 4 litran moottori, halaan puita työkseni" tai jotain muuta fiksua "Halaan puita työkseni, tuhoan luontoa huvikseni" tms.
                      -- Official member of BTCF-Sauna Team --

                      Save the World, Fuck The Fuel Economy
                      Vitut aerodynamiikasta, kuutiotuumat ratkaisevat!

                      Comment

                      • Nixon777
                        Bimmer Fanatic
                        • Aug 2005
                        • 416
                        • Finland

                        Hah hah hah Ei jeesus kyllä nyt vituttaa asua täällä pohjolassa.



                        Tervemenoa ihmisvapaudet, tervetuloa äkkijarrutukset, peräänajot ja äkkipikaiset kaistanvaihdot.

                        Näinhän sitä kaikenlainen turha saadaan maksetuksi autoilijoilla, toteaahan sen jopa poliisisetä itsekin: "Ihan halpaa se ei ole, mutta järjestelmä maksaisi varmasti itsensä takaisin moninkertaisesti."
                        Last edited by Nixon777; 03-03-2008, 20:23.
                        Kokeile taikatryffeleitä, niitä saa laillisesti ostaa Alankomaiden sisäpuolella älypuodeista. Käyttöohjeet annetaan mukaan, jos et saa sellaisia niin pyydä myyjältä ja lue ne ensin - hyvää matkaa!

                        Comment

                        • mukko
                          Bimmer Enthusiast
                          • Jan 2003
                          • 5965
                          • Uleåborg

                          TS. odottelevat muhkeaa sakkotiliä peltipoliiseilta

                          On lottovoitto syntyä Suomeen, vähänjärkisten takapajulaan.
                          -- Official member of BTCF-Sauna Team --

                          Save the World, Fuck The Fuel Economy
                          Vitut aerodynamiikasta, kuutiotuumat ratkaisevat!

                          Comment

                          • Remotion
                            Bimmer Enthusiast
                            • Mar 2003
                            • 15213
                            • Ajamisen Iloa

                            tämä menee oikeesti ihan sairaaksi. ihmisten kahlitseminen enteilee sitä seuraavaa anarkiaa. Hollannin mallia seurataan väkisinkin jossain vaiheessa.
                            Z3 coupé individual

                            F01, F02, F10, F11 takakäännön muoviosat
                            E36 ilmanotot & Z3 ilmanotot

                            Comment

                            • r.w.
                              Bimmer Enthusiast
                              • Feb 2007
                              • 2510
                              • Länsirannikko

                              Originally posted by _emotio_ View Post
                              tämä menee oikeesti ihan sairaaksi. ihmisten kahlitseminen enteilee sitä seuraavaa anarkiaa. Hollannin mallia seurataan väkisinkin jossain vaiheessa.
                              Vaikka kameravalvonta ja nykyinen liikennepolitiikka ovatkin varsin maallisia ja lopulta pieniä asioita, on jännittävää miten ihmiset kieltäytyvät näkemästä sen selviä yhteyksiä vallitsevaan yleislänsimaiseen kehitykseen, jonka ehkä parhaana kotimaisena arkkityyppinä loistavat yhdessä Lex Karpela ja Linden.

                              Täytyy kyllä myöntää, että minusta henk. koht. on hyvin kiehtovaa seurata aitiopaikalta, miten demokratian ja vapauden nimeen vannovat hyväuskoiset hölmöt hiljalleen, yhteistuumin pystyttävät täydellisen, fasistisen hirmuvallan mahdollistaman järjestelmän. Mitä seuraavaksi? Teille tunnistava kameravalvonta. Elektroninen henkilökortti ja sormenjälkitunnistus. Kirjesalaisuuden kuoppaaminen. GPS-paikannin joka autoon (ruuhkamaksuja ja käyttöveroa varten tietty)... Bring it on.

                              "Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." -Benjamin Franklin
                              1-7-5-11-3-9-6-12-2-8-4-10

                              Comment

                              • kosti
                                Bimmer Enthusiast
                                • Apr 2003
                                • 1713
                                • Vantaa/Lappeenranta

                                Vaikka nyt ehkä pääasiallisesti oon täälläkin poliisitoimintaa oman oikeustajuni mukaisesti puolustanut niin onhan tässä meikäläisenkin mielestä jotain kränää. En vieläkään lähtisi tätä vertailemaan mihinkään poliisivaltioon tai ihmisten kahlitsemiseen, mutta mietityttäähän nuo uhkakuvat...
                                Ex:320i Touring M-Sport -97 | E34 535i -89 | E34 525i -89

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎