Announcement

Collapse
No announcement yet.

Auto Saksasta Suomeen - yleinen keskustelu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • teropa
    Bimmer Enthusiast
    • Oct 2005
    • 3855
    • Oulu

    Ei helv... No onnea vaan, jatkossakin .

    Tero
    E60 520dA M-sport
    ---Ex
    E60 520dA, 530dA, 535dA x2, 530iA, 530xdA
    E90 330iA, 325iA, 320dA
    E39 523iA, 525iA, 530iA x3, 540iA x3, 530dA, ///M5
    E34 525iA, R.I.P. (21.01.06)

    PPL(A)

    Comment

    • Bmw Master
      Bimmer Enthusiast
      • Jan 2004
      • 13155
      • Kokomo

      Originally posted by MouTine View Post
      Tosta toisesta autosta tempaistuilla laatoilla. Aikaa meni kolme päivää, kun kävin Kleemannilla Tanskassa softaamassa auton ja asennuttamassa pakosarjat. Ja aamulautta tosiaan oli tuon 49€ hintainen.
      Ohhoh, kolme päivää neljällä leivällä. Ootko joku erikoisjoukkojen sissi / entinen muukalaislegioonalainen?

      Comment

      • Perlenbacher
        Bimmer Enthusiast
        • Jan 2010
        • 1103
        • Suomi

        Itse hain kuuteensataan euroon tonnikalataktiikalla, enkä toista kertaa ryanair, 2 yötä kustannustehokkaasti hotellissa, ja yhtä kyytiä frankfurtin lähistöltä tukholmaan ja aamulautalla yli. Ketään tuttuja siellä ei siis ollu etten siinäkään voinut säästää.

        Comment

        • VonSinner
          Banned
          • Apr 2012
          • 818
          • Estonia - Таллин

          No huhhuh mitä touhuu

          Comment

          • Antti O
            Bimmer Enthusiast
            • May 2005
            • 6929
            • N/A

            Mitä tohon Tukholman ja Turun väliseen lauttahintaan tulee, me keskellä kesää tuotiin auto Viikkarilla yli ja 49€ oli. Aamulla 08 aikaan taisi lähteä ja olla illalla Turussa. Se oli kyllä ihmeen halpa, eikä ollut mitään sondernettoja vaan ihan listahinnalla sillon. 2hengen hytti jossain autokannen alla, ei mitää väliä jyrinöillä kun nukutti niin paljon että meni matka nukkuessa.

            Minulla meni noin 800€ kun viimeeksi auton hain Saksasta.

            Mikkeli- Pirkkala bensat
            Ryanair Hahniin
            Advance hotel 1yö
            Vuokra-autolla Hannoveriin
            Etap hotel 1yö
            Kaupat, kilvet
            Tanskan ja Ruotsin läpi ajamalla
            2 hotelliyötä Ruotsissa, ei pidetty kovin isoa kiirettä matkassa.
            Aamulaiva Tukholma - Turku

            Kaikki meni about putkeen, onneksi oli rehellinen myyjä ja auto sellainen kun piti. Mitättömällä saksantaidolla seikkaillessa ois moni homma voinu mennä pieleen. Jälkiviisaana ois pitäny ottaa suora lento HKI-Hannover, olisi jäänyt vuokra-auto kulut pois. Toisaalta Ryanairin lentolippu maksoi ehkä 30-40€ joten se oli tosi halpa.
            Last edited by Antti O; 06-10-2013, 17:51.

            Comment

            • Juppe
              Bimmer Enthusiast
              • Aug 2002
              • 4541
              • TURKU

              Mä unohdin vuokra-auton kokonaan. Omilla reissuilla autot on haettu lähinnä Etelä-Saksasta ja siitä johtuen en oo koskaan ollut aamulautan aikoihin Tukholmassa. Aina on suunniteltu, että ollaan yötä esim. Scandinavian parkin lähellä etap hotellissa, mutta hotellin kohdalla on aina todettu, että ei jaksa, antaa soittaa vaan. Käytännössä Saksassa joskus 12-14 aikoihin, sitten se 2-3h, että on saatu auto alle. Yleensä illan suussa on päästy liikkeelle. Joskus 16-17 aikoihin. Tukholman seudulle saavutaan sillä aikataululla joskus iltapäivällä/illan suussa. Ilta laivalla paikka maksaa sen 200e.

              Comment

              • ossiv
                Newbiemmer
                • Jul 2005
                • 24
                • Helsinki

                Noissa kilpiasioissa ei kannata kyllä kovin pelleillä; jos on autossa on väärät kilvet ja on osallisena tai aiheuttaa kolarin, niin vastapuolen korvauksissa on aina tekemistä, vaikka itselle ei kävisi kuinkaan. Käsittämättömiä riskejä ihmiset ovat valmiita ottamaan satasen säästöllä.

                Aikanaan omasin Saksassa omat punaiset kilvet (myyjäkilvet) ja sain kerran sakot, kun autossa oli kauppakassi, jossa pari maitotölkkiä. Kilpiä kun ei saa käyttää yksityisluontoisiin ajoihin, vaikka siirtoajoa olinkin tekemässä. Mitähän tapahtuu, jos kiilaa väärillä FIN-kilvillä Zuffenhausenista tulevan täydellä kuormalla olevan rekan ojaan, kun ottaa kuvaa uuden bemun huipuista baanalla?
                ____________________________
                E38 740iA
                E46 Alpina B3 3.3

                Comment

                • jaki
                  Bimmer Enthusiast
                  • Sep 2003
                  • 2978
                  • Uusimaa

                  Originally posted by MouTine View Post
                  Suomikilvillä toin. Yhden yön yövyin autossa. Ja neljällä kolmioleivällä selvisin. Plus yksi aamiainen Tanskan Farumissa.
                  Ei helvetti, tai sitten tuo on joku trolli.

                  Julkisista: kun hain ensimmäisiä autoja en edes miettinyt muuta vaihtoehtoa kuin vuokra-auto. Nyt, jos on ollut ns nappivalinta tiedossa, olen suunnitellut matkan julkisilla. Säästää yllättävän paljon tuossa ja saa sitä ajella Saksassa muutenkin tarpeeksi.
                  No, silti: viimeisimmän hankinnassa oli 5 vaihtoehtoa, joten vuokrasin auton. Heti nappasi ensimmäisellä (vuokra-autolla oli ajettu 70 km siihen mennessä). ja auton palautus hyvin aikaisin seuraavana aamuna, että meni vielä yhden vuorokauden vuokralla Tuonne kylään olisi päässyt lentoasemalta muistaakseni suoraan junalla, mutta eihän sitä silloin ajatellut, että heti tärppää...
                  BMW diagnostiikkaa & korjaukset, uutena FRM3 flash korjaukset www.jakiltech.fi

                  Comment

                  • abject
                    BTCF Member
                    • Jan 2010
                    • 378
                    • Vähäkyrö

                    Juhannuksen tienoilla tuli noudettua tuo 540iA Berliinistä. Aikataulu oli tiukkaakin tiukempi, mitä nyt töistä pois olematta pystyi venymään. Tästä syystä hinnat ei ehkä olleet edullisimmasta päästä, mutta reissu tuli kuitenkin tehtyä ja taas yhtä kokemusta rikkaampana.

                    Reissu alkoi perjantai iltapäivällä 15:00 Vaasan rautatieasemalta jolloin pendoliino starttasi kohti Tikkurilaa. 45min varoajalla siirtyminen taksilla Tikkurilasta Helsinki-Vantaalle jossa selviää että kone onneksi 30min myöhässä niin ehdittiin hetki hengähtää. 19:30 tais kone lopuksi lähteä kohti Berliiniä ja sinne saavuttiin 21:30 Suomen aikaa. Taksilla siirryttiin myyjän tonteille reippaassa puolessa tunnissa. Helvetin hätäinen auton tutkailu, rengassarja kyytiin, etukäteen transit-plate.de:stä tilaamani kilvet kiinni ja huoltiksen kautta matkaan n. 22:15. Koko yö tehokasta ajelua kohti Tanskaa ja edelleen Etelä-Ruotsiin. Lauttoja ei käytetty ainuttakaan, kun ei oikein tohdittu arpoa aikatauluja ja ainakaan nettisivujen perusteella ne eivät olisi stemmanneetkaan.

                    Aurinkokin alkoi hiljakseen nousta Juutinraumaa ylitellessä ja samoilla hetkillä täyttyi vuorokausi samoilla silmillä. Pirteänä kuitenkin jatkettiin kohti Tukholmaa - reissua kuitenkin piristi ilmeisesti Mantorpia kohti ajelevat erilaiset (paino tosiaan sanalla erilaiset) kulkuneuvot, remmiahdettu e92 M3 rääkyi muuten aivan helvetin lujaa eikä M62 jaksanut edes pienen yllätystekijän avulla olla vierellä sekuntia pidempään. Mantorpin ohitettuamme seuraaminen siirtyi vastaan tulevien kaistalle ja samoihin aikoihin vaihdoimme kuljettajaa jonka jälkeen oli kolmen vartin tirsojen aika.

                    Tukholmaan saapuessamme kello oli puolen päivän tienoilla, eli seuraavaa viikkaria/siljaa oltaisiin jouduttu odottamaan nelisen tuntia. Tämän lisäksi Suomeen saapuminen olisi siirtynyt Sunnuntai aamuun ja kotiutuminenkin pitkälle Sunnuntai päivään, niinpä päätimme jatkaa paahtamista pohjoiseen ja Uumajaan, josta laiva Vaasaan lähtisi n. kuuden tunnin kuluttua. Todella hienojen maisemien ja useiden kuljettaja vaihdosten jälkeen saavuimmekin Uumajan satamaan jopa puolituntia etuajassa. 4h laivamatka Vaasaan alkoi perjantailta väliin jääneellä iltapalalla, lisäksi rästissä olivat lauantain aamupala, lounas ja päivällinen - lautaset kerättiin tosissaan kukkuralle. Ruoan jälkeen alkoi nukkumatin odottelu, joka jätti kuitenkin saapumatta. Noh, klo 2200 saavuttiin Vaasaan ja siitä pikasiirtyminen puolessa tunnissa kotipihaan, auton pikainen pesu, olut ja sänkyyn about 23:45.

                    Lopputulemana heräsin virkeänä sunnuntai aamuun kotoa, todeten, että ei sitä näköjään joka yö tarvi edes nukkua.

                    Yhteensä tuli ajoa about 2100km ja 18h. Bensaa meni n. 13l/100km, vaikka koitettiin ajella reippaastikkin (no turhaahan se oli, kun satamassa jäi puolituntia luppoaikaakin. ).

                    Lisätään vielä loppuun nuo kulut... Eli jos joku jaksoi tuon tekstin lukea, niin huomasi varmasti että reissussa oli kaksi, joka tietty tuplaa matkustuskulut.
                    - Juna Vaasa-Tikkurila: ~100e
                    - Taksi Tikkurila-HEL ~15e
                    - Lento HEL-TXL 376e
                    - Taksi TXL-Myyjä 35e
                    - Kilvet toimitettuna myyjälle 75e
                    - bensaaaaaaaaaa 21x13 -> 273l x 1,7e 464e
                    - Tietullit yhteensä ~30e
                    - Laivamatka Uumaja-Vaasa 125e
                    - Kahvit, ruoat, Red-Bullit jne ~80e

                    Yhteensä 1300e. Ei ehkä ihan absoluuttinen totuus mutta noille tienoille.

                    Halpaa tai ei, mutta onpahan ensimmäinen hakureissu takana ja kuten sanottu, kokemus oli hieno. Ens kerralla varataan enemmän aikaa ettei tarvi yhtä soittoa työntää tulemaan.
                    F11 525dx M-Sport ’14
                    w123 240D Lang MR '81

                    Comment

                    • jaki
                      Bimmer Enthusiast
                      • Sep 2003
                      • 2978
                      • Uusimaa

                      Originally posted by abject View Post
                      huomasi varmasti että reissussa oli kaksi, joka tietty tuplaa matkustuskulut.

                      Yhteensä 1300e

                      Halpaa tai ei, mutta onpahan ensimmäinen hakureissu takana ja kuten sanottu, kokemus oli hieno. Ens kerralla varataan enemmän aikaa ettei tarvi yhtä soittoa työntää tulemaan.
                      Laskelmasi on oikea. Sitä ei pidäkään jakaa kahdella. Vai olisiko kukaan pystynyt tekemään tuota yksin? Ei ainakaan laillisilla piristeillä.
                      Itse asiassa aika hyvä huomio: pikavauhdilla tekemällä haku tulee kalliimmaksi, koska on pakko olla toinen mukana.
                      Mitähän tuollain tehdyssä reissussa oli hauskaa (ehkä olen jo wanha).
                      BMW diagnostiikkaa & korjaukset, uutena FRM3 flash korjaukset www.jakiltech.fi

                      Comment

                      • bemu2000
                        Bimmer Enthusiast
                        • Jul 2003
                        • 17799
                        • Jämsä

                        Tanskan lauttoja kannattaa ehdottomasti käyttää. Ajomatkassa säästää ja lautalla voi syödä, niin ei tarvi pysähtyä erikseen syömään. Lautat kulkee jatkuvasti ympäri vuorokauden. Jossain välissä oli yöllä vähän taukoa, mutta muuten odotusajat on max. 15-30min.
                        TA-Technix alustasarjat ja Japan Racing vanteet uudesta nettikaupasta!
                        Vanteet edullisesti
                        Nostureita ja rengaskoneita

                        Comment

                        • Antti O
                          Bimmer Enthusiast
                          • May 2005
                          • 6929
                          • N/A

                          Melkosta matalalentoa on kyllä menty. Itse olen yleensä varannut 5 arkipäivää tommosiin reissuihin niin jää aikaa rauhassa katsella autoja jos se ensimmäinen ei sitten tärppääkään. Lisäksi hyvin nukutun yön jälkeen on yleensä "selvinpäin" katsomassa autoa verrattuna siihen että olisi jo matkustanut puoli vuorokautta ensin.

                          Comment

                          • MouTine
                            Bimmer Fanatic
                            • Sep 2011
                            • 803
                            • Pori

                            Originally posted by jaki View Post
                            Ei helvetti, tai sitten tuo on joku trolli.

                            Julkisista: kun hain ensimmäisiä autoja en edes miettinyt muuta vaihtoehtoa kuin vuokra-auto. Nyt, jos on ollut ns nappivalinta tiedossa, olen suunnitellut matkan julkisilla. Säästää yllättävän paljon tuossa ja saa sitä ajella Saksassa muutenkin tarpeeksi.
                            No, silti: viimeisimmän hankinnassa oli 5 vaihtoehtoa, joten vuokrasin auton. Heti nappasi ensimmäisellä (vuokra-autolla oli ajettu 70 km siihen mennessä). ja auton palautus hyvin aikaisin seuraavana aamuna, että meni vielä yhden vuorokauden vuokralla Tuonne kylään olisi päässyt lentoasemalta muistaakseni suoraan junalla, mutta eihän sitä silloin ajatellut, että heti tärppää...
                            Ei ollut trolli. Kaikki on suhteellisuudestakiinni ja myös riskinhalli najSya.
                            Nykyiset...
                            '14 E500 Coupe

                            Ollut joskus...
                            '07 MB CL63 AMG
                            '04 MB SLK55 AMG V8 Kleemann K2
                            '05 MB CLK55 AMG V8 Kleemann K1
                            '94 Audi A8 4.2i V8
                            '00 MB CLK55 AMG V8 Kleemann K2
                            '92 BMW 850i 5.0i V12
                            '96 Ford Mustang SVT Cobra 4.6i 32V V8
                            '92 Lincoln TownCar 4.6i SOHC V8
                            '78 Ford Capri 2.9i BOA Cosworth V6
                            '77 Ford Capri 2.8i V6

                            ...Ja pienet sille!

                            Comment

                            • alttu
                              Bimmer Fanatic
                              • Aug 2010
                              • 519
                              • Nummela

                              Kamerasakko

                              Onko jotakuta muuta saksan poliisi muistanut kirjeellä reissun jälkeen?
                              Kirje jossa kaksi A4 ja tekstiä saksaksi. Sen ymmärsin että ylitystä 21km/h ja kirjeessä olevilla tunnuksilla saksan poliisin sivuilta näkee kuvat. Kysymys kuuluukin että täytyykö tuo toinen paperi lähettää täytettynä takaisin, ns. myöntäminen liikenne rikkomuksesta, ja sakko seuraa perässä? Niin, ja oletteko yleensäkään maksaneet noita?
                              F15 30d ///M-SPORT
                              Ex.
                              F10 530xda ///M-SPORT, Audi A7 3.0tdiq S-line, F11 530xda///M-SPORT x4, F11 520da ///M-SPORT , E61 530da ///M-SPORT, E61 525da ///M-SPORT , E91 320d ///M-SPORT

                              Comment

                              • bemu2000
                                Bimmer Enthusiast
                                • Jul 2003
                                • 17799
                                • Jämsä

                                Originally posted by alttu View Post
                                Onko jotakuta muuta saksan poliisi muistanut kirjeellä reissun jälkeen?
                                Kirje jossa kaksi A4 ja tekstiä saksaksi. Sen ymmärsin että ylitystä 21km/h ja kirjeessä olevilla tunnuksilla saksan poliisin sivuilta näkee kuvat. Kysymys kuuluukin että täytyykö tuo toinen paperi lähettää täytettynä takaisin, ns. myöntäminen liikenne rikkomuksesta, ja sakko seuraa perässä? Niin, ja oletteko yleensäkään maksaneet noita?

                                Monesti on muistettu, ei tarvitse reagoida mitenkään noihin. Maksimissaan yksi huomautus tulee, mutta ei enempää.
                                TA-Technix alustasarjat ja Japan Racing vanteet uudesta nettikaupasta!
                                Vanteet edullisesti
                                Nostureita ja rengaskoneita

                                Comment

                                Working...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎